Blog Fitnessmama.ro

Regim slăbire disociat – tot ce trebuie să știi

Ce este un regim slăbire disociat? Alegerea unui astfel de regim îți permite să slăbești rapid și durabil? Pentru cine este regimul disociat? În acest articol îți spunem tot ce trebuie să știi despre acest regim de slăbire disociat.

Ce este un regim de slăbire disociat?

Dietele disociate permit să mănânci aproape tot, dar nu în același timp. Aceasta presupune să nu consumi anumite alimente împreună sau, să vizeze o saturație rapidă a poftei de mâncare prin consumul exclusiv al unui singur produs. Cele mai cunoscute sunt metodele Antoine, Shelton sau Montignac, regim de slăbire disociat 3+3 și altele.

Cele 5 reguli principale ale unui regim slăbire disociat

Prima dietă disociată slăbire rapidă a fost concepută în 1911 de către un medic american, dr. William Howard Hay. Cele cinci reguli principale ale acestei metode sunt descrise în continuare:

  1. Glucidele (zaharurile) nu trebuie consumate în același timp cu proteinele și fructele acide. Cu alte cuvinte, fără paste, orez sau cartofi ca însoțitor pentru carne sau pește.
  2. Mesele cu carbohidrați și mesele cu proteine ​​trebuie luate la distanță de cel puțin 4 ore.
  3. Alimentele acide (= bogate în proteine ​​sau carbohidrați: carne, pește, ouă, brânzeturi, cereale, alimente bogate în zahăr) și alimente alcaline (= legume, fructe) nu trebuie combinate în timpul mesei.
  4. Alimentele rafinate (orez alb etc.) sunt interzise. Prin urmare, este încurajat consumul de cereale integrale și produse nerafinate.
  5. Laptele trebuie redus la minimum. În orice caz, nu trebuie amestecat cu alte alimente.

Regim de slăbire disociat: cum funcționează?

Potrivit dr. Hay, amestecarea oricărui aliment împreună în aceeași masă riscă anumite reacții metabolice care vor interfera cu digestia. Drept urmare, corpul va stoca grăsimea mai ușor în loc să o ardă. Antoine, Shelton, Dietele Slim-Data … au apărut o serie de diete disociate în funcție de moda timpului lor și de ideile mai mult sau mai puțin inovatoare ale creatorilor lor. Dar cea mai populară rămâne metoda Montignac. Un regim slăbit disociat pune mai mult accent pe indicele glicemic.

Dieta disociată: eficacitatea sa este dovedită sau nu?

În lumina cunoștințelor actuale despre modul în care funcționează corpul, nu există niciun motiv fiziologic pentru separarea familiilor de alimente. Ca să nu mai vorbim că alimentele sunt amestecate: conțin atât carbohidrați, cât și grăsimi sau proteine. Respectarea principiului cu strictețe ar duce la eliminarea pâinii, a fasolelor albe, a orezului brun, a pastelor.

De multe ori se crede că, cu acest tip de dietă monotonă, ajungi să mănânci mai puțin. Cu toate acestea, atunci când restrângi o categorie de alimente, mai devreme sau mai târziu ajungi să te grăbești în alta, mai ales că dietele disociate nu impun limite. În plus, privându-te de familii întregi de alimente, riști pe termen lung deficite de fibre, vitamine… În cele din urmă, o cură de slăbire regim disociat este complicat de urmat. Este durabil pentru o lună sau două, nu mai mult, și apoi revine totul cum a fost la început. Pe scurt, tot efortul este în zadar!

Precauții care trebuie luate cu acest tip de dietă

Dieta disociată poate fi tentantă, deoarece este relativ ușor de urmat. Apropo, pierderea rapidă în greutate este un argument convingător, dar nu este sănătos pentru corp.

Cu toate acestea, această practică ar trebui abordată cu retrospectivă și bun simț. Nu este recomandat să urmezi această dietă pe termen lung. Este într-adevăr prea dezechilibrată pentru a putea fi adaptat la necesitățile corpului. De asemenea, este dificil de urmat social, deoarece este foarte monotonă, fie că este vorba de o masă convivială, în cantină sau în restaurant. În cele din urmă, lipsesc dovezile științifice pentru a stabili credibilitatea unui regim de slăbire disociat pe zile sau oricare alt tip din această categorie.

În schimb, dacă urmezi un regim alimentar echilibrat, poți savura de exemplu așa o recetă:

Idee de cină – somon cu salată din rădăcinoase!

Sfatul nostru

Dacă decizi să urmezi o dietă ca aceasta (ceea ce nu este recomandat), acordă atenție semnalelor pe care ți le trimite corpul. Este important să ai un regim alimentar variat și să asculți cum te simți. În schimb, un maraton de al nostru te poate ajuta să-ți asiguri echilibrul nutrițional zilnic!

Citește și articolul: Cele mai bune metode de slăbit – care sunt ele?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!