Blog Fitnessmama.ro

Cura de slăbire Dukan

Cura de slăbire dukan este una dintre cele mai faimoase diete de slăbire bogate în proteine ​​din lume. Se desfășoară în 3 faze principale și permite o slăbire spectaculoasă încă din primele zile de dietă. Din păcate, în majoritatea cazurilor, pierderea în greutate nu durează. În plus, această metodă nu pare a fi inofensivă pe termen lung.

Caracteristicile dietei Dukan

  • Dietă bogată în proteine
  • Compus din trei faze principale și o fază de stabilizare pe tot parcursul vieții
  • 72 de surse de proteine ​​trebuie consumate după bunul plac
  • Durata dietei depinde de numărul de kilograme de pierdut
  • Dieta foarte saraca in fibre si nutrienti

Principiile de bază ale regimului

Datorăm această dietă nutriționistului francez Pierre Dukan. Metoda Dukan a fost schițată pentru prima dată în anii 1970, așa că este oferită de 40 de ani. În anul 2000, domnul Dukan a publicat o carte „Nu știu să slăbesc” în care vedem pentru prima dată principiile dietei sale. Metoda Dukan este un derivat al dietelor bogate în proteine. A fost urmată în Franța de peste zece milioane de oameni. Metoda este acum difuzată în întreaga lume. Lucrările metodei Dukan au fost traduse în 15 limbi și diseminate în 30 de țări.

Cum funcționează dieta Dukan?

Acest regim slăbire dukan se desfășoară în 3 faze principale pentru a iniția și consolida pierderea în greutate:

Faza de atac: constă în consumul doar de proteine ​​pentru a iniția slăbirea foarte rapid. Această fază foarte restrictivă durează 5 zile și produce efecte similare cu cele ale postului.

Faza de croazieră: în această fază, există o alternanță între zilele de proteine ​​pure și zilele în care anumite legume verzi sunt permise pe lângă proteine. Această fază durează 1 săptămână pe kilogram pentru a pierde. Dacă vrei să slăbești 15 kilograme, va trebui să ții timp de 4 luni pentru a spera să atingi acest obiectiv. Această fază rămâne destul de restrictivă deoarece nu permite nicio abatere. Alimentele bogate în amidon, grăsimile, fructele sau chiar deserturile sunt interzise.

Faza de consolidare: in timpul fazei de consolidare se reintroduc zilnic cateva categorii de alimente. Este recomandat să includeți o bucată de fruct pe zi, o porție mică de alimente bogate în amidon și puțină brânză. Această fază ar trebui să dureze 10 zile pe kilogramul pierdut. Dacă ai slăbit 15 kilograme, va trebui să păstrezi 150 de zile de consolidare.

Pe lângă aceste 3 perioade, există o fază de stabilizare care trebuie continuată pe viață. Include o zi de proteine ​​pure pe săptămână în paralel cu o dietă care rămâne restrictivă.

Cum te face să slăbești cura de slăbire dukan?

Cura de slăbire dukan pe zile este foarte săracă în calorii și sever limitată în ceea ce privește categoriile de alimente reprezentate. Prin urmare, pierderea în greutate este rapidă și dramatică în primele două faze. Consumul aproape exclusiv de proteine ​​produce un efect asemanator cu cel al postului si impinge organismul sa-si utilizeze rapid rezervele.

Recomandări și precauții în cura de slăbire Dukan

Există riscuri?

Dieta Dukan are riscuri care sunt importante de luat în considerare înainte de a începe această metodă:

  • Această dietă poate induce efectul yo-yo din cauza pierderii rapide în greutate în primele două săptămâni
  • Este foarte restrictivă și poate duce la deficiențe nutriționale. Este săracă în micronutrienți, mai ales în primele două faze. Deși domnul Dukan recomandă administrarea unui supliment de multivitamine și minerale, acesta nu compensează lipsa de nutrienți care se găsesc în mod natural în fructe, legume și cereale integrale, care au multe efecte protectoare asupra sănătății.

În meniu cura de slăbire dukan ai posibilitatea de a alege o mare varietate de produse, dar totuși aceste limitări are trăsături nu mereu pozitive. De aceea îți recomandăm să urmezi mai bine un stil de viață sănătos.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Somon calorii – acest pește apreciat de toți

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!