Blog Fitnessmama.ro

Tot ce ai dorit să știi până acum despre – mâncatul sănătos și nesănătos

 

În ziua de astăzi e greu să menținem o alimentație sănătoasă, de ce? Din cauza mai multor momente care ne descriu și formează viața de zi cu zi. Și la care e greu să refuzăm sau pe care e greu să le evităm total pentru slăbire sau lipsa greutății la stomac. Principalele puncte de alimentare nesănătoasă sunt următoarele:

Fast food-ul – te atrage, pare gustos, arată apetisant, dar, dar și iarăși dar provoacă nesaturație. Și greutate la digestie, și de asemenea depune grăsimi, și conține prea multe calorii care se ard greu.

Mâncarea grasă și făinoasă – practic în multe bucătării a lumii, minim 3 feluri de mâncare au componentul principal aluatul. Iar unul din produsele cele mai des cumpărate din magazine este pâinea. De asemenea unele tradiții rurale impun indirect cumva felul de alimentație gras. Crezând în mitul că aceasta, oferă mai multă energie. Dar anume aceste tipuri de mâncare și sunt primele interdicții în aproximativ orice metodă de slăbit.

Tot ce e interzis arată mai gustos – azi asortimentul de pe rafturile magazinelor, arată atât de diferit și gustos că des nu ne putem abține. Mai ales în cazul unui nou tip de chipsuri, ori în cazul unui nou local de tip streetfood. Dar, des nici nu cunoaștem ce conțin aceste produse, care flirtează cu noi și ne afectează sănătatea.

Ca să te poți controla față de ceea ce s-a enumerat mai sus, trebuie să înțelegi ce anume te provoacă să te alimentezi zilnic nesănătos:

 1. Accesibilitatea de preț
 2. Accesibilitatea de timp
 3. Deprinderea

Ok, să trecem la cel mai important, ce mai exact trebuie să excluzi din alimentația ta pentru a mânca sănătos. Da, nu uita să mănânci sănătos, înseamnă alimente slab calorice care nu îngrașă. Energie pe tot parcursul zilei, somn calitativ, funcționare normală a organelor, o piele frumoasă și aceastea sunt doar unele din rezultatele pozitive. Dacă la început am generalizat cumva în 3 puncte tipurile de mâncare care te provoacă să nu mănânci sănătos, atunci acum detaliat vom trece peste tot ce ar trebui să excluzi sau să limitezi pentru organismul tău.

 1. Mâncarea prăjită – anume uleiul de floarea soarelui este foarte cancerogen când se folosește la prăjit. Dar aceasta nu înseamnă că nu poți fără ulei face carnea la grill. Sau să folosești renumitul piept de pui fiert, care este unul din cele mai bune secrete pentru obiectivul, cum poți slăbi repede și gustos.
 2. Făinoasele – toate alimentele ce conțin aluat și respectiv drojdii, nu doar îngrasă foarte repede. Dar și în majoritatea cazurilor conțin gluten, care este o proteină foarte dăunătoare mai ales pentru sănătatea femeilor.
 3. Apele carbogazoase dulci – nitrați, coloranți, o sumedenie de E-uri, sau gazele care dăunează sistemului digestiv. Și desigur mult, mult zahăr sunt unele componente care îți afectează sănătatea
 4. Afumăturile – da, mulți dintre noi sunt iubitori de tot felul de salamuri sau afumături de pește. Dar ele de asemenea influențează asupra creșterii celulelor cancerogene în organism și desigur că îngrasă.
 5. Conservele – de asemenea sunt unele din produsele, care deși se păstrează mult, au și o altă parte a monedei. Acea parte afectează sănătatea noastră. Asta nu ar însemna că ele ar trebui excluse total din regimul nostru de alimentare, dar nici folosite zilnic.
 6. Dulciurile – acele ieftine în special conțin foarte mult zahăr, gluten și alte adaosuri. Care nu sunt naturale și pe care organismul le percepe ca pe ceva străin și le digeră greu.
 7. Crackurile – toată gama de chipsuri crocante sau tot ce se încadrează în familia crackurilor, conțin o mulțime de elemente nocive pentru sănătatea noastră. Da ne-am deprins să ciugulim la un film popcorn, dar ar fi bine măcar să îl ciugulim pe acela care nu are gust adăugat de cașcaval sau unt.

Iar acum să trecem spre cea mai importantă parte – ce e sănătos să mâncăm. De regulă adesea cele mai slabe alimente în calorii, sunt și acelea care nu doar oferă un dozaj bun de vitamine, minerale sau proteine dar și nu afectează sănătatea noastră. Trebuie să memorezi, că cel mai des întâlnit mit, este acela că mâncarea sănătoasă nu este gustoasă – reiterăm, minciuni, minciuni și încă o dată minciuni. Sunt multe rețete care chiar doar din verdețuri îți pot propune un prânz de zile mari. Dar nici nu trebuie să uiți că poți combina și o bucată de steake de vită bun la o salată cu pireu de exemplu și echilibra caloriile, prin aceasta. Deci, în lista celor mai favorabile pentru sănătatea noastră produse, tu găsești:

 1. Verdețuri
 2. Legume
 3. Fructe
 4. Carnea preparată corect
 5. Lactatea de la producători de încredere
 6. Sucuri naturale
 7. Fibrele care se găsesc în terciuri

 

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.