Blog Fitnessmama.ro

Mersul pe jos – una din cele mai plăcute tehnici pentru slăbire

Mersul pe jos, pe dreptatate e una din cele mai comode, simple și utile metode de slăbit, din ce cauză, afli mai jos.

În timpul mersului pe jos, chiar la o viteză medie de deplasare, se contractează o mulțime de perechi de mușchi. Ei îți pot promova o formă savuroasă a unui fund bombat de exemplu. Iar la anumite distanțe cu un regim regulat de mers în funcție de greutatea ta și alte caracteristici ale corpului tău, dar e posibilă și slăbirea a câte 1 kg pe zi. Tot ce îți rămâne, e să cunoști care sunt avantajele mersului pe jos pentru tine și sănătatea ta.

Nu obosești repede

Iar rezultatele sunt uimitoare. Mersul pe jos, nu folosește multă energie în perioade scurte de timp. Iar pentru arderea grăsimilor, caloriilor, sau trezirea mușchilor atrofiați acest tip de sport modern este unul fantastic.

 

Energie

La un tempo-ritm constant de deplasare, acest exercițiu presupune energie pentru distanțe mari. Adică posibilitate pentru un sport de lungă durată.

 

Este interactiv

Poți călători, vedea orașe noi, sau chiar și în orașul tău sub soare să te ocupi cu mersul pe jos și în același timp să te umpli de bună dispoziție din razele solare și să-ți iei resursele necesare de vitamina D.

 

Poate fi dublu util

Aceasta presupune în timpul mersului pe jos să ai parte de întâlniri de serviciu sau de alt gen. Sau să ai simpla savoare de petrecut timpul cu familia în weekend. Așa cum o fac și multe alte familii la plimbări prin parcuri sau oraș.

Lucru în echipă

Acesta tip de sport, da încă o data menționăm că mersul pe jos este un sport. Este ușor de executat în echipă, în cadrul căreia crește motivația și este mai interesant procesul.

 

Să trecem la metodică – Ce trebuie să știi despre mersul pe jos în cadrul obiectivului de slăbire? Care e distanța corectă, care e viteza optimă, unde mai bine ar fi de mers pe jos?

Fiecare organism are necesitățile sale – fie că este vorba despre alimentație, fie că este vorba de sport. Tot ce trebuie să cunoști e care îți sunt momentele care te descriu și în funcție de aceasta ce trebuie să faci. Pentru aceasta îți trebuie să afli indexul greutății tale și cât ar trebui să slăbești ca să te simți ok din toate punctele de vedere. Iar dacă vei cunoaște cât trebuie să slăbești, vei cunoaște și care trebuie să fie: Distanța necesară și Viteza necesară

Factorul psihilogic –  tot este unul important. Dacă ești o persoană mai introvertă desigur îți va plăcea să mergi pe jos în singurătate, și nu în locuri aglomerate. Dacă ești o persona căreia îi place comunicare și multă lume, o poți face cu prietenii în parcurin. Unde este multă lume și activitate publică.

 

În concluzie – și un calculator de calorii, și exerciții pentru umeri sau fese, și răspunsul la întrebarea cât ar trebui de mers pe jos pentru a slăbi este unul de tip individual. Nu poate fi același răspuns pentru o persoană care are 75 de kg și pentru una care are 90. Sau pentru o persoană de 20 de ani și pentru alta de 40 de ani. Azi fiecare telefon performant are program de sănătate care calculează pașii efectuați în zi. Majoritatea indică norma zilnică de 6000 de pași sau adică de circa 4-5 km. Dar cum am evidențiat mai sus, viteza, locul pe unde mergi pe jos și alți factori personali la fel influențează asupra necesităților. Dar răspunsul este cert – mersul pe jos cu siguranță te ajută să slăbești, și cu siguranță este un exercițiu plăcut pentru acest scop.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.