Blog Fitnessmama.ro

Saună pentru slăbit și împachetarea

Marea majoritate ne-am gândit cel puțin odată la acest lucru! Dacă faci parte din categoria celor care nu prea fac mișcare, dar încă speră că metodele ca saună pentru slăbit sau împachetările ajută, așteaptă! Le vom pune la locul lor în scurt timp. De fiecare dată când transpiri în saună, iar după te simți mai ușor, NU SLĂBEȘTI! Exact același lucru ți-l garantez și despre împachetări. Mulți folosesc așa zisul ,,costum saună pentru slăbit,, dar nici el nu ajută.

Ideea este că de fiecare dată când ești supusă unei asemenea călduri, doar te deshidratezi. Exact! Ai înțeles bine. Tu de fapt elimini o cantitate de apă cu ajutorul transprației. Totuși nu ar trebui să te întristezi. Am spus că nu slăbești, dar nu că aceste două metode nu sunt benefice în procesul de slăbire. Pentru că de fapt ele au o importanță majoră. Dar mai mult de atât îți dau și o stare de bine și calm.

Rolul saunei și împachetărilor în slăbit

Deci, după cum am mai spus, aceste două metode au aspecte și pozitive chiar dacă nu te fac să slăbești. Întrebarea ,,dacă este sauna bună pentru slăbit?,, de obicei sau nu este pusă corect, sau răspunsul este eronat. Aceasta la fel ca și împachetările grăbește topirea grăsimilor, nu le topește propriu-zis, doar îmbunătățește metabolismul.  Aceste două metode nu elimină doar apa, dar și toxinele din celule și sarea. Adică servesc drept un detox pentru organsim. Sauna ajută ca procesul de slăbire să dureze continuu, fară a fi stagnat. Pentru că după o perioadă de slăbit, procesul se oprește, este mai greu, mai îndelungat.

Dacă faci efort maxim pentru a slăbi, fie la sală sau acasă, datorită saunei nu o să ai dureri musculare. O proprietate foarte bună a acestora este că reduc stresul, ceea ce la fel este o cauză a creșterii în greutate.
Deci până acum am ajuns la concluzia că sauna și împachetările, nu pot fi numite ineficiente, plus că sunt destul de plăcute. Atunci când cauți o saună bună pentru slăbit, să știi că poți să mergi unde vrei pentru că oricum nu o să slăbești direct. Dacă ești o fană a împachetărilor, ar fi bine să le faci alături de sport și un regim alimentar echilibrat.
Dacă dorești să scapi de celulită prin aceste metode, să știi că la fel nu o să reușești. Se pare că, până la urmă tot ce e frumos, are nevoie de timp și muncă. Celulita nu o să dispară doar cu împachetări corporale.

Contraindicații

De obicei nu prea există contraindicații dar sunt ceva chestii la care trebuie să atragi atenția.
Nu se recomandă sauna în caz că ai tensiune arterială, febră, menstruație. Aceste contraindicații sunt valabile și pentru împachetare. În cazul împachetărilor se mai adaugă epilepsia și sarcina. Dacă dorești să adaugi la cura ta de slăbire și unul din aceste două variante, consultă mai întâi un medic dacă nu ești sigură de sănătatea ta. Dacă consideri că nu este necesar, poți să te bucuri mai departe de aceste minunate metode.

Sper că ai ajuns la concluziile necesare pentru a decide cât de benefică poate fi sau nu sauna pentru tine, atât cât și împachetările corporale. Pânâ la urmă ești stăpână pe propriul corp.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut, ca să-l vadă și prietenii tăi!