Blog Fitnessmama.ro

Exerciții de pilates pentru un abdomen ferm

Pilates-ul este o formă de exercițiu cu impact redus care are ca scop consolidarea mușchilor, îmbunătățind în același timp alinierea și flexibilitatea posturii. Mișcările din Pilates tind să vizeze nucleul(abdomenul), deși exercițiile funcționează și în alte zone ale corpului. Poți face Pilates cu sau fără echipament, dar indiferent de asta, mișcările trebuie să fie lente, precise și să-ți controlezi respirația.

Cum spuneam mai sus, aproape fiecare mișcare din Pilates vizează nucleul tău, dar dacă abdomenul plat este obiectivul tău, atunci există cu siguranță o modalitate de a intensifica lucrurile. Și în pilates există exerciții pentru abdomen care te-ar putea ajuta să-ți atingi scopul tău, acela de a avea un abdomen ferm și tonifiat.

Fiecare femeie își dorește un abdomen plat, dar cu puțin efort, ceea ce în realitate este puțin probabil că se va întâmpla. Pilates-ul poate fi un început bun din moment ce ai pierdut câteva kilograme și vrei să ai o mai mare mobilitate sau doar ești adepta sportului de grup lent, fără prea multe greutăți sau alte accesorii. Vei apela în acest caz la clasele de pilates pentru începători. Așa vei învăța să respiri corect, să ai mușchii abdominali contractați permanent și ce exerciții de pilates pentru abdomen ți s-ar potrivi ca să îl tonifici.

1.Pentru a antrena mușchii abdomenului, poți practica următorul exercițiu. Întinde-te pe spate, cu brațele pe lângă trunchi, picioarele întinse și lipite. Inspiră adânc, încordând abdomenul, apoi, în timp ce expiri, ridică ușor picioarele, la un unghi de 90 de grade de podea), odată cu brațele (paralele cu picioarele), capul și umerii. Rămâi în această poziție, inspirând și expirând de zece ori, apoi revin-o la poziția inițială.

2.Pentru a lucra abdomenul, dar și picioarele și mușchii gâtului, poți face următorul exercițiu. Întinde-te pe spate, pe saltea și îndoaie genunchii. Inspiră și expiră adânc câteva secunde, apoi încordează abdomenul și ridică umerii și capul de pe podea. Adu genunchiul drept către bărbie, ridicând talpa de pe sol. În același timp, îndreaptă piciorul stâng și menține-l în aer. Prinde cu mâinile genunchiul drept și încearcă să menții poziția câteva secunde, timp în care inspiri și expiri profund. Repetă, apoi, mișcarea cu piciorul stâng.

Exercițiile pilates pentru abdomen sunt nu numai că eficiente, dar și binevenite dacă aveți probleme cu colana vertebrală sau medicul va interzis alte tipuri de mișcare.

Există o sumedenie de exerciții fitness pentru abdomen care te-ar ajuta să îl tonifici și pe care le-ai putea practica acasă.

Abdomene inverse – Stai întinsă pe podea cu partea inferioară a spatelui lipită de acesta, genunchii puțin îndoiți și talpa piciorului lipită de podea. Poziționează mâinile pe lângă corp. Ridică genunchii și picioarele fără să te ajuți de mâini la un unghi de 90 de grade față de podea, când ai ajuns la un unghi de 90 de grade, împinge din abdomen.. Cu o mișcare controlată, lasă jos genunchii și picioarele fără să atingi podeaua. Fă 12 repetări de câte 3-4 seturi.

Podișorul – stai întinsă pe spate cu genunchii flexați și cu talpa piciorului lipită podea. Stai cu brațele relaxate, pe lângă corp. Ridică-te de șolduri păstrând umerii și brațele pe podea. La cel mai înalt punct, menține o pauză și strânge din mușchii fesieri și după aceea coboară la podea. Fă 12-15 repetări a câte 4 seturi.

Plank. Renumitul exercițiu plank de va face să tremuri preț de câteva secunde, însă în timp vei vedea rezultatul.

Acestea sunt o serie de exerciții pentru abdomen pentru începători, dacă vrei să treci la un alt nivel, pentru exerciții intense pentru abdomen consultă-te cu un antrenor. Contează foarte mult cum execuți exercițiu. De asemenea, ca să faci exerciții corecte pentru abdomen vizionează tutorialele noastre de pe youtube.