Blog Fitnessmama.ro

Calorii ciuperci – leguma săracă în calorii

Despre calorii ciuperci vei afla mai multe în acest articol. Ciuperca din specia Agaricus bisporus este cea mai cultivată dintre toate soiurile comestibile. În ciuda conținutului ridicat de apă, ciuperca are o valoare nutritivă comparabilă cu cea a mai multor alte legume. De asemenea, ar conține anumiți compuși potențial benefici pentru sănătate, dar ale căror efecte au făcut obiectul unor studii științifice.

Caracteristicile ciupercii

  • Sursă de fosfor și potasiu.
  • Nivel scazut de calorii;
  • Bogat în apă;
  • Sursa de fibre;
  • Bogat în vitamine din grupa B;

Calorii ciuperci și valoare nutrițională

În ciuperci calorii pentru 100 gr se conține 21, kcal. Ciuperca este foarte bogată în apă și săracă în calorii (21,7 Cal/100 g). Oferă o completare bună de vitamine și minerale, dar nu și vitamina A, beta caroten sau vitamina B12. Calorii ciuperci fripte nu are mai mare cantitate.

Beneficiile ciupercilor: de ce să le consumi?

Sursă bună de carbohidrați

Ciupercile conțin diferiți carbohidrați care demonstrează efecte specifice asupra sănătății. Concentrația mare de apă din ciuperci are însă ca efect diluarea conținutului acestor compuși. Analiza conținutului de carbohidrați al ciupercilor pe bază de substanță uscată (sub formă deshidratată) indică faptul că acestea conțin o proporție mare de fibre alimentare, în principal sub formă de fibre insolubile. Acestea joacă un rol important în regularitatea intestinului și prevenirea constipației. Acestea cresc volumul și greutatea scaunului prin reținerea apei în colon, ceea ce reduce timpul de tranzit și facilitează evacuarea.

Ciuperca portobello este una dintre puținele soiuri de ciuperci care conțin oligozaharide. Acestea din urmă sunt însă prezente în cantități mici și nu contribuie semnificativ la aportul de oligozaharide în dietă. Oligozaharidele sunt substanțe care pot fermenta în intestinul gros (colon) și contribuie la sănătatea acestuia. Trebuie menționat că niciun studiu nu a evaluat încă efectul specific al carbohidraților din ciupercă la om.

Un bun supliment mineral

Ciupercile albe, cremini, portobello și conservele sunt surse de fosfor. Fosforul este al doilea cel mai abundent mineral din organism, după calciu. Joacă un rol esențial în formarea și menținerea oaselor și a dinților sănătoși. În plus, participă, printre altele, la creșterea și regenerarea țesuturilor și ajută la menținerea pH-ului normal al sângelui. În cele din urmă, fosforul este unul dintre constituenții membranelor celulare.

Ciuperca Portobello este o sursă de potasiu. În organism, potasiul este folosit pentru a echilibra pH-ul sângelui și pentru a stimula producția de acid clorhidric de către stomac, ajutând astfel digestia. În plus, facilitează contracția mușchilor, inclusiv a inimii și participă la transmiterea impulsurilor nervoase. Calorii ciuperci gratar la fel nu are multe și este mult mai sănătos.

Cuvântul nutriționistului

Ciupercile nu se caracterizează doar prin discreția lor calorică, dar sunt și o mină de beneficii nutriționale, în special proteine ​​vegetale, minerale, oligoelemente și vitamine. Pentru a profita la maximum de beneficiile lor, le puteți consuma crude pentru anumite soiuri.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Tabel calorii – care sunt nevoie tale reale de clorii?

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!