Blog Fitnessmama.ro

Exerciții de tonifiere a abdomenului

Tonifierea abdomenului este posibilă dacă știi ce exerciții de tonifiere a abdomenului trebuie să faci. Descoperă și beneficiile lor pentru sănătate.

În primul rând, este important să știi un punct: singurul lucru pe care îl poți face cu exerciții tonifiere abdomen este tonifierea abdominală. Nu este posibil să scpai de grăsimea abdominală făcând exerciții de genul. Trebuie să slăbești (tot corpul) înainte de a face exerciții care vizează abs pentru a le tonifia. Știind acest lucru, să vedem acum care sunt cele mai bune exerciții pentru tonifierea abdomenului și beneficiile pentru sănătate pe care le oferă.

Cele mai bune exerciții de tonifiere a abdomenului

În continuare îți oferim 4 exerciții simple pentru un abdomen plat pe care le poți face oriunde și oricând.

Unele dintre cele mai bune exerciții pentru tonifierea abdominală sunt:

1) Abs

Efectuarea de abdominale rămâne un exercițiu de tonifiere abdominală foarte eficient. Sit-up-urile de bază vizează abdomenul superior și necesită să te întinzi pe podea cu brațele încrucișate pe piept și genunchii îndoiți. Apoi ridică trunchiul folosind mușchii abdominali și încearcă să apeși partea inferioară a spatelui pe podea în același timp. Efectuează aproximativ de la 3 până la 4 seturi de câte 20 până la 25 de repetări fiecare.

Ridicarea bazinului este eficientă pentru tonifierea părții inferioare a mușchilor abdominali. Aici te întinzi pe spate, cu picioarele în aer, cu gleznele încrucișate și cu mâinile lângă șolduri. Ridică șoldurile la câțiva centimetri de sol și contractă abdomenul. Efectuează un număr similar de seturi și repetări (3 până la 4 seturi de câte 20 până la 25 de repetări fiecare).

2) Tonifierea abdominală oricând și oriunde

Mușchii abdominali adânci pot fi antrenați nu doar atunci când faci sport, ci în orice moment al zilei, când lucrezi în timp ce stai la computer sau stai la coadă etc. Această metodă de tonifiere abdominală implică menținerea burticii plate și menținerea contractată pentru o vreme înainte de eliberare și repetarea acestui proces. Antrenarea în acest mod îți va facilita identificarea și direcționarea anumitor mușchi abdominali.

3) Exerciții care necesită echilibru

Sporturi precum schiatul, patinajul cu role sau skateboard-ul, snowboard-ul și altele te provoacă în multe feluri și îți îmbunătățesc simțul echilibrului. Aceste exerciții care necesită echilibru îți pun mușchii abdominali la lucru și sunt, de asemenea exerciții simple pentru abdomen și foarte eficiente.

4) Mersul cu bicicleta, mersul pe jos, înotul

Mulți dintre noi efectuăm aceste exerciții fizice populare pentru a rămâne în formă și sănătoși. Sunt, de asemenea, exerciții grozave de tonifiere abdominală, deși nu vizează abs-ul în mod direct. Acest lucru se datorează faptului că ajută la reducerea cantității totale de grăsime din organism, ceea ce, la rândul său, ajută la reducerea grăsimii din burtă, ceea ce ajută în cele din urmă la dezvăluirea mușchilor abdominali de dedesubt.

Pentru mai multe exerciții de ardere a grăsimilor și de tonifiere a abdomenului urmărește acest video.

5 exerciții cardio eficiente, pe care le poți face acasă, în doar 15 minute

Diferitele beneficii pentru sănătate ale acestor exerciții de tonifiere a abdomenului

Mulți oameni cred că a face abs este cel mai bun mod de a scăpa de grăsimea de la burtă. Ceea ce este cel mai surprinzător este că acest exercițiu nu se află nici măcar printre cele pe care trebuie să le faci pentru a obține pătrățele de ciocolată, ci este doar unul dintre multele exerciții de tonifiere abdominală.

Efectuarea de abs este eficientă în întărirea mușchilor abdominali și protejarea spatelui. În plus, nu ai nevoie de niciun echipament pentru a le face, acest aspect simplu și accesibil poate explica popularitatea acestui exercițiu.

Exerciții de tonifiere a abdomenului au multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

1) Îmbunătățiți aspectul fizic

A te obișnui cu exercițiile care îți tonifică abdomenul ar putea fi una dintre cele mai bune modalități de a arăta mai bine. Aceste exerciții tonifică mușchii și te ajută să tonifiezi burta. În afară de a avea o față drăguță, a putea arăta curbe frumoase în locurile potrivite (cum ar fi în jurul burții) poate face frumusețea unei femei și mai uimitoare.

Un abdomen mac plat și tonifiat este cu siguranță un atu în sine. Îți oferă încredere și îmbunătățește stima de sine. De fapt, principalul motiv pentru care oamenii vin la sală pentru exerciții de tonifiere abdominală este pur și simplu că vor să arate mai bine în bikini sau costume de baie.

2) Exercițiile de tonifiere abdominală te fac să slăbești

Ca orice altă activitate viguroasă, aceste exerciții te ajută să arzi calorii nedorite. Acestea te fac mai energic, activ și mai eficient. De asemenea, încearcă să îmbini niște antrenamente cardio în rutina de sport. Antrenamentul cardiovascular poate fi util în special pentru încălzire.

Exerciții de tonifiere a abdomenului nu îți vor oferi toate aceste beneficii pentru sănătate dacă nu le combini cu o alimentație sănătoasă. Un set eficient de exerciții și o alimentație echilibrată se completează reciproc. O alimentație sănătoasă este bogată în fructe proaspete și legume crude, printre altele.

Citește și articolul: Cura slăbire supă varză

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!