Blog Fitnessmama.ro

Calorii pâine în timpul regimului

Despre calorii pâine sunt interesate în special persoanele care vor să slăbească.

O mulțime de idei circulă în jurul nostru referitor la pâine: pâinea te îngrașă, este un aliment greu pentru digestie, etc. Ar trebui să fim cu adevărat atenți la pâine sau, dimpotrivă, este esențial să o consumăm în fiecare zi? În acest articol vom analiza aceste aspecte.

Pâinea te îngrașă

Adevărat și fals. Reține că pâinea este o sursă de zahăr. O baghetă conține echivalentul a 25 de cubulețe de zahăr. Trebuie să absorbim 50% carbohidrați pe zi (pentru o persoană care are nevoie de 2000 de calorii pe zi), pâinea este, prin urmare, o contribuție de zaharuri care poate fi interesantă, mai ales dimineața, când cineva este pe stomacul gol. Cu toate acestea, nu este recomandată seara, când cheltuielile noastre de energie scad.

Trebuie să știi că în pâine calorii sunt destul de multe deaceea trebuie consumată cu moderație.

Bagheta clasică te poate îngrășa deoarece este făcută din făini albe care au un indice glicemic ridicat. Ceea ce înseamnă că zaharurile trec foarte repede în sânge. Organismul va trebui să stocheze această supraîncărcare de zaharuri sub formă de grăsime.

În schimb, cu cât sunt mai complexe zaharurile conținute în pâine, cu atât este mai bine pentru sănătate. Pentru aceasta, este necesar să alegi făină care conține fibre care încetinesc absorbția zaharurilor și previn creșterea în greutate, cum ar fi pâinea integrală.

Ceea ce pui pe pâine (gem, unt, miere sau brânză) are, desigur, un impact. Schimbă aportul de calorii. Ca parte a unei diete de slăbire, vom alege brânza de capră pentru micul dejun, pentru a oferi proteine ​​și calciu (mai mult decât untul) și pentru a obține un efect sățios.

Calorii pâine

Poți afla foarte ușor câte calorii are o pâine dacă cunoști cantitatea acesteia. Pâinea face parte din familia amidonului. Există multe soiuri cu diferențe datorate în principal făinii folosite. Cea mai cunoscută este pâinea albă, dar pâinea de secară, cea integrală și tărâțele sunt, de asemenea, foarte populare. Pâinea albă și făina integrală sunt cele mai populare. Se face cu apă, făină de grâu, puțină sare și drojdie.

Pâinea este un aliment destul de bogat în calorii, conținând în jur de 60% carbohidrați. Cu toate acestea, este sărac în grăsimi. Pâinea integrală oferă aproximativ 240 kcal la 100 g și pâinea albă 255 kcal. Comparativ cu pâinea albă, făina integrală este mai bogată în fibre, vitamine și minerale.

Respectiv poți calcula câte calorii are o pâine de 300g.

Valoarea nutritivă a pâinii

Pâinea furnizează energie corpului nostru cu carbohidrați complecși utili pentru menținerea formei și a tonusului și necesari metabolismului și funcționării corpului. Pâinea este, de asemenea, bogată în fibre utile pentru reglarea tranzitului intestinal și lupta împotriva constipației.

Pâinea este mai bună decât cerealele pentru micul dejun

Adevărat. Cerealele despre care se presupune că sunt sănătoase (cum ar fi fulgii de popcorn fără adaos de zaharuri) sunt deja mult mai dulci decât pâinea. Dacă chiar vrei să mănânci ceva echilibrat dimineața, este mai bine să nu apelezi la cerealele pentru micul dejun și cu atât mai puțin la cele destinate copiilor, care sunt prea dulci.

Când ești mulțumit de un castron de cereale cu lapte, riști să îți fie foame o oră mai târziu, în timp ce cu pâine prăjită de făină integrală, îți poți ține stomacul sătul câteva ore.

Calorii pâine în timpul regimului?

Pâinea nu îngrașă dacă este consumată cu moderare. Bogată în fibre și carbohidrați complecși, pâinea te ajută să te simți mai sătulă, ceea ce ajută la prevenirea gustării între mese. De preferință, vom alege pâinea integrală și vom evita pâinea albă ca ciuma sau chiar mai rău, pâinea sandwich! Acestea au o valoare nutritivă redusă și efecte asemănătoare zahărului din sânge. În timpul mesei, va fi necesară moderarea sau eliminarea pâinii dacă consumi deja un amidon. În pâine intermediară calorii sunt mai multe.

Calorii pâine – Bine de știut!

Pâinea integrală oferă în general mai mulți nutrienți decât pâinea albă. Acest lucru se datorează în principal cantității de fibre pe care o conține. Pâinea organică este adesea de o calitate mai bună decât cea industrială.

Citește și articolul: Exerciții pentru spate la sală sau acasă

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!