Blog Fitnessmama.ro

Dietele cu puține calorii. Ce să nu mănânc deloc?

 

Trăim într-o perioadă când avem o varietate enormă de mâncare. Consumăm ceea ce ne place, mai ales fast food. O alimentație cu puține calorii, te poate ajuta să duci un mod de viață sănătos și să  ai silueta dorită. Dar, cât de ușor este să îți schimbi obiceiurile alimentare? Nu e atât de simplu, mai ales după o perioadă îndelungată de alimentație greșită.

Dacă dorești să începi chiar astăzi, o să găsești aici ceva sfaturi. Vei afla ce alimente ar fi bine să excluzi total dar și ce presupune o dietă cu puține calorii. Haide să găsim o soluție optimă pentru ca să renunți la alimentele care conțin calorii goale.

Ce sunt caloriile?

Caloriile sunt unitatea de măsurare a energiei. Fiecare aliment are un număr de calolrii. Totuși, acest lucru nu înseamnă că mai multe clorii = mai multă energie. În medie, o femeie are nevoie de aproximativ, 2200 kcal, pe zi iar un bărbat de 2700 kcal.

Procesul de ardere al acestora, depinde de metabolism, modul de viață ect.

 

Ce este o dietă cu puține calorii?

Asemenea dietă se referă la faptul că pe parcursul zilei o să ai parte de mese copioase, dar nu genul de mese supraîncărcate. De asemenea, ai parte de trei mese principale în zi și 2 gustări. Dieta sănătoasă cu puține calorii nu însemnă să te înfometezi. Din fiecare masă trebuie să iei nivelul de substanțe nutritive necesar. Spre exemplu, la micul dejun ar fi perfect să mănânci grăsimi, cașcaval, o felie de pâine. Evident, un smoothie detoxifiant nu ar fi de prisos. La amiază o supă de pui sau de ce nu, o supă cremă. O salată cu niște garnitură este acceptată pentru felul doi. Iar cina, aici ar trebui să te bazezi pe o porție mai mare de salată și a 4-a parte a farfuriei să conțină restul mâncării.

Recomandare:

Este recomandat carnea consumată pe parcurs să fie de pui și să fie gătită în rolă. În timpul dietei nu se recomandă consumul de alimente prăjite, nici măcar legumele. Ceaiul sau cafeaua nu trebuie să conțină îndulcitori, mai ales zahăr. Bazează-te mai mult pe sucuri naturale. Nu mânca dulciuri la gustări pentru că conțin calorii goale. Alege nuci sau ciocolată naturală, care sunt și benefice, asta în cazul în care nu poți mânca fructe. Totuși se recomandă fructele. Pe internet poți găsi multe rețete, diete cu puține calorii care te pot inspira. Dar, uite mai jos o listă cu alimente slab calorice care trebuie să apară în dieta ta.

Alimente slab calorice de inclus în dietă:
Carne de pui
-Somon
-Linte
-Mure
-Castraveți
-Roșii
-Grapefruit
-Iaurt natural

P.S cele mai slabe în calorii sunt legumele.

Alimente ce trebuiesc excluse:
În diete cu puține calorii, ar fi bine să excluzi unele alimente pentru toteauna:
-Zahăr
-Sucuri din magazin
-Produse de patiserie
-Lactate cu un procentaj mare de grăsimi
-Carne de porc
-Fast food
-Snackuri
-Alcool

O dietă alimentară echilibrată, îți poate schimba viața. Mănâncă sănătos, fă mișcare, hidratează-te! Aceștia sunt factori obligatorii.
Dacă îți este greu pentru început, adaugă în mâncare mai multe condimente naturale pentru gust.
În timp, organismul tău va accepta mâncarea slab calorică și îți va fi mult ma ușor. Plusul este că te vei sătura fără să te supraalimentezi.
Dacă te vei hidrata cu 30 de minute înainte de fiecare masă, nu o să vrei să mănânci dublu. Adesea ne lăsăm mințiți când trebuie să ne hidratăm și mâncăm prea mult. Mâncarea nu trebuie să fie o dependență ci o necesitate. De fiecare dată când ții o asemenea dietă, amintește-ți de proverbul ,,Mănânc ca să trăiesc, nu trăiesc ca să mănînc’’ și o să-ți fie de ajutor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să vadă și prietenii tăi.