Blog Fitnessmama.ro

Piept de curcan calorii și beneficii

Atunci când ești la regim te interesează mai multe tipuri de mâncare. De exemplu vrei să știi în piept de curcan calorii câte sunt. Curcanul este o carne albă cu o aromă atât delicată, cât și puțin pronunțată. Are avantajul că se poate prepara în multe moduri și se potrivește la o mulțime de asociații. Acesta este ceea ce i-a câștigat popularitatea în întreaga lume, unele țări considerând-o chiar că este un adevărat fel de mâncare de petrecere. Din punct de vedere nutrițional, carnea de curcan are multe beneficii.

Caracteristica pieptului de curcan

  • Sursă excelentă de proteine ​​și fier;
  • Sărac în lipide;
  • Conține puțin colesterol;
  • Sărac în calorii

Calorii carne de curcan

Câte calorii carne de curcan are?

Iată compoziția alimentelor (piept de curcan – greutate 100 g) după sursa de energie, calorii și proteine, carbohidrați, grăsimi, zahăr și sare. Vezi și compoziția exactă a alimentelor.

  • Energie 121,65 kcal
  • Grasimi 2,01 g
  • Carbohidrați 0,00 g
  • Proteine ​​25,63 g
  • zahăr 0,00 g
  • Grăsimi saturate 0,60 g
  • Sare 86,63 mg

Micronutrienți conținuti de curcan

Dintre nutrienții conținuti și caracteristicile curcanului, putem aminti următoarele:

Fosfor: pieptul de curcan este o sursă excelentă de fosfor. Fosforul este al doi-lea cel mai abundent mineral din organism, după calciu. Acest mineral joacă un rol esențial în formarea și menținerea oaselor și a dinților sănătoși. În plus, participă, printre altele, la creșterea și regenerarea țesuturilor, ajută la menținerea pH-ului normal al sângelui și este unul dintre constituenții membranelor celulare;

Fier: Carnea neagră de curcan este o sursă excelentă de fier. Carnea albă de curcan este o sursă bună de fier. Fiecare celulă a corpului conține fier. Acest mineral este esențial pentru transportul oxigenului și formarea globulelor roșii în sânge. De asemenea, joacă un rol în producerea de noi celule, hormoni și neurotransmițători (mesageri în impulsurile nervoase). De remarcat faptul că fierul care se găsește în carne este mai bine absorbit în organism decât fierul găsit în alimentele de origine vegetală;

Zinc: Carnea de curcan întunecată este o sursă excelentă de zinc. Carnea albă este o sursă excelentă de zinc pentru femei și o sursă bună pentru bărbați, deoarece nevoile lor respective sunt diferite. Zincul este implicat în special în reacțiile imune, în producerea de material genetic, în percepția gustului, în vindecarea rănilor și în dezvoltarea fătului. De asemenea, interacționează cu hormonii sexuali și tiroidieni. În pancreas, participă la sinteza (fabricarea), depozitarea și eliberarea insulinei; Numărul de calorii curcan nu este mare, de aceea nu trebuie să îți faci griji dacă o consumi atunci când ești la dietă.

Seleniu: Carnea de curcan este o sursă excelentă de seleniu. Acest mineral lucrează cu una dintre principalele enzime antioxidante, prevenind formarea radicalilor liberi în organism. De asemenea, ajută la transformarea hormonilor tiroidieni în forma lor activă;

Beneficiile curcanului

Pieptul de curcan are un conținut scăzut de grăsimi și acizi grași saturați și, prin urmare, ar putea fi integrat într-o dietă preventivă pentru bolile cardiovasculare. Conținutul său ridicat de seleniu ar putea ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva bolilor cardiovasculare. În plus, consumul de curcan este deosebit de benefic pentru persoanele cu alergii alimentare, deoarece proteinele de curcan sunt rareori alergene.

Protectie cardiovasculara

Curcanul este considerat o carne cu conținut scăzut de grăsimi și acizi grași saturați, acești compuși fiind asociați cu apariția bolilor cardiovasculare. În special, acizii grași saturați sunt legați de tulburări fiziologice care ar putea provoca boli cardiovasculare, cum ar fi scăderea fluxului sanguin sau creșterea diverșilor markeri ai inflamației. Consumul de curcan ar promova o îmbunătățire a profilului lipidic.

Carnea de curcan are un profil sănătos de acizi grași. Se numără printre cărnurile care conțin cel mai puțin acid miristic, un acid gras saturat deosebit de dăunător pentru sănătatea inimii, care îi conferă o putere aterogenă scăzută.

Deci despre calorii piept de curcan acum cunoști mult mai multe.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Cea mai simplă rețetă de slăbit de la bunica

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!