Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru spate la sală sau acasă

Pentru a evita durerile de spate și a-l antrena zi de zi, iată câteva exerciții pentru spate la sală.

Uităm adesea, dar construirea spatelui te ajută să eviți durerile cronice sau temporare de spate și să ai o postură bună. Făcând niște exerciții țintite care vor lucra mușchii dorsali și trapeziști în timp ce întăresc centura abdominală, durerea va dispărea și vei obține o postură frumoasă și o coloană vertebrală dreaptă. E timpul tău!

De ce să faci exerciții pentru spate la sală sau acasă?

Construirea mușchilor spatelui este importantă pentru consolidarea forței, îmbunătățirea posturii și reducerea numărului tot mai mare de dureri de spate. Se estimează că aproximativ 8 din 10 persoane vor suferi de dureri de spate într-o zi. Poate fi durere la nivelul vertebrelor cervicale, dureri de spate simple sau faimoasa durere de spate. În plus față de latura estetică, construirea spatelui este, prin urmare, cu adevărat necesară pentru cei activi, dar și pentru cei mai sedentari. Iată o serie de exerciții la sală pentru spate, dar le poți face și acasă.

Tragerea sfoarei

Exerciții pentru spate la sală

Fie că ești începător sau expert, vei avea doar beneficii de la acest exercițiu care este unul dintre cele mai bune exerciții spate la sală. Exercițiul constă în apucarea sfoarei pentru a o readuce în contact cu pieptul. De asemenea, poți utiliza o bandă de cauciuc atașată la tavan.

Bustul va fi drept la tragere sau ușor înclinat în spate. În timpul mișcării, nu uita să strângi omoplații pentru a câștiga eficiență și pentru a simți mai bine mușchii spatelui. Din nou, este mai bine să nu extinzi complet brațele în partea de sus a mișcării. Această poziție ar pune mult stres pe articulația umărului, ceea ce ar putea crea traume pe termen mediu.

Tragerea sfoarei orizontal

Exerciții pentru spate la sală

Exercițiul anterior este unul dintre cele mai bune pentru construirea eficientă a mușchilor spatelui. Cu toate acestea, este absolut esențial să modifici programul de antrenament, indiferent dacă este vorba de a câștiga în eficiență sau pentru a păstra sănătatea. De fapt, nu se recomandă lucrul continuu al unui mușchi la același unghi.

Pentru a modifica programul și a întări spatele, îți prezentăm tragerea sfoarei orizontal – unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru spate fete. În poziție așezată, cu picioarele pe suporturile din față, asigură-te că păstrezi spatele drept în timp ce extinzi pieptul. Apucă sfoara, inspiră și apoi trage orizontal spre burtă.

Pentru a fi cel mai eficient, asigură-te că tragi coatele înapoi, strânge omoplații și nu folosi un leagăn înainte și înapoi. Bustul tău poate oscila ușor pentru a cupla umărul, dar în mod rezonabil. Expiră în timp ce bara revine, controlând mișcarea.

Dacă nu ai un dispozitiv pentru a efectua acest exercițiu acasă, poți utiliza benzi elastice pentru a se atașa la picior.

Superman

Acest exercițiu funcțional lucrează mușchii de la umeri până la glute, întărind ușor mușchii coloanei vertebrale (mușchii care se contractă de-a lungul coloanei vertebrale). Iată cum se face:

Culcă-te pe burtă cu brațele întinse în fața ta și îndreaptă picioarele.

Ridică mâinile și picioarele la câțiva centimetri de podea. Ar trebui să o simțiți în partea inferioară a spatelui.

Strânge mușchii abdominali prin contractarea buricului. Extinde mâinile și picioarele pentru o întindere completă a corpului, uitându-te la podea pentru a evita tensionarea gâtului.

Ține poziția câteva secunde și revenă la poziția inițială.

Repetăde 10 ori.

Mai multe exerciții pentru spate la sală

Acestea au fost doar câteva din exerciții spate fete pe care le poți efectua la sală sau acasă.

Dacă totuși vrei să faci acasă un antrenamnet pentru spate te invit să urmărești în continuare.

Spate sănătos cu doar 15 minute pe zi. Fără echipament!

Citește și articolul: Spanac calorii și valoare nutrițională

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!