Blog Fitnessmama.ro

Calculator calorii. Avem sau nu nevoie?

Ai fololsit vreodată un calculator calorii? Oricare nu ar fi răspunsul, îl consideri sau nu necesar? Haide să aflăm împreună care poate fi plusul unui asemenea calculator și de ce este necesar.
Să începem de la simplul fapt că, dacă ai un calculator calorii, pe zi nu vei consuma mai mult decât caloriile necesare. De ce? Pentru că cunoști câte calorii se află la moment în farfuria ta, dar și limita de care nu ar fi de dorit să treci. Plus că, atunci când cifrele sunt chiar în fața ta, ai cam toate șansele să te oprești la timp. Dar haide să o luăm de la început.

Ce sunt caloriile?

Per general, caloria este unitatea de măsurare a energiei. În sens științific este folosită pentru a măsura energia termică.
Datorită termenului de ,,calorie” putem vorbi despre cantitatea de energie de care are nevoie corpul nostru de fapt. Deci, toate alimentele care trec prin organismul nostru, se transformă în energie care se măsoară în calorii.

Câte calorii trebuie să mănânci în zi?

Pentru a înțelege de câte calorii avem nevoie trebuie să ne cunoaștem IMC-ul. IMC-ul este indicele de masă corporală care se calculează în dependență de greutate, vârstă și înălțime. Evident că și sexul persoanei contează. Cei care duc cont de caloriile consumate, se conduc după un calculator calorii alimente.
În medie, un copil are nevoie aproximativ de 1800 calorii, în timp de o femeie de orientativ 2000 iar un bărbat de 2800 calorii.

De ce adaugi în greutate?

Răspunsul este foarte simplu. Consumi mai multe calorii decât reușești să arzi. Pentru a menține o greutate corporală constantă, ar trebui să ții cont și tu de numărul de calorii pe care le consumi zilnic folosind un calculator de calorii.
Nu uita însă că rapiditatea cu care dai jos unele kilograme depinde și de tipul tău de corp, de care trebuie să ții cont.

Ce este un calculator de calorii?

Un calculator de calorii, despre care tot vorbim, îți calculează în baza IMC-ului, câte calorii ar trebui să mănânci pentru:
-a te menține în formă
-a slăbi
-a adăuga
în dependență de problema ta.
Dar fi atentă, între combinația ,,calorii calculator” se mai alătură și un regim echilibrat. Vreau să spun că chestiile nu o să meargă dacă caloriile pe care o să le consumi zilnic, vor fi calorii goale.

Ce sunt caloriile goale?

Toate searchuri-le de pe google legate de alimentație includ și terminii calorii, alimente, calculator, și pare ușor. Îți calculezi necesarul zilnic, mănânci mai puțin sau exact atât și gata, slăbire garantată. Ei bine, nu! De ce? Pentru că depinde de unde iei sursele necesare. Caloriile goale presupun produsele alea procesate de pe rafturile magazinelor, sucurile, patiserie și multe altele. Acestea te lasă mai rapid flămând, nu-ți dau nutrienții necesari și te îngrașă mai rapid. Deci nu poți compara caloriile goale cu cele necesare.

Beneficiile unui calculator de calorii

Printre beneficiile unui  calculator alimente calorii se numără:
-organizarea- îți poți organiza mult mai efiecient planul de dietă și kilogramele
-motivația- devii mult mai motivat în ceea ce ține de scopurile tale alimentare
-sănătatea- calcularea caloriilor intră automat în lista de principii sănătoase

Sper că ai făcut cunoștință cu idea de calculator de calorii și ai înțeles de ce avem nevoie de unul.
Nu ezita și tu să folosești un calculator de calorii mega eficient care îți poate schimba viața. Dacă nu știi de unde să începi fă-o chiar de aici.

Până atunci nu uita să eviți caloriile goale. Nu ai nevoie decât de un regim echilibrat, niște calorii de calculat și motivație.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten.