Blog Fitnessmama.ro

Calorii căpșuni – fructul afrodiziac

Care este cel mai suculent fruct pe care îl poți savura vara? Ei bine, pentru mine este căpșuna, fructul frăgăriei! Se pare că despre căpșuni există o sumedenie de mituri, mai ales în ceea ce ține de calorii. O să îți aduc la cunoștință care este adevărul despre calorii căpșuni.

Până atunci, gândește-te la, cum ar fi să mănânci câte căpșuni dorești fără să ai în gând ideea de căpșuni, calorii și kilograme în plus. Sună bine, nu-i așa? Hai să facem o mică și importantă revizuire asupra acestui fapt și să vedem la ce concluzie ajungem.

Câte calorii are 100 g de căpșuni?

Pentru că acest articol este deja unul ,,delicios”, lasă-mă să te bucur și mai mult. 100g de căpșuni nu au decât 33 kCal. Acest lucru înseamă că este în medie, 2% din aportul caloric necesar unui om pe zi. Acest lucru când vorbim despre un aport caloric de aproape 2000 kCal. Nu uita că mă refer la căpșunile proaspete.

Dacă o să fii interesată de acest lucru în altă perioadă, poate când nu se vor găsi căpșuni proaspete, trebuie să cunoști ceva. În cazul în care vei cumpăra căpșuni congelate, aportul lor va crește la 35 kCal pentru același gramaj.

Bine, acum dacă te întrebi câte calorii are 1 kg de căpșuni? Răspunsul e simplu, 320 kCal.

Dacă adaugi o linguriță rasă de zahăr căpșunilor, acestea ajung la, 87 de calorii. Atunci, îți dai bine seama că la întrebarea ,,câte calorii are un kg de căpșuni?” Din păcate ajungi la o cifră nu prea satisfăcătoare, mai ales când vorbim despre calorii.

Calorii dulceață căpșuni

Dacă ești o gospodină înrăită, la sigur faci diferite dulcețuri pentru iarnă. Cine nu iubește dulceața? Mai ales dacă trăiești undeva la țară. În cazul gospodinelor de la oraș, este clar mai complicat. Dar nu este o problemă să o cumpărăm, evident.

Uite, am două vești pentru tine. Prima este că, dulceața de căpșuni conține aproximativ 246 calorii/100g. A doua veste este ceva mai pozitivă. Dacă ești genul de pesoană care nu poate trăi fără ea, să știi că este o metodă de a nu o elimina definitiv. Dulceața de căpșuni, dietetică! Calorii dulceață de căpșuni dietetică? 117kCal/100g. Adică 6% din aportul zilnic necesar de calorii.

Calorii cireșre și căpșuni

Multe persoane adoră să combine fructele între ele. Așa că am luat două fructe care se combină cel mai des. Știm deja câte calorii au căpșunile, 32/100g. Cireșele au 63cKal/100g. Da, știu, mai mult dar…asta e.
Tot ce-mi mai rămâne de zis este că, ai nevoie să le combini atent. Și da, un ultim lucru, mănâncă fructele în prima jumătate a zilei mai ales dacă vrei să slăbești și faci exerciții!

Curiozități despre căpșuni

  • Unii oameni considerau că aceste fructe au efect afrodiziac. Iar la nunțile din Franța, proaspăt însurățeii mâncau căpșuni.
  • În vremuri medievale, căpșunile simpobizau prosperitatea.
  • În Belgia există un muzeu de căpșuni. Belgienii cumpără de la gem până la bere de căpșuni.
  • Căpșunile conțin salicitate naturală, ceea ce se găsește și în aspirină, de aceea pot fi foloite în tratarea durerilor de cap.
  • Acestea conțin vitaminele A și C. Din acest motiv, dacă le consumi, ești asigurată cu o piele și un păr sănătos.
  • Indienii din tribul Seneca, spuneau că căpșunile sunt renaștere, pentru că le asociau cu primăvara. Știai că sunt primele fructe de primăvară, nu?
  • Înainte să fie începută cultivarea căpșunilor, Francezii și Englezii, le foloseau la decorarea grădinilor, crezând că sunt sălbatice.

Sper că ți-a plăcut acest articol și ai învățat și chestii noi. Acum, hai fugi după niște căpșuni, am auzit că sunt slab calorice. Ai grijă de tine!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie, să-l vadă și un prieten!