Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru un abdomen suplu

Exercițiile pentru abdomen sunt de multe ori neglijate de femei, însă acestea sunt foarte importante atunci când își doresc un core sănătos și cele șase pachețele. Dacă vrei să-ți îmbunătățești echilibrul, să-ți tonifiezi mușchii abdominali, atunci ai nevoie de un nucleu puternic. Oricare ar fi obiectivele tale, totuși, a ajunge la faimoasele 6 pachețele pe abdomen, este necesar să încorporezi în rutina ta exercițiile pentru abdomen.

Multe femei atunci când adaugă kilograme în plus, acestea se observă mai ales în jurul taliei. Iar grăsimea abdominală este cea mai periculoasă spune știința. Colăceii din jurul taliei te fac să te simți neîncrezătoare, să nu poți purta bluza ta preferată sau pantalonii nu te prind. Hai să vedem ce putem face în acest caz.

Din punct de vedere tehnic, nucleul tău constă din toți mușchii dintre piept și șolduri. Cu toate acestea, probabil că ai auzit cel mai mult despre rectul abdominis (alias mușchii cu șase pachete, care trec pe partea din față a stomacului), abdominis transvers (mușchii abdominali adânci care se înfășoară în jurul stomacului ca un corset) și oblicii (cunoscut și sub numele de abdomenul lateral, care te ajută să te rotești).

Exercițiile pentru abdomen încorporează mișcări care declanșează toți acești mușchi majori. Desigur atunci când vrei să ai un abdomen tonifiat nu trebuie să faci toată ziua doar abdomene, ci să le combini în antrenamentul tău. Într-o zi poți alege să faci exerciții pentru abdomen și coapse, în altă zi abdomen și exerciții pentru partea superioară a corpului.

Ce exerciții ard grăsimea de pe abdomen?

Grăsimea de pe abdomen este considerată foarte periculoasă. Există și unele riscuri pentru sănătate asociate cu excesul de grăsime de pe burtă, inclusiv: Tensiune arterială crescută, Colesterol ridicat, Diabet de tip 2, Probleme de respirație, Boli de inimă și altele. Sigur că îți dorești să slăbești anume zona din jurul abdomenului și începi să faci foarte multe abdomene, ceea ce e total greșit. Când începi să slăbești, corpul se subțiază în centimetri de peste tot.

Primul pas în arderea grăsimilor abdominale include cel puțin 30 de minute de exerciții aerobice sau cardio în rutina zilnică. Studiile arată că exercițiile aerobice ajută la reducerea grăsimii abdominale și a ficatului. Exercițiile cardio excelente pentru grăsimea abdominală includ:

  • Mersul, mai ales într-un ritm rapid
  • Alergarea
  • Ciclismul
  • Canotajul
  • Înotul
  • Clasele de fitness de grup

Ți-am pregătit mai multe exerciții pentru grăsimea de pe abdomen.

Exerciții trx pentru abdomen

În ultimii 10 ani, exercițiile TRX pentru abdomen sunt în vogă. Sigur aceste exerciții nu le poți face acasă, neavând un suport TRX. Dacă ți-ar place astfel de exerciții, roagă antrenorul să le includă în antrenamentul zilnic.

Exerciții cu roata pentru abdomen

Este un exercițiu excelent dacă vrei să simți toți mușchii abdominali. Atenție însă, acest exercițiu îl vei face doar la sală, dacă încă nu ai acasă roata care te-ar ajuta. Plus, e necesar să faci o serie de antrenamente pentru abdomen pentru a-ți întări cât de cât mușchii abdominali, ca să poți executa acest exercițiu.

Exerciții stretching pentru abdomen

Stretchingul te poate ajuta atunci când vrei să-ți întărești corsetul. Există o serie de exerciții stretching pentru abdomen pe care le poți face acasă.

1.Din poziția culcat pe spate, brațele întinse de-a lungul trunchiului. Ridică un picior până când este perpendicular cu solul. Printr-o mișcare lină coboară piciorul peste corp, către mana opusa. Menține poziția 20 de secunde. Repetă mișcarea de 5 ori în fiecare parte. Relaxează-te câteva secunde între repetări.

2.Din poziția culcat cu fața în jos, cu brațele de-a lungul trunchiului. Sprijinindu-te în mâini, împinge toracele în sus, cu bazinul lipit de sol. Menține întinderea 20 de secunde. Repetă mișcarea de 5 ori. Relaxează-te câteva secunde între repetări.

Pentru mai multe exerciții urmărește canalul nostru de youtube și antrenează-te zilnic.