Blog Fitnessmama.ro

Reteta de slăbit cu scorțișoară

Există multe alimente sau produse în lume care fac minuni. Acestea aduc un șir de avantaje organismului, ajutându-l să funcționeze corect sau luptând cu diferite afecțiuni și probleme. Un astfel de aliment-minune este și scorțișoara. Aceasta, pe lângă aroma și gustul plăcut pe care o oferă bucatelor, mai ajută și la slăbit! În ce constă rețeta de slăbit cu scorțișoară? Discutăm detaliat în articolul de urmează.

Ce avantaje aduce consumul de scorțișoară?

Acest tip de dietă nu reprezintă o pastilă magică împotriva kilogramelor în plus și nici nu topește văzând cu ochii grăsimile acumulate ani la rând. Scorțișoara, mai degrabă, luptă cu aceste probleme pe altă dimensiune. Ea reglează concentrația de glucoză din sânge și nivelul insulinei. Iar aceste 2 lucruri nu fac altceva decât să susțină procesul prin care grăsimile sunt topite, iar caloriile – arse.

Prin ce se mai manifestă această cură de slăbire cu scorțișoară? Prin faptul că condimentul respectiv îmbunătățește esențial digestia, reduce pofta de dulce și de zahăr, ține în frâu diabetul. În paralel, scorțișoara mai luptă și cu aspectele precum balonarea și probleme de digestie, cum ar fi diareea.

Pe lângă administrarea internă, scorțișoara este utilizată și extern. De exemplu, foarte întrebată este masca de față cu scorțișoară. În acest caz, scorțișoara este un bun aliat al femeilor împotriva ridurilor, oferind tenului un aspect luminos și proaspăt.

Ce reprezintă dieta cu scorțișoară?

Nimic altceva decât consumul nemijlocit al acesteia în dieta de zi cu zi. Scorțișoara poate fi adăugată în diverse feluri de bucate, începând cu ceaiuri, cafea și terminând cu salate de fructe, shake-uri și iaurturi.

Se zice că pentru a arde rapid grăsimile, mai ales cele din zona abdomenului, este indicat consumul a 4-6 grame pe zi. O dietă cu scorțișoară presupune consumul a câte o jumătate de linguriță după cele 3 mese principale pe zi, adică după micul dejun, după prânz și după cină. Circulă informații multe pe internet cu privire la faptul că dacă se va respecta această cauzalitate, într-o săptămână vor pleca ușor 2-3 kg. Noi, însă, ridicăm un mare semn de exclamare aici. Specialiștii noștri sunt de părerea că este admisibil pierderea unui singur kg pe săptămână. Chiar și dacă vei scăpa de 2-3 kg în 7 zile, organismul poate rămâne stresat sau traumat. Nu recomandăm să slăbești rapid și să faci exces de anumite produse, în cazul nostru de scorțișoară, fapt care ar putea să tragă după sine consecințe mai puțin plăcute.

Cât de eficientă este combinația dintre miere cu scorțișoară?

Luate separat aceste 2 alimente sunt foarte utile sănătății și imunității noastre. Iar combinația acestora dublează și efectul pe are îl produc. Acest amestec, dacă este administrat regulat, previne depunerea de grăsimi și contribuie la arderea de calorii. De asemenea, reduce considerabil senzația de foame și reglează ativitatea pancreasului, prelungind astfel starea de sațietate. Tot aici, amestecul îmbunătețește activitatea sistemului digestiv, elimină paraziții și diverse bacterii din organism.

Ceai de scorțișoară: beneficii

Scorțișoara ar putea fi consumată și sub formă de ceai. Este suficient de adăugat o jumătate de linguriță într-o cană cu apă fierbinte și de consumat infuzia în special dimineață, pe stomacul gol. Sub formă de ceai sau așa cum am menționat mai devreme în acest articol, scorțișoara va diminua considerabil pofta de a ronțăi ceva pe parcursul zilei. Pentru un rezultat încă mai benefic pentru sănătate, în ceai se adaugă și o linguriță de miere. Acest amestec echilibrează eficient nivelul glucozei în sânge și stimulează metabolismul, fapt care contribuie la arderea grăsimilor. Tot datorită consumului de ceai de scorțișoară, se reglează ritmul intestional, se reduce nivelul de colesterol și se digeră mult mai ușor alimentele consumate.

La cât de multe beneficii aduce consumul de scorțișoară, aceasta nu trebuie consumată în exces. Trebuie luat în considerare și faptul că există câteva categorii de persoane cărora le este contraindicată scorțișoara: persoanele alergice la acest condiment, femeile însărcinate sau care alăptează, copii sub 2 ani etc.

Scorțișoara ar putea ajuta sau grăbi procesul de ardere a grăsimilor. Nicidecum nu reprezintă un înlocuitor total pentru o viață sănătoasă sau pentru un mod de viață corect. Așadar, pe lângă consumul de scorțișoară, trebuie să respecți o dietă echilibrată, bogată în vitamine, minerale; să faci sport – măcar 20-30 de minute pe zi, așa cum recomandă Fitness Mama prin intermediul antrenamentelor sale; să consumi multe fructe și legume; să eviți mâncarea de gen fast-food și dulciurile și să bei suficientă apă. Doar astfel slăbirea va fi plăcută, sănătoasă și eficientă!

Ți-a fost util acest articol? Atunci distribuie-l mai departe!