Blog Fitnessmama.ro

Cure de slăbire rapide – dieta natman

Există multe cure de slăbire rapide. Dar în acest articol von analiza Dieta Natman care este o metodă de slăbire rapidă care durează doar patru zile. În aceste câteva zile, programul alimentar strict permite consumul doar de proteine ​​slabe, legume verzi și fructe cu conținut scăzut de zahăr. Această dietă promite o slăbire de 4 kg în 4 zile. Ar trebui să fie urmată de o săptămână de stabilizare hipocalorică.

Caracteristicile dietei natman:

  • Cunoscută și sub numele de dieta însoțitorului de bord
  • Dieta drastica care promite o slabire brutala
  • Bazat pe o dietă săracă în calorii și bogată în proteine
  • Durata maxima recomandata este de 4 zile

Principiile de bază ale acestei cure de slăbire rapide

Printre numeroasele cure slăbire rapide Dieta Natman, cunoscută și sub numele de dieta „însoțitor de zbor” este o dietă de foarte scurtă durată (4 zile). Această perioadă foarte scurtă ar corespunde duratei escalelor pentru însoțitorii de bord care au profitat de întoarcerea lor pe uscat pentru a elimina excesul de mâncare în timpul zborurilor.

Cum funcționează dieta Natman?

Dieta Natman promite să slăbească 4 kg în 4 zile. Se bazează pe consumul de carne și legume într-un concept de mese sărace (reduse în calorii) și bogate în proteine. Reducerea lipidelor (grasimilor) si a carbohidratilor (zaharurilor) sunt deci cei doi piloni ai acestei diete.

Anumite alimente cunoscute sub numele de „la dorință” fac posibil să nu simți foamea. Este indicat să luați suplimente de vitamine și minerale chiar dacă riscul de deficiență este aproape zero din cauza perioadei foarte scurte de dietă. Este foarte important sa urmati aceasta dieta la litera pentru a avea rezultate: nu sunt permise abateri.

De asemenea, este necesar să se respecte anumite reguli precum evitarea gustărilor între mese, evitarea băuturilor zaharoase, alungarea băuturilor alcoolice sau evitarea condimentelor pe bază de ulei precum și a preparatelor în sos.

Cum te face dieta Natman să slăbești?

În timpul unei diete cu proteine, organismul se va baza pe rezervele de grăsimi și zahăr pe care alimentele zilnice nu le mai furnizează. Aceasta este ceea ce va duce în primul rând la pierderea în greutate. De asemenea, deoarece această dietă este bogată în proteine, ar preveni pierderea musculară. În fine, faptul de a consuma puțină sau deloc sare ar permite „destockarea” unei părți din apa care ar fi în țesuturi. Potrivit autorului, această dietă este simplă, foarte rapidă, eficientă și potrivită în special persoanelor cu un ușor exces de greutate. Dietele sărace în calorii se bazează toate pe principiul limitării aportului zilnic de energie la între 1000 și 1600 kcal pe zi sau mai puțin.

Cât durează dieta?

Dieta natman durează 4 zile, nu este indicat să o depășim din cauza caracterului foarte restrictiv al acestei diete. Există unele variații: dieta Natman de 8 zile, dieta Natman de 1 săptămână etc. Cu toate acestea, se recomandă insistent să nu se extindă dieta la aceste perioade prea lungi. Dupa cele 4 zile de dieta pura se recomanda urmarea fazei de stabilizare a dietei natman timp de 7-8 zile.

Recomandări și precauții care trebuie luate

Există riscuri?

Anumite riscuri ale dietei Natman sunt menționate de autor: tulburări de tranzit digestiv și intestinal, oboseală etc.

Această dietă reprezintă un risc și nu este recomandată, mai ales la următoarele persoane:

  • Copii
  • Persoanele în vârstă
  • Femeile însărcinate
  • Diabetici
  • Persoanele cu tulburări gastro-intestinale

In plus, acest tip de dieta saraca in calorii (in special cele 4 zile foarte drastice) nu contine suficiente calorii pentru a atinge aporturile recomandate de vitamine si minerale. Colegiul American de Medicina Sportiva afirma ca femeile ar trebui sa consume cel putin 1.200 de calorii pe zi, iar barbatii ar trebui sa consume cel putin 1.800 de calorii pe zi pentru a satisface nevoile de baza ale organismului.

În plus, o dietă care conține mai puțin de 1600 kcal pe zi nu pare să îndeplinească aporturile recomandate de nutrienți, în principal vitamina C, E, calciu și magneziu. De asemenea, acest tip de dietă restricționează aportul multor alimente sănătoase care furnizează mulți nutrienți. Persoanele care urmează o dietă foarte bogată în proteine ​​prezintă un risc mai mare de deficit de vitamine din grupa B, care se găsesc în principal în produsele din cereale care nu sunt foarte prezente în această dietă.

Concluzii despre cure de slăbire rapide

În fine, pe termen scurt (4 zile) această dietă nu poate duce la nicio tulburare majoră de nutriție. Pe de altă parte, dacă îl urmezi mai mult de 4 zile, ar putea duce la deficiențe nutriționale. Prin urmare, trebuie urmat foarte ocazional și în perioada sugerată. De asemenea, această metodă nu este recomandată persoanelor care suferă de obezitate deoarece este ineficientă pe termen lung. După aceste 4 zile de dietă drastică, vă puteți recăpăta rapid în greutate. Atenție la efectul yo-yo, care este cel mai bine evitat cu orice preț după dietă.

Ferm este că nu există cure de slăbire rapide și sigure. Orice obiectiv necesită timp și efort.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții pentru umeri acasă

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!