Blog Fitnessmama.ro

Alimente care susțin sănătatea creierului

„Creierul nostru este cel care ne creează realitatea”! 

Tot mai des se vorbește în ultima perioadă despre declinul cognitiv și prevenirea acestuia. Cu toate acestea, încă nu există nicio pastilă minune, însă există alimente ce ne pot ajuta creierul să funcționeze mai bine. Nutriționiștii sunt de părere că cea mai bună formă prin care ne putem ajuta organismul este abordarea unei diete bazate pe multe fructe, legume, leguminoase, pește, carne și cereale integrale. Toate împreună vor contribui atât la sănătatea noastră, cât și la starea de bine.

Potrivit ultimelor studii, alimentele benefice pentru creier sunt exact aceleași care ne protejează și inima. De regulă acestea sunt acizii grași Omega-3, vitaminele din grupa B, dar și antioxidanții. Aceste produse sunt recunoscute drept alimente care susțin sănătatea creierului!

Te invităm să citești articolul de mai jos și să-ți faci notițe, întrucât informația este una prețioasă. Hai să aflăm împreună ce alimente putem consuma pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos!

 

cum sa slabesti

Alimente care susțin sănătatea creierului

Te-ai gândit vreodată cât de mult contează ceea ce mănânci pentru starea ta de bine?🤔 Să știi că ultimele studii au demonstrat că alimentele pe care alegem să le consumăm în fiecare zi joacă un rol extrem de important pentru modul în care va decurge toată ziua. Știi că uneori simți că ești obosit, nu ai putere, nu te poți concentra? Păi iată și răspunsul!

 

  • Avocado – acest aliment este perfect pentru sănătatea organismului nostru, în special pentru creier. Deși este un aliment bogat în grăsimi, trebuie să știți că în acest caz nu este vorba de ceva rău. Avocado este un aliment bogat în grăsimi sănătoase și contribuie la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge și este extrem de important pentru sănătatea creierului.

 

  • Legumele și frunzele verzi. Broccoli, spanacul, varza kale, frunzele de salată, toate conțin cantități bogate de vitamina A și K. Unele studii au demonstrat că aceste legume mențin creierul într-o formă optimă, iar uneori pot încetini declinul cognitiv.

 

  • Somonul. Dacă ești în căutarea unui pește bogat în nutrienți, atunci somonul este alegerea perfectă. Somonul are un conținut bogat de acizi grași de tip Omega 3, care îți îmbunătățesc considerabil memoria.

 

Somon calorii

 

  • Nucile. Potrivit studiilor, o mână de nuci consumată pe zi poate îmbunătăți considerabil sănătatea cognitivă. Pe lângă asta, nucile conțin vitamine, minerale și antioxidanți importanți pentru creierul nostru.

 

  • Fructele de pădure. Cât de des obișnuiți să consumați fructe? Să știți că alimente precum merele, afinele, căpșunile și zmeura ( în perioada caldă), nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Au un gust delicios, dar sunt și extrem de benefice pentru organismul nostru. Dacă e să vorbim despre afine, atunci trebuie să știți că sunt printre cele mai bogate surse naturale de antioxidanți. Conțin vitamina C, vitamina K și fibre.  Conținutul bogat de acid galic este excepțional pentru sănătatea creierul. Acest nutrient protejează creierul de efectele nocive ale stresului precum și de boli degenerative.

 

  • Turmericul. Îți poți imagina că și condimentele au beneficii pentru creier? Unul dintre aceste este turmericul! Are proprietăți antioxidante ce protejează creierul de acțiunile nocive ale stresului oxidativ. De asemenea, antioxidanții întăresc sistemul imunitar și îmbunătățesc capacitatea de oxigenare a creierului.

 

Ciocolată neagră calorii

 

  • Ciocolata neagră. Da, da, ai citit bine! Nu ne referim acum la ciocolata aia cu mult zahăr și lapte, dar la cea neagră cu un conținut bogat de cacao. Ciocolata neagră are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii. Mai mult ca atât, cacao este un produs extrem de bun care scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii.

 

Cu toate acestea, să știi că nu doar alimentele fac diferența. Este recomandat să faci mișcare, să mergi cât mai prin locurile în care aerul este curat și să te hidratezi corespunzător. Nu uitați, totul trebuie să fie în echilibru, doar atunci o să vă simțiți bine și energici.