Blog Fitnessmama.ro

Cum să scapi de celulită – iată SOLUȚIA!

Cum să scapi de celulită: nu există o soluție miraculoasă, ci metode eficiente.

Celulita este o masă de grăsime care deformează pielea, conferindu-i un aspect de coajă de portocală. Este o problemă estetică mai presus de toate care afectează în principal femeile: 9 din 10 femei vor avea celulită, fie că sunt slabe sau mai grase, sportive sau nu. Șoldurile, coapsele, fesele constituie sediul principal al celebrei celulite.

Celulita este tare de fire și doar cu dietă sau sport nu este suficient pentru a scăpa de ea. Deci, cum te descurci? Dacă nu există o rețetă minune, există totuși metode eficiente și exerciții anticelulită pentru a o reduce vizibil. Descoperă în continuare explicații și sfaturi practice.

Ce este celulita?

Celulita sau lipodistrofia superficială este o masă grasă subcutanată, o acumulare anormală de grăsime, apă și toxine prinse în fibrele de colagen întărite. Pe măsură ce cresc în mărime, aceste aglomerări formează protuberanțe care deformează derma mai mult sau mai puțin vizibilă cu ochiul liber. Conferindu-i un aspect granulat de coajă de portocală. Această grăsime este localizată în hipoderm, stratul profund al pielii (sub derm și epiderm).

Din fericire, poți elimina celulita datorită unui regim alimentar sănătos și prin activitate fizică regulată. Nu crede în reclamele precum: scapă de celulită în 7 zile! Nu este adevărat.

Celulita nu este o boală și nu prezintă niciun pericol special pentru sănătate. Este mai presus de toate o problemă estetică care este slab experimentată în zilele noastre. Dacă vrei să afli în cât timp poți scăpa de celulită citește articolul până la final.

9 din 10 femei vor avea celulită. Bărbații nu sunt mai norocoși

Celulita este un fenomen destul de feminin. Nouă din zece femei o vor avea în viață, indiferent dacă sunt slabe sau mai grase, sportive sau nu. Acest lucru este atât din motive hormonale, cât și din motive constituționale.

Femeile sunt, de fapt, „programate” pentru a depozita grăsimea în așteptarea unei posibile sarcini și a unei perioade de alăptare. Acest principiu datează din antichitate când strămoșii noștri puteau fi aduși la perioade de lipsă de hrană. Din acest motiv practic, hormonii lor (estrogenul) promovează această depozitare.

La femei, grăsimile reprezintă între 25 și 30% din greutatea lor față de doar 12 până la 15% la bărbați. Au de două ori mai multe celule adipocitare (celule adipoase sau adipoase) decât bărbații. Aceste celule sunt, de asemenea, mai mari și distribuite pe partea inferioară a corpului (șolduri, fese, coapse). Nu există nici o cremă anticelulită care te poate scăpa de această problemă.

Fese, coapse și șolduri: regiuni privilegiate pentru femei

Celulita apare acolo unde celulele adipoase sunt cele mai numeroase, o distribuție care nu este aceeași la bărbați ca la femei. Astfel, găsim gropițe în partea inferioară a corpului la femei (fese, coapse, șolduri) și în partea superioară a corpului la bărbați (gât, umeri, abdomen). Se găsește uneori pe brațe, abdomen, genunchi, gât sau chiar glezne.

Cauzele celulitei

Pentru a înțelege în cât timp dispare celulita prin sport trebuie mai întâi să cunoști cauzele celulitei.

Este o problemă atât a excesului de grăsime, a circulației, cât și a degenerescenței colagenului.

Celulita este cauzată de o disfuncție a țesutului adipos legată de circulația locală slabă a sângelui și a limfaticului, chiar dacă este combinată sau nu cu stocarea excesivă a grăsimilor. O problemă care este adesea hormonală la femei, dar și legată de stilul de viață (mâncare prea bogată, lipsă de activitate) și, indirect, de ereditate.

Pe scurt, acumularea de celulită care formează grăsimi este cauzată de mai mulți factori: probleme cu digestia, acumulare de deșeuri, apă și grăsime în celule, etc. În cazuri mai avansate (celulita fibroasă), acești noduli se aglomerează împreună pentru a da naștere unei celulite foarte vizibile, dureroase și mai dificil de tratat.

Cum să scapi de celulită? iată SOLUȚIA!

Nu există o rețetă miraculoasă cum să scapi de celulită, dar există soluții eficiente pentru reducerea acesteia în funcție de etapă. Regimul alimentar echilibrat și sportul te ajută să lupți împotriva celulitei.

Dieta care te scapă de celulită este un stil de viață sănătos: un regim alimentar sănătos și echilibrat, o activitate fizică sau sportivă și câteva obiceiuri bune de dobândit vor fi suficiente.

Dacă vrei să cunoști mai multe despre un stil de viață sănătos urmărește-ne pe Youtube sau Blog.

Citește și articolul: Exerciții pentru abdomen fese și picoare

Distribuie acest articol și pentru prietenii tăi dacă îți place!