Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru un spate sănătos și frumos!

Recunoaște, ai vrea să ai un spate sănătos și o postură dreaptă? Dar cât de pregătită ești să faci exerciții pentru spate pentru a-ți vedea scopul atins? Cât de mult contează pentru tine tehnica exercițiilor și cât de dispusă ești să le repeți regulat?

Iată aici e problema… Dacă la faptul că vrei un spate sănătos – nu avem niciun dubiu, atunci la faza cu exercițiile ne cam punem întrebări. Toate vrem să obținem ceva fără mare efort, iar postura dreaptă nu este nici ea o excepție. Cu părere de rău, stilul nostru de viață – în mare parte sedentar, acasă, pe scaun, în oficiu – dar și multe obiceiuri cotidiene proaste își lasă treptat amprenta asupra formei noastre fizice. Iar ulterior apar durerile…

Ce e de făcut? Cum luptăm cu durerea de spate? Și ce exerciții de îndreptare pentru spate putem face? Descoperă în acest articol toate răspunsurile.

De ce sunt importante exercițiile pentru spate?

În primul rând hai să înțelegem de ce este important să antrenăm spatele. Acesta reprezintă temelia organismului. Spatele este direct responsabil de starea de bine a întregului corp. El îndeplinește responsabil 2 funcții: cea statică – de susținere a corpului și a segmentelor părții superioare; cea dinamică – de asigurare a mobilității capului, gâtului și trunchiului.

Dacă se acumulează prea multă tensiune în mușchii spatelui și dacă cumva pe unii din ei cade mai multă presiune, există riscul să apară diferite incomodități. Așadar, o postură incorectă, tensionată, nefirească îngreunează procesul prin care mușchii și ligamentele mențin echilibrul corpului. Iar de aici apar: durerea de spate, oboseala, durerea de cap, insomniile, amețelile, anxietatea, scăderea memoriei și concentrării etc.

Tocmai din acest motiv este foarte important să acordăm atenție sporită și acestui segment din corpul nostru. Iar acest lucru presupune exerciții îndreptate spre recuperare sau exerciții cu scopul de îndreptare a spatelui.

Ce fel de exerciții pentru spate putem face în condiții casnice?

Ți-am pregătit mai jos un set întreg de exerciții pentru spate. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la tehnica corectă de executare și la cea de respirație. Pregătește-ți un covoraș pe care să faci exercițiile și… spor la treabă! Pentru îndeplinirea fiecărui exercițiu vei dedica câte 1 minut.

  1. Luntrea cu brațele ridicate. Întinde-te pe burtă, extinde brațele înainte și apoi ridică-le. Picioarele rămân lipite de covoraș. Vei simți mușchii din zona lombară. La ridicare – expiri, la coborâre – te relaxezi și inspiri.
  2. Luntrea cu coatele înapoi. Se asemănă cu primul exercițiu, doar că duci coatele înapoi atunci când te ridici. Încearcă să unești omoplații. Toată mișcarea e doar în brațe. Fă totul lent și vei simți mușchii spatelui.
  3. Luntrea în poziția înotătorului. Extinde brațele, un braț îl duci înapoi, iar celălat – înainte. Pe rând le schimbi poziția, astfel încât brațele să fie permanent într-o linie dreaptă.
  4. Luntrea cu picioarele ridicate. Pune fruntea pe palme și ridică doar picioarele. Și aici vei simți foarte bine mușchii din zona lombară. Fesele ține-le încordate. La fiecare ridicare de picioare – expiră, la coborâre – inspiră.
  5. Luntrea încrucișată. Ține mâinile extinse înainte. Pe rând ridică concomitent mâna dreaptă cu piciorul stâng, apoi invers – mâna stângă cu piciorul drept.

Aceste 5 exerciții sunt perfecte, dar nu suficiente. Vezi în video-ul de mai jos top 10 exerciții pentru spate pe care le poți face în orice moment al zilei acasă. Odată ce le vei face sistematic și ele vor deveni o parte din rutina ta zilnică, fii sigură că multe probleme menționate anterior, care apar din cauza posturii greșite, vor fi date uitării!

Iar pentru alte exerciții fitness pentru spate și nu doar, abonează-te la canalul nostru de youtube! Astfel vei fi prima care va descoperi și alte exerciții și antrenamente recomandate tuturor femeilor!

Dacă, însă, nu te mulțumești nici cu asta, atunci vezi abonamentele de la Fitness Mama, unde accent se pune pe întreaga siluetă și pe toți mușchii tăi! Efectuându-le îți asiguri o stare de bine permanentă și un corp sculptat așa cum visai dintotdeauna!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l mai departe!

Ar putea să-ți placă și: Durerile de spate: Cum să scapi de ele cu remedii sigure și eficiente