Blog Fitnessmama.ro

Dieta detoxifiere și slăbire rapidă

Dieta detoxifiere și slăbire rapidă este o dietă restrictivă care constă în consumul doar de plante întregi, sau sub formă de suc, timp de 1 până la 7 zile consecutiv. Mai mult decât pierderea în greutate, detoxifierea ar detoxifia organismul și ar simți mai bine. Ai grijă, detoxifierea este foarte controversată, trebuie să fii atentă.

Caracteristicile dieta detoxifiere și slăbire rapidă

  • Alimente pe bază de fructe, legume sau suc
  • Durata de la 1 la 7 zile consecutive
  • Pierderea în greutate și detoxifierea organismului
  • Dieta foarte restrictiva
  • Suc de lamaie, apa si ceai dupa bunul plac

Principiile de bază ale regimului

Nu există una, ci mai multe diete de detoxifiere: cu lămâie, suc sau chiar fructe și legume întregi. Acest tip de dieta are ca scop sprijinirea organelor in functiile lor de purificare pentru a induce detoxifierea.

Cum funcționează dieta de detoxifiere și slăbire rapidă cu lămâie?

Dietele de „detoxifiere” vin sub diferite forme:

  1. Durată variabilă: 1 până la 7 zile
  2. Numai consumul de fructe
  3. Numai consumul de legume
  4. Consumul de sucuri sau smoothie-uri
  5. Dieta de tip vegetarian

Cum te face să slăbești dieta de detoxifiere?

Dieta detoxifiere și slăbire rapidă

Cura de detoxifiere și slăbire rapidă promite o bunăstare fizică și psihică îmbunătățită, niveluri de energie crescute, pofte reduse, calitate mai bună a somnului, piele luminoasă și un sistem imunitar mai puternic. Dietele de detoxifiere și slăbire rapidă compară corpul uman cu motorul unei mașini care se murdărește în timp, acumulând deșeuri și toxine care pot provoca oboseală, ten și păr tern, sistemul imunitar slăbit, probleme digestive etc.

Toxinele provin din organism în sine dar și din exterior prin poluare, droguri, fumat, alcool etc. Organismul ar fi incapabil, la un moment dat, sa elimine toate aceste deseuri si astfel ar fi necesara o cura de detoxifiere. Ficatul, rinichii și intestinele sunt organele cel mai vizate în timpul unei cure de „detoxifiere”. Prin detoxifiere, aceste organe ar deveni apoi mai eficiente, iar metabolismul mai puternic. Drept urmare, am fi mai înclinați să ardem calorii.

Cât durează dieta de detoxifiere?

Cura de slăbire și detoxifiere durează între 1 și 7 zile, nu este recomandat să depășești. Într-adevăr, este mai presus de toate o dietă foarte restrictivă care ar putea duce, pe termen lung, la deficiențe semnificative. Există multe modalități de a o practica: câteva zile consecutive, o zi pe săptămână etc.

Recomandări și precauții care trebuie luate

Există riscuri?

Deși aceste tratamente se bazează adesea pe o cantitate mare de legume și fructe, este important de menționat că acestea au adesea prea puține calorii pentru a atinge aportul recomandat de vitamine și minerale. Colegiul American de Medicina Sportiva afirmă că femeile ar trebui să consume cel puțin 1.200 de calorii pe zi, iar bărbații ar trebui să consume cel puțin 1.800 de calorii.În plus, o dietă care conține mai puțin de 1.600 de calorii pe zi nu pare să ajute la atingerea aportului recomandat de nutrienți, în principal vitamina C, E, calciu și magneziu.

Prin urmare, nu este recomandat să urmați această dietă timp de câteva zile. Cea mai mare parte a greutății pierdute va fi apă pe măsură ce organismul își drenează depozitele de glicogen. In sfarsit, aportul de proteine ​​este foarte scazut (in jur de 30 g/zi) ceea ce duce si la pierderea musculara.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Meniu slăbire nutriționist

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!