Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen bărbați și femei

Ah, burta aceea rotundă, de multe ori își amintești de asta chiar înainte de vară. Dar dacă ai efectua un set de exerciții pentru abdomen bărbați pe tot parcursul anului, aceasta ar arăta grozav mereu. Soluțiile bune fiind luate, iată trei exerciții de exersat în mod regulat pentru a avea un abdomen bombă!

Exerciții pentru abdomen bărbați – Mușchiul transversal

Antrenamentele cu abdomene nu sunt adesea sinonime cu un abdomen plat. Rare sunt ridicările de trunchi sau de picioare care sunt făcute corect, iar burta tinde să devină mare și rotunjită! Aceste celebre „crunches” devin contraproductive.

Lucrarea mușchiului abdominal transversal este esențială atât pentru siluetă, cât și pentru postură. Este cea mai profundă parte a mușchilor abdominali și are rolul de a conține organele. O transversală puternică este o burtă care intră! Ceilalți mușchi ai curelei abdominale nu sunt de pretuit și un exercițiu planșa face posibil lucrul lor fără a-i îngroșa.

Vacuum: exercițiu care face abdomenul plat

Vacuumul este un exercițiu care scade presiunea din abdomen. Se poate practica în orice împrejurări, fie acasă, într-o mașină, la serviciu… În picioare, așezat sau întins, este vorba de a sta în drept și de a expira aerul din plămâni în timp ce tragi în interior stomacul. Diafragma urca si muschiul transversal este cel care exercita presiunea. Odată ce burta este înăuntru, blocăm respirația pentru câteva secunde înainte de a inspira prin eliberarea burticii. Apneea nu trebuie să fie foarte lungă, este repetarea exercițiului care primează. Vacuum-ul se practică în multe discipline precum culturism sau yoga. Este unul din exerciții abdomen bărbați și femei ușor de efectuat.

Podul lateral – exerciții pentru abdomen bărbați

Pentru a întări diferiții mușchi abdominali în timpul aceluiași exercițiu, podul lateral este ideal. De asemenea, oferă un beneficiu asupra mușchilor lombari și spatelui și, prin urmare, asupra posturii.

Principiul podului eficient este simplu: menținerea unei poziții în timp ce ajută la întărirea mușchilor profundi. Un trunchi foarte zvelt si drept, este o silueta rafinata. Pe podea, culcat pe o parte, toată greutatea corpului este susținută de un antebraț și de picioare.

Corpul trebuie să fie drept și să formeze un triunghi cu podeaua. Putem încerca să rezistăm câte un minut pe fiecare parte. Dacă exercițiul este prea greu, poți începe prin a sprijini greutatea corpului pe antebraț și genunchii îndoiți în unghi drept. Dimpotrivă, pentru a progresa este posibilă întărirea exercițiului prin ridicarea picioarelor cu ajutorul unui scaun. Șoldurile nu trebuie să coboare.

Poți efectua și alte exerciții abdomen bărbați acasă potrivite pentru acest scop.

Planșa: exercițiu care face o burtă de lemn

Acest al trei-lea exercițiu permite o antrenare a curelei abdominale în ansamblu și în special a dreptului abdominal. Acesta din urmă corespunde celebrelor pătrățele de ciocolată. În plus, practica sa lucrează postura prin întărirea mușchilor aflați de ambele părți ale coloanei vertebrale. Pe podea, culcat cu fața în jos, este vorba de a te sprijini cu ajutorul antebrațelor și vârfurilor picioarelor. Corpul trebuie să fie drept, stomacul atras la fiecare expirație și trebuie avut grijă ca șoldurile să nu coboare. Pentru a întări acest exercițiu, un braț și piciorul opus pot fi ridicate în aer. În mod firesc ne vom schimba partea mai târziu.

Acestea au fost o serie din cele mai eficiente exerciții abdomen plat bărbați.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții de pilates pentru abdomen

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!