Blog Fitnessmama.ro

Ce să fac să slăbesc mai repede

Nu spune la nimeni despre formula 3A!

Persoanele care își dau întrebarea – Ce să fac să slăbesc mai repede? Sunt persoanele care au încercat numeroase metode, dar fără reușită! Problema rămâne a fi cauzată de aceeași factori. Dar mereu rezultatele rămân a fi mult așteptate din cauza neânțelegerii corecte a unuia sau altui corp în parte. Până mergem să vedem cele mai des întâlnite cauze – Atenție! Cea mai bună formulă pentru o abordare corectă față de corpul tău este – 3A

Ce să fac să slăbesc mai repede – 3A – Ajutor, Acțiune, Aplauze

Etapa Ajutor – presupune acceptarea problemei și conștientizarea faptului că singur/ă adesea nu te descurci. Sunt oameni cu voință de invidiat și cu probleme de câteva kg în plus. Dar adesea situațiile obezității au nevoie de implicarea specialiștilor. Cei mai importanți specialiști sunt – nutriționistul, antrenorul de fitness(trebuie de pus link fitnessmama de care menționa Stella) și psihologul. Motto-ul e simplul – Cere ajutor și te vei putea ajuta și singur.

Etapa Acțiune – presupune deja cunoașterea mai precisă a problemei. Aici se crează un regim dietic potrivit sau tratamentul psihologic te ajută să refuzi la fraza – Nu mai pot să slăbesc!

Etapa Aplauze – cea mai dulce și frumoasă etapă este etapa în care ne putem permite să fim lăudați.

Care sunt cauzele?

Și așa am ajuns să înțeleg cele mai des întâlnite cauze kg în plus și pentru începători și pentru cei care au avut mai multe încercări. Toate cauze se învârt în jurul a două atitudini greșite.

  1. Vreau să slăbesc mai repede – Cu alte cuvinte Cu răbdarea treci și marea! Graba strică treaba – trebuie să înțelegeți corect, nu toate organismele pot slăbi repede și tuturor organismelor este dăunător să slăbească repede!
  2. Nu mai slăbesc – Dezamăgirea în sine și în atingerea scopurilor proprii, are un mecanism foarte simplu și eficient. După dezamăgire urmează, depresia și lipsa de motivație, iar după problema se agravează când dauna devine pseudo-leac, în cazul nostru mâncarea – unica salvare.

Aceste 2 faze nu ar fi bine să fie prezente în capul și în sufletul Tău… Iar cauzele sunt:

  1. Metabolism încetinit – sunt trei timpuri de corp (aici poți da link la vreun articol despre mezomorf, etc) fiecare urmează să aibă o abordare diferită. Fiecare slăbește cu viteză diferită și diferit pentru zonele corpului nostru. Doar cu un specialist bun în nutriție se va stabili un regim corespunzător.
  2. Dietă incorectă – în dorință de a economisi nou devenim jertvele dietelor fantomă, dietelor supermegaeficiente de pe internet. Acelor diete care mai pot veni și cu bonusuri și nu doar să nu lucreze dar și să ne afecteze organismul sau să ne pună kg în plus.
  3. Disfuncția hormonală – merge vorba despre depășirea normei de hormoni masculini la femei și a celor feminini la bărbați. Ambele duc la kg și masă în plus. Ambele au nevoie de implicare medicamentoasă mai seriosă decât doar o dietă corectă sau suplimente alimentare. Noi toți ar fi bine să trecem cât mai des investigații medicale complete – pentru a ne cunoaște mai bine organismul.

Alte cauze

  1. Efectul Yo-Yo – aici iarăși jertvele dietelor incorecte, cad în plasa slăbirii repede și după repede pun la loc, ba chiar și mai mult kg date în jos. Efectul yo-yo totuși se întâlnește și la persoanele care din cauza stresului sau a revenirii la un stil de viață de alimentare nesănătoasă, pun la loc tot ce s-a dat jos.
  2. Efectul Eu am vrut să fie mai bine – colonizând o țară din Africa, englezii le plăteau localnicilor pentru uciderea șerpilor care îi speriau. Localnicii au vrut să fie mai deștepți și au început a înmulți șerpii pentru mai mulți bani. Englezii și-au dat seama și nu le mai plăteau, iar localitatea deja era extra plină de șerpi. Idea e simplă adesea încercăm să ne mințim singur pe noi, sau să șiretlim cu soarta sau corpul nostru. Iar lucrurile sunt foarte simple – vrei să slăbești ai nevoie de specialiști a cărăr specialitate și îți va răspunde – Ce sa mănanc ca să slăbesc mai repede? Vreai să o faci corect, o faci coret – fără zile în care nu mănânci nimic, sau lipsa organimsului de alimente necesare. Reiterăm – aceste acțiuni au consecințe usturătoare.

Ce să fac să slăbesc mai repede? – Crede în tine, iubește-te!

În final – Ce să fac sau ce să mănanc să slăbesc mai repede? Să folosești formula 3A, pentru a ști cauzele corecte de ce nu slăbești, și totul va fi posibil. Din nou – sunt foarte multe diete fascinante și bine gândite, precum dieta Rina. Dar și cu dieta Rina, în seachingul de pe google apare fraza – dieta rina nu mai slăbesc. Chiar dacă această dietă normalizează metabolismul, oferă organismului alimentele necesare, nu are fectul yo-yo și este eficientă, nu este bună tuturor.

Crede în tine, iubește-te, fiind conștientă față de tine și corpul tău, realizează cu totul este posibil, dar realizează și în cât timp. Și desigur nu te minți și vei face totul corect.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!