Blog Fitnessmama.ro

Cum scapi de celulită?

Odată cu apariția Photoshop-ului celulita a devenit inamicul # 1 al femeilor (nu știai aceasta?). Acum ne dorim cu toate picioare perfect netede și ferme, precum cele ale vedetelor pe Instagram. Însă acum aproximativ 100 de ani, celulita era considerată o trăsătură a unei femei sănătoase, cu un nivel ridicat de estrogen și dorința de a naște copii. Până acum nimic nu s-a schimbat: celulita continue să fie o normă a unui corp sănătos. Doar că noi, femeile, nu o putem accepta, mai ales când privim fotografii prelucrate în Photoshop într-o revistă 🙂

Ei bine, în lupta împotriva „coajei de portocală” orice măsuri sunt acceptabile! Prin urmare, dacă declari război celulitei, trebuie să folosești orice posibilitate: și fitness-ul, și realizările cosmetologiei moderne, și dieta pentru celulită și, bineînțeles, remediile naturale.

Cum să scapi de celulită folosind remedii naturale?

Cafea

Cafeaua te ajută nu numai să te trezești dimineața. Această băutură timp îndelungat e folosită și pentru combaterea celulitei.

Amestecă câteva linguri de zaț de cafea cu ulei de măsline sau alt ulei și folosește soluția aceasta pentru un masaj plăcut aromat în zonele problematice. Cofeina încălzește pielea, făcând-o mai fină și mai elastică. Dacă adaugi argilă, aceasta va ajuta la eliminarea excesului de lichid.

Din păcate, această procedură este utilă doar pentru stratul superior al pielii și nu tratează cauza celulitei. În plus, efectul său este temporar.

Mersul pe jos

Plimbările ajută la reducerea denivelărilor și nodulilor de celulită de pe coapse și fese prin îmbunătățirea aportului de sânge: pielea se va netezi, celulele grase vor scade în volum, mușchii se vor tonifia, țesuturile se vor satura cu oxigen.

Oricând poți practica mersul pe jos pentru combaterea celulitei: la o plimbare cu copii, atunci când mergi la magazin sau ieși la o plimbare cu animalul de companie. Este suficient să mergi activ timp de 30-40 de minute pe zi pentru a obține un rezultat vizibil.

Masaj

Masajul nu este doar plăcut, ci și benefic. Îmbunătățește circulația sângelui și procesele metabolice și, iar atunci când treci un curs întreg – reduce celulita. Masajul trebuie făcut cel puțin de două ori pe săptămână.

Celulita îți poate ruina nu numai dispoziția, ci și sănătatea, deoarece manifestările sale pronunțate indică de obicei probleme de sănătate, precum obezitatea. Pentru a obține un corp și o piele fină fără „coaja de portocală”, poți recurge oricând la modalități gratuite de combatere a acestei probleme – exerciții împotriva celulitei și o alimentație sănătoasă. Conform unui număr mare de studii, în funcție de genetica ta, sportul și dieta pot ajuta la reducerea severității celulitei cu 30%-60%.