Blog Fitnessmama.ro

Cura de slăbire disociată

Cura de slăbire disociată îți permite să mănânci aproape tot, dar nu în același timp. Se recomandă să nu consumi împreună anumite alimente sau să vizezi o saturație rapidă a poftei de mâncare prin consumul exclusiv al unui singur produs. Cele mai cunoscute sunt metodele Antoine, Shelton sau Montignac.

Unele diete disociate sunt eficiente pe termen scurt și prezintă un risc nutrițional scăzut, dar de multe ori revenirea la o alimentație normală pierde beneficiul. În plus, este dificil să le întreții mult timp, deoarece nu sunt foarte compatibile cu o viață socială normală. Majoritatea sunt contrare principiilor echilibrului nutrițional, singura garanție a pierderii în greutate de durată.

Cura de slăbire disociată Antoine

Deci prima cura slăbire disociată despre care vom vorbi este Antoine.

Principiu: Dieta Antoine își propune să sature rapid pofta de mâncare prin consumarea unui singur tip de alimente în fiecare zi (luni: pește, marți: legume, miercuri: produse lactate, joi: fructe, vineri: ouă, sâmbătă: carne etc.) pentru o săptămână. Bilanțul alimentar se realizează pe parcursul a șapte zile în loc de doar una. Dieta se face prin vindecare de o săptămână în fiecare lună sau la fiecare trei săptămâni.

Critici: acest tratament este adesea sinonim cu oboseala și tulburări digestive și psihologice. Există riscuri de deficiențe. Creșterea în greutate după dietă este obișnuită.

Cura de slăbire disociată Shelton

Principiu: Dieta Shelton răspunde la o clasificare alimentară inventată de autor, care distinge de exemplu grupul fructelor acide, grupul pepenilor etc. Anumite combinații sunt interzise în timpul aceleiași mese: acizi – amidon, acizi – proteine, zaharuri – amidon, grăsimi – proteine, zahăr – proteine ​​… Laptele trebuie luat întotdeauna singur, și fructele. Unele mese sunt în întregime proteice, altele oferă doar fructe sau amidon.

Critic: Această metodă nu este recomandată deoarece poate duce la deficiențe. Mai mult, acest regim este prea complicat pentru a putea fi implementat cu adevărat. Poate fi aplicat doar într-un mod foarte simplificat, ceea ce înseamnă a face o dietă clasică cu conținut scăzut de calorii.

Pe lângă asta mai există și cura slăbire disociată 3 3 care face parte la fel din acesată categorie.

Dieta Montignac

Principiu: Astăzi, dieta Montignac a evoluat pentru a include conceptul de index glicemic (IG), care permite evaluarea absorbției mai mult sau mai puțin rapide a zaharurilor din alimente de către organism. Există două tipuri posibile de mese, bazate pe tipurile de asocieri între grăsimi și zaharuri:

– Faina lipidica-proteica care poate contine grasimi. În acest caz, pot fi consumați numai carbohidrați GI foarte scăzuti (leguminoase, legume verzi, fructe). De exemplu, putem mânca brânză, dar fără pâine;

– Făina de carbohidrați proteici, fără grăsimi saturate sau GI carbohidrat nu trebuie să fie mai mare de 50.

Critic: Risc redus de deficiență, deoarece puteți mânca aproape orice. Vă permite să nu vă privați prea mult. De asemenea, este foarte popular printre bărbați, deoarece nu este necesar să pregătiți feluri de mâncare speciale. Este destul de eficient, cu condiția să fie continuat pe termen lung: revenirea la obiceiurile alimentare clasice duce adesea la creșterea în greutate.

Cura de slăbire disociată 3 3 3 este la fel una dintre dietele disociate care nu garantează rezultate pe termen lung.

Citește și articolul: Câte calorii trebuie să mănânc ca să slăbesc calculator

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!