Blog Fitnessmama.ro

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei? Este o întrebare care îi pune pe mulți în dificultate. Micul dejun este combustibil, încarcă corpul cu energie. Potrivit studiilor, 25-30% din caloriile zilnice trebuie consumate în masa de dimineață. Există o concepție greșită să săriți peste micul dejun pentru că așa puteți slăbi. Acest lucru nu este absolut adevărat. Obținând o cantitate suficientă de carbohidrați dimineața, o persoană stabilizează nivelul zahărului din sânge, ceea ce ajută la reglarea poftei de mâncare și elimină pofta de mâncare din timpul zilei.  Nutriționiștii din SUA au demonstrat că cei care iau micul dejun în fiecare zi au cu o treime mai puține șanse de a deveni obezi. Mesele de dimineață sunt incredibil de importante pentru creier – nivelul de glucoză este restabilit. Prin urmare, școlarii și persoanele cu activitate cerebrală ridicată trebuie să ia micul dejun.Ce să fac să slăbesc mai repede

Motivele pentru care micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, cel puțin așa susțin nutriționiștii. Dar totuși de ce se întâmplă acest lucru? Care sunt motivele pentru care fiecare dintre noi ar trebui să ia micul dejun în fiecare dimineață ? Iată câteva motive principale: 

  1. Îți oferă energie pentru toată ziua. Dacă îți programezi timpul astfel încât să reușești să iei micul dejun, atunci îți garantăm că ziua ta va fi mult mai productivă. După somn, organismul este odihnit și ai mari șanse ca randamentul să fie ridicat. Astfel, tot ce ți-ai propus o să-ți reușească. 
  2. Stimulează activitatea cerebrală. Vei observa că te vei concentra mult mai bine, întrucât tocmai ai primit doza importantă de nutrienți importanți pentru activitatea cerebrală. 
  3. Este important pentru silueta ta. Atunci când mâncați dimineața, corpul are timp să ardă caloriile oferite. Respectiv, caloriile nu se vor transforma în depozite de grăsime. Diete de slăbit rapide și eficiente

Alimentele perfecte pentru un mic dejun. 

După cum am discutat și mai sus, este extrem de important să ne începem dimineața în forță. Nu este de ajuns doar să luăm micul dejun, este important să consumăm alimente benefice organismului nostru, care îi vor ajuta să înceapă cu ușurință o nouă zi. 

  • Cereale, fulgi de ovăz. Cea mai utilă alegere. Ar trebui să gătiți fulgii de ovăz în apă sau lapte, dar fără zahăr. Cerealele conțin o cantitate mare de carbohidrați utili, care satură rapid stomacul și nu apare rapid senzația de foame.
  • Ouăle. Conțin extrem de multe vitamine și încarcă organismul cu energie. 
  • Pâinea integrală. Puteți pregăti sandvișuri pe bază de pâine integrală. Puteți adăuga brânză, pește roșu sărat sau șuncă de curcan.
  • Produse lactate. Acestea oferă organismului o mulțime de nutrienți, vitamina D, potasiu și calciu. Când slăbiți, este mai bine să acordați preferință celor cu conținut scăzut de grăsimi.

Idei pentru un mic dejun sănătos.

  1. Omletă cu legume

2. Taco cu somon și cremă de brânză 

3. Brânzoaice pufoase