Blog Fitnessmama.ro

Calorii nuci: compoziție nutrițională

Totul despre calorii nuci vei afla în articolul de astăzi. Nucile pot fi adăugate sau înlocuite cu alte alimente fără a risca greutatea sau circumferința taliei, dimpotrivă.

Calorii nuci și sănătate – Beneficiile nucilor

Termenul „nuci” desemnează adesea un set de nuci care cuprinde nuci, alune de pădure, migdale, fistic, nuci pecan, caju.

Nucile sunt bogate în calorii și totuși, consumate zilnic, sunt și un atu pentru slăbire. Deoarece conțin foarte puțini carbohidrați. Dar beneficiile nucilor nu se limitează la acest potențial de slăbire, nucile au multe alte beneficii pentru sănătate.

Bogăția lor nutrițională (vitamine, minerale, magneziu, fosfor, fibre alimentare, antioxidanți, omega-3…) le conferă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Și deci un efect protector asupra bolilor cardiometabolice, asupra sănătății și bolilor cognitive. Alzheimer în special .

Mai general, consumul zilnic de nuci este legat de o mai bună longevitate și de o reducere a riscului de mortalitate generală din cauza unor boli specifice (cancer, boli neurodegenerative, diabet etc.).

În nuci calorii câte se conțin vezi mai jos.

100 de grame de nuci reprezintă o valoare energetică de 698 calorii sau kilocalorii. În medie, produsele din categoria nuci, semințe și castane oferă o valoare energetică echivalentă cu 517,32 kilocalorii.

Calorii nuci și dieta: ce spun studiile

Potrivit unei meta-analize a unor studii publicate, poți adăuga câteva nuci în dieta ta. Sau le poți folosi în gustări în loc de alte alimente fără să te îngrași. Cercetătorii spanioli au combinat datele din 31 de studii efectuate în întreaga lume.

Rezultate: În medie, există o diferență foarte mică în dezvoltarea greutății sau a circumferinței taliei între persoanele care mănâncă normal și cele care își îmbogățesc dieta cu nuci. Nucile folosite au fost diverse: nuci, macadamia, nuci pecan, caju, Brazilia. În nuci de brazilia calorii se conțin la fel cum am menționat mai sus.

Cele 31 de studii au înrolat voluntari care au urmat fie o dietă clasică, aceeași dietă cu nuci suplimentare. Fie o dietă în care nucile erau înlocuite cu alte produse alimentare. Durata studiilor a fost între două săptămâni și cinci ani.

În medie, comparativ cu o dietă convențională, dietele cu nuci au dus la o scădere în greutate de 640 g și o scădere a circumferinței taliei cu 1,10 cm. Cu toate acestea, aceste diferențe nu sunt semnificative statistic. Și, prin urmare, ar putea fi datorate întâmplării.

Rezultatele lor arată că creșterea aportului de nuci este asociată cu o creștere mai mică în greutate pe termen lung și un risc mai mic de obezitate.

O creștere a consumului total de nuci de jumătate de porție (aproximativ 14 g) pe zi este asociată cu o creștere în greutate cu 0,19 kg mai mică pe o perioadă de 4 ani.

Înlocuirea alimentelor ultraprocesate cu nuci poate ajuta la contracararea creșterii în greutate și, prin urmare, la reducerea riscului de exces de greutate și/sau obezitate și a bolilor conexe (boli cardiovasculare, diabet, cancer etc.).

Nucile te îngrașă?

Cum se explică efectul benefic al nucilor asupra controlului greutății? Potrivit cercetătorilor, conținutul ridicat de fibre din nuci poate întârzia golirea stomacului și îți permite să te simți plin pentru mai mult timp. De asemenea, se crede că conținutul ridicat de grăsimi nesaturate din nuci crește consumul de energie în repaus. Ceea ce poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate.

Un nou studiu publicat în 2021 în procedura Mayo Clinic explică faptul că caloriile din migdale nu sunt absorbite pe deplin. Cercetătorii au descoperit că, după digestie, aproximativ 20% din calorii, în mare parte din grăsimi, nu au fost absorbite. O persoană care consumă aceeași cantitate de migdale într-o dietă zilnică de 2.000 până la 3.000 de calorii ar absorbi astfel cu 40 până la 60 de calorii mai puțin decât s-a calculat. Ceea ce ar putea duce la o scădere în greutate de până la 2,9 kg pe parcursul unui an.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Cum slăbim în post?

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!