Blog Fitnessmama.ro

Umorul – amicul tău vessel în procesul de slăbire

Umorul e una din cele mai utile invenții a omenirii. Fără care nu doar am fi supraviețuit mai greu dar și fără care viața nu ar fi fost atât de palpitantă și colorată. Poate nu ai știut, dar umorul nu doar ne face mai optimiști și fericiți, dar ne ajută și să slăbim sănătos și plăcut desigur. Evident doar râzând nu vom putea scapa de anumite kg sau relifia corpul nostru. Pentru că trebuie să știi și câte calorii trebuie să mănânci ca să slăbești. Și să faci exerciții pentru abdomen, piept, spate, etc. Totuși, umorul e un prieten bun și devotat fitness-ului, iar prin ce anume urmează să afli.

Umorul nimicește stersul

Zâmbetul e simbolul reprezentativ pentru buna dispoziție. Zâmbetul e rezultatul eliminării hormonului fericirii, la rândul său care e inamicul fidel al stresului. Iar stresul cum știm îngrașă și o face foarte eficient. Stresul și pentru bărbați și femei e un catalizator al îmbulbării care garantează obezitate. Dacă perioada de stress nu este oprită la timp. Desigur ritmul și diversitatea vieții moderne, începând cu task-urile sau și terminând cu deadline-urile de la serviciu, sunt pline de momente de încordare mintală și e normal să nu rezistăm mereu. Ceea ce ne ajută sunt tehnicile care ne aduc buna dispoziție. Cum ar fi bucuria față de lucrurile mici, o reușită a copiilor noștri la școală sau un show bun de umor. Privit în timpul pregătirii unei rețete gustoase de slăbit.

 

Umorul arde calorii

Poate una din cele mai stranii situații când se contractează o bună parte a muschilor noștri iar noi nu simțim nimic efort și desigur discomfort e momentul când râdem cu gust. Atunci majoritatea mușchilor contractați sunt a feței, dar lor li se alătură și muschii abdomenului sau a diafragmei. Atunci când facem exerciții pentru slăbit, de exemplu genoflexiuni sau flotări e bine mai ales pentru perioada de început să fim concentrați și atenți la inspirații și respirații. Dar dacă deja suntem ași în asta ne putem permite să ascultăm sau/și vizionăm show-uri sau videouri de umor. Care ne vor facilita procesul prin buna dispoziție și nu doar.

 

Gusturile noastre sunt diverse și în asta nu e nimic rău, ba chiar e bine. Ce e nice e că astăzi avem o mulțime de bucătării din toată lumea și de asemenea o mulțime de show-uri bune de umor, cum ar fi IUmor sau emisiunea lui Ellen Degeneres. Sau dacă ne place stand up-ul, o mulțime de stand up-eri și români și americani. După ce ne identificăm cu stilul nostru, este util nu doar acasă să privim tot ce ține de umor. Dar să ieșim și la un fine de săptămână la vreun eveniment de stand up. De exemplu, din orașul nostru, unde până la început de show, lumea va privi nu doar spre comedianții care se pregătesc de ieșire dar și spre fundul tău bombat, pe care l-ai antrenat acasă.

Umorul e chestie bună de implementat nu doar la vizionare acasă sau prin prezența la evenimente de comedie. El e multilateral benefic și în aspectul de comunicare în relație sau deja în sânul unei familii bine formate. El mereu va imprima în atmosfera noastră sufletească o notă dulce de ușurință, putere și chiar intelectualitate. Iar ce instrumente ar putea să îți dezvolte simțul tău a umorului? Hai să vedem mai jos prin un mic TOP 5.

  1. Autoironia – atunci când poți râde de tine, poți râde de toți și încă și calitativ facând-o.
  2. Improvizația – atunci când ești pregătit mereu să glumești. Fără vreo pregătire de glumă preventive, asta te face un as în cele ce țin de umor.
  3. Exercițiile de imaginație – imaginația e una din catalizatoarele cheie a unui umor original și bun. Nu te rușina să experimentezi cu situațiile de comedie care ar putea avea loc în realitate sau de ce și nu doar în ea.
  4. Încăpățânarea sănătoasă – nu din prima vei avea glume bune, poți chiar zice glume bune. Dar din cauza încordării tale emoționale sau a rușinii să nu o zici cum e necesar. Ce trebuie de făcut e să nu te dezamăgești și să nu lași mâinele în jos. Puțină încredere în sine și mai multe încercări la sigur te vor aduce unde vrei.
  5. Privește show-uri de umor – iar cel mai simplu și evident moment, este desigur când privești monștri sacri a acestei meserii și te înveți de la ei.

 

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.