Blog Fitnessmama.ro

Dieta daneză – adevărul despre regim

Are mai multe denumiri: dieta daneză și chiar regimul oficial al Spitalului Regal Danez. Dar oricum i-ai spune, dieta daneză nu este altceva decât o dietă moft. Poți pierde rapid în greutate urmând această dietă cu restricții calorice, dar este posibil să îți fie greu să-ți menții greutatea.

Înainte de a începe orice dietă pentru vegetarieni de slăbit, consultă medicul sau nutriționistul.

Dieta daneză: istoria originii

Potrivit diverselor surse, dieta daneză vegetariană a fost concepută de un medic de la un spital danez pentru a oferi o pierdere rapidă în greutate la pacienții cu obezitate morbidă înainte de operația lor. Dieta este menită să fie un plan pe termen foarte scurt și efectuată sub supraveghere medicală. Dar niciun spital sau medic danez nu a pretins că este creatorul regimului danez.

Seamănă mult cu o altă dietă populară de modă, dieta Sacred Heart de șapte zile. Care este o dietă cu supă, presupusă a fi dezvoltată de un spital pentru secția cardiologie. Dar, la fel ca dieta daneză, niciun spital nu a susținut această dietă cu conținut scăzut de calorii și limitată.

Și ca reamintire, majoritatea medicilor și a altor profesioniști din domeniul sănătății nu ar recomanda o dietă cu conținut scăzut de calorii. Care ar putea să nu aibă nutrienți esențiali înainte de operație. Pentru o recuperare lină, Societatea Americană a Anestezistilor sugerează o dietă sănătoasă înainte de operație. Umplerea dietei cu alimente bogate în nutrienți oferă organismului resursele necesare pentru a gestiona stresul și a se vindeca după operație.

Analiza nutrițională

Nu ar trebui să fie prea greu de ghicit de ce pierzi în greutate urmând dieta daneză. Acest lucru se datorează faptului că regimul este foarte scăzut în calorii. Se estimează că mănânci în jur de 600 de calorii pe zi după dieta daneză. Potrivit Institutului Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui, nu ar trebui să urmezi nicio dietă de slăbit care să ofere mai puțin de 800 de calorii fără a fi recomandat de un medic.

Majoritatea bărbaților și femeilor pot pierde în greutate limitându-și aportul de calorii de la 1.200 până la 1.800 de calorii pe zi. Numărul de calorii de care ai nevoie pentru a pierde în greutate depinde de vârsta, sexul, compoziția corpului și nivelul de activitate. Dacă nu știi de câte calorii ai nevoie pentru a slăbi, consultă un nutriționist. În fiecare tip de dietă vegetariană meniu foarte diferit se găsește în funcție de principiile fundamentale. Dar nu mereu presupune o slăbire sănătoasă.

Consecințele dietelor hipocalorice

Dacă nu consumi suficiente calorii îți poate afecta metabolismul și sănătatea. Caloriile pe care le consumi oferă energie corpului tău. Majoritatea acestor calorii sunt folosite pentru a gestiona sisteme la care nici nu te gândești. Cum ar fi digestia, ritmul cardiac și funcția creierului. Aceasta se numește rata metabolică de repaus (RMR). Poți pregăti rețete vegane ușoare dar sănătoase.

Planul de masă foarte limitat te împiedică, de asemenea, să obții toate vitaminele, mineralele și alți nutrienți de care are nevoie corpul pentru a îndeplini funcții importante. Nu obții toți nutrienții de care are nevoie corpul tău și  poate afecta modul în care te simți, precum și starea generală de sănătate. Durerile de cap, constipația, oboseala și dificultățile de concentrare sunt simptome frecvente ale unei diete cu conținut scăzut de calorii.

De ce dietele nu funcționează

Efectul pe care îl are asupra metabolismului nu este singura problemă cu o dietă atât de hipocalorică. Un alt motiv pentru care dietele precum dieta daneză nu funcționează este că nu sunt planuri pe termen lung. Cu siguranță vei pierde în greutate, limitându-ți aportul la 600 de calorii pe zi. Dar când pierzi rapid în greutate, pierzi greutatea apei și masa musculară mai probabil, nu și grăsimile.

Acești factori fac foarte dificilă menținerea greutății. Dacă te întoarci la modul tău obișnuit de a mânca după ce ai slăbit cu dieta daneză, probabil că vei recâștiga și câteva kilograme în plus.

Pentru a pierde în greutate în mod sănătos trebuie să nu te mai gândești la rezultate rapide. Dar, în schimb, să te concentrezi asupra modificărilor care îți pot oferi rezultate de durată.

Ca să nu pierzi timp căutând rețete vegane prânz îți oferim noi o idee de prânz sănătos!

Prânz delicios și sănătos: piept de pui copt cu orez și legume

Găsește regimul alimentar potrivit!

Dieta daneză nu este o dietă vegană și te poate ajuta să pierzi în greutate, dar nu o vei putea menține dacă nu ai un plan pentru ceea ce vei face după 13 zile. Nu există o dietă de slăbit potrivită pentru toată lumea. Dacă ai probleme, consultă un nutriționist care poate dezvolta un program personalizat care nu numai că îți satisface nevoile nutriționale și obiectivele de slăbire, dar va ține cont și de stilul de viață și de istoricul medical.

Citește și articolul: Cura de slăbire ketogenică – părerea nutriționistului

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!