Blog Fitnessmama.ro

Rețeta de slăbit cu scorțișoară, miere și ghimbir

Ai auzit despre rețeta de slăbit cu scorțișoară și vrei să încerci să o urmezi? În continuare vei afla mai multe despre acest condiment și benficiile sale. Dar și despre dezavantaje.

Scorțișoara este un condiment plin de virtuți foarte apreciat de medicii chinezi. În spatele gustului său puternic, adesea asociat cu iarna, se află o serie de beneficii pentru sănătate. În acest articol îți vom spune cum să folosești scorțișoara pentru a slăbi, beneficiile sale pentru sănătate și reteța de slăbit cu scorțișoară.

Cum funcționează rețeta de slăbit cu scorțișoară?

Compoziția excepțională din scorțișoară îi oferă multe beneficii pentru sănătate. Dintre acestea, este din ce în ce mai frecventă utilizarea condimentului pentru scăderea în greutate. Iată cum funcționează scorțișoara în organism pentru a promova pierderea în greutate:

Suprimant natural al apetitului

Are un efect supresor al apetitului aproape imediat. Drept urmare, scorțișoara ajută la creșterea sațietății și reduce în mod natural aportul caloric zilnic.

Înlocuitor natural al zahărului

Scorțișoara este un substitut destul de ușor pentru zahărul din deserturi. Într-adevăr, gustul său puternic face posibil să dea gust în timp ce reduce conținutul de zahăr al preparatelor. Acest punct este foarte interesant atunci când știi daunele cauzate de zahăr asupra sănătății și greutății.

Rețeta de slăbit cu scorțișoară – confort digestiv

Acest condiment, atunci când este utilizat în mod regulat, ajută la stimularea sistemului digestiv și la digestie. După o masă grea sau în caz de durere abdominală, scorțișoara poate fi de un mare ajutor pentru a te recupera.

Creșterea cheltuielilor de energie

În plus, scorțișoara are un alt avantaj pentru pierderea în greutate. Ingerarea sa mărește temperatura corpului și forțează corpul să lupte pentru a-și readuce temperatura la valorile standard. Ca urmare, cheltuielile de energie, precum și arderea grăsimilor sunt crescute.

Alte beneficii ale scorțișoarei pentru sănătate

În cele din urmă, scorțișoara are multe alte beneficii pentru sănătate. Conținând peste 90% din substanțe antioxidante, ajută la combaterea excesului de radicali liberi și la îmbătrânirea prematură a celulelor. De asemenea, trebuie remarcat efectul său antiinflamator și acțiunea sa benefică asupra sistemului circulator și imunitar.

Rețeta de slăbit cu scorțișoară

Pentru a folosi scorțișoara pentru a ușura pierderea în greutate, iată o reteță de slăbit cu miere și scorțișoară. Aici, scorțișoara este combinată cu ghimbir și miere pentru a-i crește efectele de slăbire și a stimula corpul.

Pentru 1 persoană

250 ml apă

1 băț de scorțișoară din Ceylon

1/2 linguriță miere de calitate

1 pungă de ceai negru

½ cm de rădăcină de ghimbir

Pregătire

Pentru a pregăti reteța de slăbit cu ghimbir și scorțișoară și miere, începe prin răzuirea ghimbirului foarte fin.

Apoi încălzește apa într-o cratiță. De la început, adaugă bățul de scorțișoară, astfel încât aroma să se dezvolte bine. Adu apa la fierbere. Apoi adaugă ceaiul negru și lasă-l să se absoarbă timp de 5-7 minute. După infuzie, scoate plicul de ceai negru și bățul de scorțișoară.

Chiar înainte de servire, pune ghimbirul și mierea la baza cănii. Se toarnă peste ele ceaiul negru cu scorțișoară și se amestecă. Se bea cât e cald și fără întârziere pentru a te bucura de toate beneficiile acestei infuzii.

Reteța de slăbit cu scorțișoară și miere și ghimbir nu este o dietă strictă și nu poate afecta sănătatea. Important e să nu fie utilizată excesiv și combinată cu o alimentație corectă și echilibrată.

Reteța de slăbit cu scorțișoară și lămâie

Reteța de slăbit cu scorțișoară și lămâie:

Ingrediente

2 lingurițe de scorțișoară măcinată

4 lingurițe de miere (de preferință ecologică)

250 ml de apă

Suc de citrice (de preferință organic)

Pregătire

Se fierbe apa apoi se toarnă peste scorțișoară până când aceasta din urmă se dizolvă complet. Așteaptă ca infuzia să se răcească înainte de a adăuga miere și citrice. Este foarte important să nu pui miere când apa este prea fierbinte, toate virtuțile sale vor fi distruse.

Trebuie doar să bei jumătate din această infuzie de detoxifiere seara înainte de a merge la culcare și să bei cealaltă jumătate a doua zi dimineața pe stomacul gol. Pentru și mai mult gust și eficiență, poți adăuga ghimbir în ceai.

Pentru a avea corpul pe care ți-l dorești noi îți recomandăm să urmezi o alimentație echilibrată și să faci sport regulat. Pe canalul nostru de Youtube poți găsi mai mute sfaturi nutriționlae și antrenamente gratuite care te vor ajuta să mergi pe drumul cel corect. Pentru că sănătatea ta contează!

Citește și articolul: Exerciții abdomen superior – fără echipament

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă ș prietenii tăi!