Blog Fitnessmama.ro

Cartofi prăjiți calorii – ce trebuie să știi

Mănânci cartofi prăjiți destul de des? Vrei să știi în cartofi prăjiți calorii exact câte sunt și felurile de mâncare posibile? Ai noroc, în acest articol vei descoperi mai multe la acest subiect.

Cartofi prăjiți calorii

În primul rând, trebuie să știi că numim „calorie” unitatea de măsură a energiei care se referă la „kilocalorii” (sau kcal). Aceasta din urmă fiind mai potrivită pentru a nu avea cifre disproporționate.

Statistic, se estimează că cartofii prăjiți de casă gătiți cu ulei într-o friteuză convențională ar furniza organismului nu mai puțin de 257 de calorii la 100 de grame. O valoare care este încă mai mare decât ceea ce oamenii tind să creadă când vine vorba de cartofi prăjiți proaspeți.

De asemenea, nu uita ca uleiul de prăjit pe care îl alegi va avea un impact mare asupra numărului final de calorii. ✅

Calorii în cartofi prăjiți fără ulei

Pentru cartofii prăjiți gătiți într-o friteură cu abur, garnitura noastră preferată are 191 de calorii la 100 de grame. Prin urmare, putem observa o pierdere de aproximativ 30% din calorii între acest mod de preparare și metoda tradițională într-o de prăjire. Dacă mănânci în mod regulat cartofi prăjiți, această diferență poate limita semnificativ orice posibilă creștere în greutate.

Cartofi copți la cuptor – Calorii

Foarte aproape de rezultatul anterior, cartofii copți la cuptor au în medie 195 de calorii la 100 de grame. Trebuie să știi că nici cartofii prăjiți nu au nevoie de ulei. Diferența se manifestă așadar doar prin intermediul aparatului de uz casnic care se folosește: friteuza sau cuptorul.

Calorii cartofi prăjiți mcdonalds

Cartofi prăjiți calorii

Începem cu fast-food-ul care este probabil cel mai cunoscut – McDonald’s. Pentru fiecare 100 de grame vei absorbi 289 de calorii, un scor uluitor care nu împiedică mulți consumatori să-l comande de fiecare dată. Ca să nu mai vorbim de insuficienta stare de sațietate de care mărturisesc mulți clienți. Numărul de calorii cartofi prăjiți mcdonalds este destul de mare, și contribuie la kilogramele în plus.

Îți dai seama că cantitatea de calorii cartofi prăjiți kfc este similar.

Limitează condimentele pentru a reduce caloriile

Am menționat-o anterior, dar este important să subliniem că sosurile care însoțesc cartofii prăjiți nu sunt întotdeauna foarte sănătoase. De aceea te sfătuim să-ți faci singură sosurile de casă și/sau să le folosești cu moderație. La fel este și cu cantitățile de sare.

Numărul de calorii cartofi prăjiți poate varia astfel în funcție de rețeta urmată sau de acompaniamentul ales. Prin urmare, cartofii prăjiți nu sunt neapărat sinonimi cu creșterea în greutate, deoarece poți acționa asupra factorilor care îi vor face mai sănătoși. Practicarea activității fizice este, de asemenea, o modalitate importantă de a crește consumul de calorii.

De acum înainte, conceptul de calorii nu mai are secrete pentru tine când vine vorba de cartofi prăjiți. De asemenea, sperăm să te convingem să pregătești singură cartofi prăjiți de casă, în loc să ieși și să-i mănânci în localuri. Acum știi ce trebuie să faci pentru a menține abdomenul plat fără a te priva. ?

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții piept sală fete – cele mai eficiente

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi