Blog Fitnessmama.ro

Cum gestionăm timpul corect pentru a le reuși pe toate? Secrete secretoase :)

Mereu ne gândim la ce trebuie să facem ca să găsim timp pentru ceea ce este important pentru noi. Și într-adevăr – noi toți avem 24 de ore pe zi și nu mai mult. Pentru a aloca mai mult timp pentru ceea ce este important nu putem multiplica aceste 24 de ore, ci putem găsi în decursul lor o rezervă de timp, care de fapt, este irosită în zadar.

Aș vrea acum să împărtășesc cu voi câteva secrete, care mă ajută să fiu eficientă și să reușesc mai mult:

1. Cel mai important este să avem un regim stabil de ”trezire – culcare” și invers. Pentru mine este foarte comod să mă culc odată cu copiii, lucru care se întâmplă de obicei în jurul orei 10 seara. În schimb, eu mă trezesc cam la 6.30 dimineața. Aceasta îmi permite să am timp pentru mine personal – să mă antrenez, să citesc, să meditez. În zilele de odihnă ne permitem cu soțul să schimbăm puțin regulile jocului:) Regimul este, de fapt, unul dintre cele mai importante lucruri, care vă permite să atingeți forma fizică dorită și totodată vă ajută să repartizați timpul mai eficient.

2. Rețete simple pentru alimentație acasă.

Deseori acordăm prea mult timp pregătirii mâncării pentru familie. Eu consider că pregătirea meselor nu trebuie să ocupe mult timp. De aceea trebuie să gândim rețete simple și rapide, dar totodată sănătoase.

3. Curățenia

Eu de mai mult timp apelez la ajutorul unei persoane, care, odată pe săptămână, face curățenie generală. Acest lucru m-a învățat soțul meu, care susține că timpul nostru este foarte prețios ca să-l petrecem doar măturând și și spălând podele. Faptul că pe noi ne ajută o persoană la curățenie ne permite să avem 6-8 ore pe săptămână libere pentru a le investi în ceva mult mai important, spre exemplu, plimbările prin parc cu copiii, mergem la un film, distracție etc.

4. Limite la seriale, youtube video etc.

Unele videouri sunt droguri media. Nu poți renunța la ele până nu le vezi până la capăt. În timpul săptămânii, nu ne uităm deloc la TV, doar la desene animate pentru copii înainte de somn. E un truc care ne ajută foarte mult și ne salvează câteva ore.

Am foarte multă informație utilă să comunic mămicilor la acest subiect. Tocmai de aceea organizez un Forum dedicat în special femeilor. Salvează data 22 martie în calendar, anunță soțul că vrei să-ți dedici această zi și să aibă grijă de copii și casă, așa cum intrarea bărbaților este interzisă!