Blog Fitnessmama.ro

Ce este dieta anticelulitică și care sunt etapele ei

Ce este dieta anticelulitică? În articolul precedent v-am povestit despre felul în care se formează celulita și care sunt cauzele apariției acesteia. Pentru a trata această afecțiune care deranjează majoritatea femeilor, trebuie să atrageți o mare atenție alimentației zilnice. Dacă nu este corectată alimentația, atunci niciun efort nu va ajuta. Citește articolul de mai jos și vezi care sunt etapele unei diete anticelulitice și care sunt alimentele pe care ar trebui să le incluzi în meniul tău zilnic. Slăbește 10 kg rapid

Ce este dieta anticelulitică? 

Dieta anticelulitică implică eliminarea aspectului de “coajă de portocală” de pe piele. Dacă v-ați propus să scăpați de acest aspect inestetic, atunci adoptarea unei diete anticelulitice este aliatul perfect. De obicei, femeile înțeleg că vor să scape de celulită înainte de sezonul cald și apelează la o multitudine de remedii. În realitate, lucrurile sunt mult mai simple. Este nevoie de analizat alimentația pe care o avem și să excludem produsele care ne pun în pericol sănătatea. 

Iată ce presupune formula: dieta anticelulitică se împarte în 4 etape. Fiecare dintre acestea presupune o schimbare corectă în stilul și rutina alimentară anterioară și durează circa o lună. 

În prima etapă stabilizăm nivelul de insulină, evităm mâncatul fracționat, excludem zaharurile și consumăm multe proteine calitative.

În cea de-a 2 etapă reducem aportul de carbohidrați, cereale și consumăm cât mai multe fibre și proteine calitative.

În a 3 etapă creștem aportul de grăsimi, menținem aportul de proteine calitative și fibre, reducem la maxim consumul de carbohidrați.

Iar la final, revenim la alimentația din prima etapă.

Sfaturi pentru a lupta cu celulita

  • Cumpără produse sănătoase: Atunci când te duci la cumpărături, coșul tău trebuie să includă alimente care sunt cunoscute pentru efectul lor de ameliorare a celulitei. Și anume: mere, orez brun, bulgur, țelină, castraveți, struguri, kiwi, roșii, ardei roșu, portocale, lămâi. 
  • Exclude alimentele nesănătoase: Dacă ești gata să lupți cu celulita, trebuie să elimini din alimentația ta toate produsele preparate cu făină albă, dulciurile din comerț, fast-food-urile, mezelurile, grăsimi animale preparate industrial.  
  • Bea cât mai multe lichide: Excludeți toate băuturile carbogazoase și sucurile din comerț. Consumă cât mai multă apă plată, ceaiuri din plante naturale, sucuri și smoothie-uri pregătite acasă, ceai din infuzie etc. 
  • Antrenați-vă cât mai mult: Indiferent că mergeți la sală sau nu, trebuie să faceți cât mai multă activitate fizică. Antrenamentele te ajută să-ți tonifiezi mușchii și să ameliorezi aspectul celulitei. Încercați zilnic să faceți mișcare pentru sănătatea voastră!