Blog Fitnessmama.ro

Slăbire rapidă și durabil: sfaturi pentru a slăbi

Există o multitudine de diete pentru slăbire rapidă. Printre cele mai cunoscute, regăsim dieta bogată în proteine, monodieta sau dieta hipoglucidică. Cu toate acestea, în ciuda atingerii obiectivelor de slăbire pe termen scurt, aceste diete nu oferă rezultate de durată. Într-adevăr, cea mai bună dietă pentru a pierde în greutate rămâne combinația unei alimentații cu valoare nutritivă ridicată, activitate fizică regulată și stare bună de sănătate.

Caracteristicile unui regim echilibrat de slăbire

  • Pierderea în greutate între 500g și 1kg pe săptămână
  • Toate categoriile de alimente trebuie să fie prezente în meniu
  • Activitate fizică integrată în program
  • Lucrează la imaginea corporală pozitivă și la acceptarea de sine
  • Trebuie să permită adoptarea de obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung

Trucuri de slăbire rapidă nu există. Unica soluție este să ai un mod sănătos de viață.

Principiile fundamentale ale regimului de slăbire

Orice creștere sau pierdere în greutate este rezultatul unei modificări a aportului nostru de calorii. Pentru a realiza ceea ce se numește echilibrul energetic, trebuie să cheltui atâta energie câtă consumi. Caloriile reprezintă valoarea energetică a alimentelor. Cu cât mâncarea este mai bogată în calorii, cu atât trebuie să cheltuim mai multă energie pentru a compensa.

Cum funcționează un regim de slăbire?

Pentru a pierde în greutate, trebuie să creezi un echilibru negativ, adică să arzi mai multă energie decât caloriile consumate. Pierderea a 0,5 kg pe săptămână, un obiectiv rezonabil, echivalează cu cheltuirea cu 3.500 de calorii mai mult decât ai consumat. Prin urmare, acest lucru implică un echilibru energetic negativ de 500 de calorii pe zi, care se va realiza prin combinarea unei restricții dietetice rezonabile și a unei activități fizice regulate.

Este important să ai o bună digestie rapidă slăbire. Deoarece dacă sistemul digestiv este afectat, poți avea probleme cu procesul de slăbire. Dar totul se poate rezolva datorită unei alimentații sănătoase.

Mai mulți factori pot interfera cu variabila de calorii consumate. De exemplu, s-a demonstrat că valoarea nutrițională a unui aliment menționat pe eticheta nutrițională poate fi cu 20-30% mai mare sau mai mică. Chiar putem avea încredere în eticheta nutrițională pentru a ne calcula caloriile? De asemenea, cantitatea de energie pe care o conține un aliment sub formă de calorii nu este neapărat cantitatea de energie pe care o absorbem, stocăm și/sau folosim. Acest lucru se datorează faptului că absorbem mai puțină energie din carbohidrați și grăsimi minim procesate, deoarece acestea sunt mai greu de digerat. Prin urmare, este în interesul nostru să mâncăm cât mai puțin procesat posibil.

Există multe moduri de slăbire rapidă dar trebuie să fim atenți ce regim alegem să urmăm pentru a nu dăuna sănătății.

De ce o dietă de slăbire rapidă nu este o idee bună?

În cercul vicios al dietelor, afectăm negativ metabolismul bazal prin reducerea acestuia. Metabolismul bazal este energia consumată de organism pentru a îndeplini funcții esențiale precum respirația, circulația sângelui etc. Aceste funcții constituie aproximativ 60% din cheltuielile zilnice de calorii. Cu cât metabolismul nostru bazal este mai mare, cu atât cheltuielile noastre zilnice de energie sunt mai mari.

Cu toate acestea, dietele drastice ne scad metabolismul bazal. Urmând o cură de slăbire rapidă, corpul nostru intră în panică și intră în modul de economisire a energiei. Prin urmare, cheltuim mai puțină energie în repaus și riscul de a lua în greutate este, prin urmare, mult mai mare. În plus, vârsta nu este de partea noastră. De la vârsta de 20 de ani, metabolismul nostru de bază ar scădea cu 2 până la 3% pe an. De aceea, cu cât îmbătrânești, cu atât este mai greu să slăbești.

Care este cea mai bună metodă de slăbire rapidă?

Dacă te hotărăști să slăbești, este indicat să o faci inteligent. Metodele drastice sunt prea restrictive: foarte scăzute în calorii, excluderea completă a anumitor alimente sau a anumitor grupuri de alimente și numeroase restricții dietetice. Acest lucru poate duce la constrângeri alimentare și la un sentiment de pierdere a controlului. Urmează un sentiment de eșec și apoi începi din nou o altă dietă. Acesta este cercul vicios care începe. Cu cât faci mai mult, cu atât se acumulează mai multe riscuri pentru sănătatea fizică și mentală. Nu există o cură rapidă de slăbire miraculoasă. Dacă ar exista, l-am fi știut de mult!

Dacă ai nevoie de antrenamente gratuite pentru slăbire urmărește canalul nostru de Youtube.

Citește și articolul: Cum să mă îngraș în mod durabil și sănătos?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!