Blog Fitnessmama.ro

Cum să slăbești rapid și eficient?

Fiecare dintre noi, femeile, vrea să știe 2 lucruri: cum să mănânci ca să nu pui un gram pe tine și (în cazul în care totuși ai adăugat în greutate) cum să slăbești rapid? 😀 Prima întrebare e mai dificilă, deși nu imposibilă. Ca să nu adaugi în greutate și să mănânci orice îți poftește inima, trebuie să respecți niște reguli și să faci multă mișcare. Astăzi, totuși, ne vom concentra pe a 2 întrebare. Pentru că au rămas zile numărate până la vară și pentru că trebuie să arătăm toate frumos în rochițe și în costume de baie. Să discutăm acest lucru, așadar, în articolul ce urmează.

Cum poți să slăbești rapid și fără efort?

Ei bine, nicicum! Un mic efort și puțină organizare oricum vor fi necesare. Și va trebui să te concentrezi concomitent pe câteva aspecte din viața ta.

Începem cu alimentația de zi cu zi.

Câte mese principale ai?

3? E ok. Dacă nu – adaptează-ți regimul astfel încât să ai un mic dejun consistent, un prânz sănătos și o cină ușoară. Pe canalul de youtube al Școlii Fitness Mama, poți găsi inspirație în materie de bucate. Între mese include câteva gustări. Optează pentru snackuri sănătoase – fructe, nuci etc. Nici într-un caz nu opta pentru fursecuri, biscuiți, ciocolate și bomboane.

Ce cuprind mesele tale?

Dacă e să analizăm meniul tău săptămânal, vom găsi și fructe, și legume, și carne, și pește, și ouă și lactate în el? Dacă da – ești bravo. Dacă nu – echilibrează-l astfel încât să se regăsească toți macronutrienții, toate vitaminile și mineralele necesare unei diete echilibrate. Desigur, nu toate la aceeași masă. Dacă îți pare dificil, cere ajutor. La Fitness Mama, de exemplu, există un nutriționist certificat care te poate ghida în acest sens. Mesele tale trebuie să fie echilibrate și sănătoase. Iar acest lucru nu presupune nici într-un caz că mâncarea nu va fi gustoasă. Uită de stereotipul că ceea ce e gustos nu poate fi sănătos și viceversa. Tot aici, mesele tale trebuie să fie și echilibrate caloric. În așa caz, slăbirea va fi mai ușoară și mai rapidă.

Atunci când te întrebi cum să slăbești foarte rapid, optezi pentru înfometare?

Încetează imediat! Această soluție, pe lângă faptul că este periculoasă pentru organism, nu va produce efecte dorite. Din contra, te vei trezi cu kg în plus. Organismul tău va fi surprins că rămâne fără mâncare și sursă de energie și în momentul în care vei mânca, va încerca să depoziteze mai mult, de frică să nu suporte din nou foamea.

Exclude dulciurile, băuturile carbogazoase și sucurile, mâncarea fast-food și vei mări considerabil viteza slăbirii.

Apă bei în fiecare zi?

Cât trebuie? Dacă da – ești bravo! Dacă nu – vezi aici de ce este importantă apa și cum să te motivezi să bei zilnic cantitatea necesară.

Pe lângă alimentație, mai sunt și alte lucruri pe care să nu le omiți.

Te odihnești suficient și te bucuri de un somn odihnitor în fiecare noapte?

Știm că ai o sumedenie de treburi casnice în responsabilitatea ta, copii de crescut și îngrijit, mâncare de pregătit, cumpărături de făcut și mai vrei să te și odihnești citind o carte sau vizionând un film. Dar odihna și somnul sunt indispensabile, dacă te întrebi cum să slăbești mai rapid. De fapt, toate lucrurile menționate mai sus, respectate și luate în calcul, te vor ajuta să găsești ușor răspuns la această întrebare. Așadar, mai lasă puțin hainele șifonate – ele pot să aștepte, mai lasă astăzi din curățenie – ea niciodată nu se mai termină, la cină poți comanda mâncare de la un local și.. odihnește-te puțin. Încarcă-ți bateriile și vei observa că și procesul de slăbire va merge altfel.

Sport faci?

Dacă da – îl faci corect? Iar dacă nu (valabil pentru ambele întrebări) – corectează imediat acest aspect. Trăim într-o lume modernă, unde la un click distanță și fără a ieși din casă poți opta pentru un set de antrenamente destinate slăbirii. Lucrul cel mai important (și provocator în același timp) constă în corectitudinea acestora și cât de necesare sunt în cazul tău. Pentru că în multitudinea de opțiuni pe care ți le pune la dispoziție internetul, trebuie să fii capabilă să decoperi ceea ce ți se potrivește ție!

La Fitness Mama toate exercițiile au fost gândite și pregătite în așa mod, încât să soluționeze întrebările la maxim posibil. Dacă ai născut nu demult și ai nevoie de recuperare – există anumite exerciții pentru ca să slăbești atent și corect. Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă – prioritate va fi dată unui alt set de exerciții. Iar dacă vrei să descoperi cum să slăbești rapid la picioare (sau la mâini ș.a.m.d.) – exercițiile, respectiv, vor fi diferite. Uneori, ai nevoi de doar 20 de minute pe zi ca să-ți vezi scopul (cel de a slăbi) atins! Vezi mai jos cam ce ar include aceste 20 de minute:

Așadar, acum că am clarificat câtuși de puțin ce să faci ca să slăbești rapid, nu-ți rămâne doar decât să începi să o faci! Schimbă-ți modul de gândire prin faptul că mănânci sănătos și echilibrat și că faci sport regulat. Și nu lăsa nici măcar pentru ziua de mâine acest lucru. Începe chiar de astăzi schimbarea!

Ne poți urmări și pe rețelele sociale pentru a descoperi multă informație și sfaturi utile!