Blog Fitnessmama.ro

Spirulina- hrana viitorului. Alga miraculoasă care are toate beneficiile pentru organism

Apariția superalimentelor pe rafturile marilor supermarketuri poate fi considerată o adevărată revoluție alimentară. Omenirea se îndepărtează treptat de cultul mâncărurilor delicioase și se îndreaptă către o tendință nouă, mai rațională. Activitatea fizică și alimentația au devenit o adevărată modă. Fiecare superaliment „nou” care ajunge pe piață stârnește interes. Spirulina este în prezent lider pe piața superalimentelor. Ce este spirulina și care este doza recomandată pentru sănătatea noastră, sunt întrebările la care vom răspunde în articolul de mai jos. La finalul articolului avem o surpriză pentru tine, nu uita să treci cu ochiul până acolo!
spirulina

Ce este spirulina? 

Spirulina este o algă unicelulară de culoare verde-albăstruie, bogată în nutrienți. Datorită proprietăților miraculoase, acest produs este numit și superaliment sau hrana viitorului. Spirulina poate fi introdusă în prepararea smoothie-urilor, băuturilor naturale și în batonașe energizante. Dacă este consumată zilnic, aceasta este capabilă să redea vitalitatea și stare de sănătate optimă.  Ultimele studii au arătat că spirulina este compusă 60% din proteine, ceea ce ar fi de două ori mai mult decât carnea. Din punct de vedere proteic, produsul depășește chiar și fasolea, mazărea, năutul și lintea. Spirulina conține, de asemenea, acizi grași care sunt importanți pentru organism. De exemplu, omega-6 ajută sistemul reproducător și reduce senzația de durere și inflamație. În plus, spirulina conține multe alte substanțe valoroase: 18 aminoacizi, fitonutrienți, cupru, fier, mangan, potasiu și vitamine B.

Dieta slăbire rapidă Cine ar trebui să consume spirulină? 

Fiind un aliment cu numeroase beneficii pentru organism, spirulina este recomandată în doze diferite pentru toată lumea, începând chiar de la vârsta de 3 ani. Aceasta are un conținut mare de proteine și vitamine, motiv pentru care este indicată ca supliment alimentar pentru persoanele care urmează diete vegetariene sau vegane.  

Cui i se recomandă consumul de spirulină?

  • Copiilor de peste 3 ani, în cazul în care nu consumă suficiente legume verzi
  • Adolescenților, îl pot folosi ca supliment nutritiv 
  • Vegetarienilor, ca sursă de proteină vegetală
  • Femeilor însărcinate sau care alăptează
  • Adulților cu mese neregulate 
  • Sportivilor sau celor care fac efort fizic zilnic

Care este doza de spirulina recomandată 

Nutriționiștii recomandă să consumăm pudra de spirulină combinată cu apă, sub formă de capsule sau pastile. Pentru persoanele care abia încep să consume acest aliment hrănitor, doza inițială trebuie să fie de 500 mg de spirulină. Aceasta trebuie introdusă în regim de 3 ori pe zi, iar apoi treptat doza poate fi mărită, în funcție de reacția corpului. În general, cel mai bine ar fi să consultați un medic înainte de a introduse acest aliment în consum.      Spirulina are și o putere diuretică semnificativă, de aceea trebuie să începeți cu doză scăzută. Dacă exagerați cu gramajul, riscați să aveți efecte secundare nedorite, de exemplu dureri de cap sau tulburări intestinale. Iar pentru a te simți mai bine, nu uita să bei multă apă în timpul zile, aproximativ 8 pahare pe zi.  Dieta slăbire rapidă