Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru spate drept – VIDEO

A avea o postură dreaptă se învață zi de zi. Gata cu cocoșatul când stai așezată sau ghemuită pe canapea. Datorită acestor exerciții pentru spate drept câștigi ritm și o postură corectă.

A avea o postură bună nu este bine numai pentru sănătatea ta, ci te face și mai încrezătoare în ochii celorlalți. Cu sfaturile și exercițiile noastre, îți vom arăta cum să-ți menții postura și să-ți sporești încrederea în sine!

Cum arată o postură bună?

Viața noastră de zi cu zi, cultura și chiar starea de spirit au repercusiuni asupra posturii noastre. Uneori stăm cu spatele drept voluntar, alteori ne așezăm cu spatele îndoit. Postura este un concept dinamic. Se poate schimba și este sensibilă la factorii externi. Totul depinde de poziția pe care o adopți cel mai des în timpul zilei. Durata de timp în care menții o anumită postură îți poate afecta sănătatea. De aceea este bine să practici aceste exerciții spate drept care te pot ajuta să te simți mai bine.

Exerciții pentru spate drept zi de zi

La masă, întinde pieptul

Acest exercițiu ajută la îndreptarea umerilor și a pieptului. Pentru spate drept exerciții sunt foarte diverse, însă unele mai eficiente decât altele. Așează-te pe marginea unui scaun sau fotoliu, cu picioarele pe podea, cu spatele drept. Extinde brațele în lateral, la înălțimea umerilor. În timp ce inspiri, trage brațele înapoi câteva secunde și apoi revină printr-o respirație. Se fac 3 seturi a câte 30 de repetări. Pentru a întări masa musculară, poți ține o sticlă mică de apă în fiecare mână.

La ce ar trebui să fii atentă? Nu ridica brațele prea mult pentru a ușura trapezul. Brațele trebuie să fie în axa umerilor nu mai sus. În timpul exercițiului, ar trebui să simți omoplații care se unesc.

Întinde-te în fața televizorului

Așezată pe marginea unui scaun sau a unei canapele (nu prea moale), cu picioarele pe podea. Inspirând, strânge omoplații aducând umerii înapoi și strânge ușor bărbia.

În timp ce expiri, strânge fesele în timp ce împingi vârful capului spre tavan. Ține poziția timp de 5 până la 6 secunde, apoi relaxează spatele. Se fac de la 2 până la 3 seturi de 10.

Zi de zi avem nevoie de exerciții fizice pentru durerile de spate, pentru că odată cu vârsta oricum apar probleme de sănătate. Dar putem menține un echilibru datorită sportului.

La ce ar trebui să fii atentă? Spațiul dintre umeri și cap ar trebui să crească în timpul întinderii. De asemenea, strânge-ți abdomenul în timp ce respiri și te întinzi.

În timp ce mergi, strânge abdomenul – cel mai practic din exerciții pentru spate drept

În timp ce mergi, ține spatele drept, efectuează un exercițiu bazat pe respirație: inspiră 3 secunde, apoi, în timp ce expiri, strânge abdomenul astfel încât să lipești buta de coloana vertebrală. Acest exercițiu ar trebui să devină un reflex imediat ce începi a merge.

La ce ar trebui să fii atentă? Să privești drept înainte. Nu este nevoie să respiri din greu, respiră cât mai natural posibil.

La volan, antrenează partea inferioară a spatelui

Mâinile pe volan, umerii relaxați. În timp ce expiri pentru o lungă perioadă de timp pe gură, strânge abdomenul în timp ce tragi burta spre coloana vertebrală și ondulează partea inferioară a spatelui până când se atinge pe scaun. În timp ce inspiri, revină la poziția inițială prin îndreptarea spatelui inferior.

La ce ar trebui să fii atentă? Nu îndoi prea tare spatele când revii la poziția inițială. Și efectuează exercițiul încet.

În fața computerului, relaxează ceafa

Așează-te în poziție verticală, așează mâinile pe umeri, cu umerii relaxați. Fă cercuri mari cu coatele, într-o direcție și apoi în cealaltă, încercând a te relaxa. Se face 1 minut în fiecare direcție, de mai multe ori pe zi. Această mișcare ameliorează tensiunea din piept și gât.

La ce ar trebui să fii atentă? Să fii pe marginea scaunului și să nu-ți încrucișezi picioarele. Partea inferioară a spatelui nu este nici ondulată, nici arcuită.

Acestea sunt exerciții fizice pentru spate care le poți efectua zi de zi cu ușurință oriunde te-ai afla în activitățile tale cotidiene. Acestea te vor ajuta să menții o postură corectă pe parcursul zilei și să eviți durerile de spate.

Exerciții pentru spate drept – VIDEO

Mai jos descoperă 5 exerciții pentru un spate sănătos și o postură dreaptă!

Citește și articolul: Lista cu alimente pentru slăbire sănătoasă

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenele tale!