Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen

Un abdomen plat, musculos! Mulți visează la asta, dar trebuie totuși să cunoști care exerciții pentru abdomen sunt cele mai eficiente. În acest articol îți oferim câteva sfaturi utile și tipuri de exerciții eficiente.

Când faci exerciții corecte pentru abdomen, mai mulți mușchi funcționează simultan. Combinate cu un regim alimentar sănătos, aceste eforturi susținute te vor ajuta să ai un abdomen plat.

Exercițiile te pot ajuta să întărești centura de bază, dar pot fi eficiente și pentru a avea abdomenul plat. Există diferite niveluri de dificultate pentru aceste exerciții și totul depinde de starea ta și de obiectivul care trebuie atins. În acest articol, îți dezvăluim cele mai bune exerciții fitness pentru abdomen.

5 exercitii pentru abdomen

În continuare descoperă 5 exercitii pentru abdomen foarte eficiente.

  1. Planșa

Nu există cale de ieșire! Planșa este cel mai bun exercițiu pentru abdomen plat, potrivit unui studiu de la Universitatea Harvard. Pe lângă faptul că este un exercițiu rar de solicitare a mușchilor abdominali mai mult de 10 secunde, previne riscul de traumare.

Instrucțiuni: menține poziția timp de 60 de secunde sau până la epuizare

  1. Ridicarea picioarelor

Acest exercițiu de relaxare este perfect pentru cei cu dureri de spate sau gât. Trebuie doar să te întinzi pe podea și apoi să ridici picioarele în liniște, astfel încât să formezi un unghi de 90 de grade. Coboară picioarele la fel de ușor, fără ca acestea să atingă complet pământul.

Instrucțiuni: Fă 3 seturi de la 15 până la 20 de repetări.

  1. Bicicleta

Motivul pentru care acest exercițiu este atât de popular este că funcționează atât mușchii abdominali superiori, cât și cei inferiori. Are și avantajul de a solicita mușchii picioarelor. Ar trebui să te întinzi pe podea și să ridici umărul drept spre genunchiul opus, apoi să alternezi.

Instrucțiuni: Fă 3 seturi a câte 24 de repetări (12 pe fiecare parte)

  1. Ruleta

Acest exercițiu funcționează nu numai asupra mușchilor abdominali, ci și asupra tuturor mușchilor spatelui. Ar trebui să stai în genunchi și să apuci ruleta cu mâinile. Apoi, trebuie să o glisezi cât mai departe posibil și să revii la poziția inițială.

Instrucțiuni: Fă 3 seturi a câte 12 repetări

  1. Ridicarea trunchiului

Oricine va începe antrenamentul din nou va beneficia de acest exercițiu pentru a-și consolida mușchii abdominali. Este un exercițiu excelent pentru a încălzi mușchii la începutul sesiunii.

Instrucțiuni: Fă 3 seturi a câte 10 repetări (începătorii pot crește treptat repetările)

Sfaturi utile

A avea un abdomen plat nu se întâmplă de la sine, ci exercițiile abdominale au efect mare. Vei pierde grăsime într-o anumită zonă și poți sculpta o siluetă și o dimensiune perfectă.

De fapt, există mai multe tipuri de exerciții:

  • exerciții hiit pentru abdomen
  • exerciții aerobic pentru abdomen
  • exerciții tae bo pentru abdomen

Mai multe vido-uri cu tipuri de exeriții poți vedea pe canalul nostru de Youtube sau în filmulețul următor:

Nu rata șansa de a te înscrie la sprintul GRATUIT pentru ABDOMEN PLAT!

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie să vadă și prietenii tăi!