Blog Fitnessmama.ro

Semințe de chia slăbire

Semințe de chia slăbire au fost folosite ca antiseptic din cele mai vechi timpuri, dar în lumea modernă și-au schimbat ușor scopul. Se crede că boabele negre mici ajută la câștigarea forței, rezistenței, frumuseții și sănătății. Dar, în plus, puterea semințelor de chia în scăderea în greutate este cunoscută pe scară largă.

Semințe de chia slăbire – Compoziția semințelor de chia

Semințele de chia conțin vitamine benefice, minerale și antioxidanți. Conține 486 kcal la 100 de grame de produs. În același timp, conținutul de acizi grași polinesaturați omega-3 este mult mai mare în semințele de chia decât în ​​somon.

Datorită compoziției lor bogate, acestea sunt considerate extrem de benefice pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate. Nu există o cură de slăbire cu semințe de chia, dar utilizată în meniu te va ajuta să arzi calorii.

Ajutorul semințelor de chia pentru scăderea în greutate

După cum ai înțeles deja, semințele de chia sunt destul de bogate în calorii și, prin urmare, foarte nutritive. Datorită lor, o persoană nu va simți foame mult timp. Semințele conțin, de asemenea, multe fibre, ceea ce permite organismului să digere mâncarea.

Datorită semințelor de chia, te poți curăța de toxine, îmbunătăți motilitatea intestinală și elimina toxinele în mod natural. Acest lucru crește șansele de a pierde în greutate și chiar benefic.

Când semințele de chia intră în tractul digestiv, acestea se umflă și satură rapid. În mod ideal, dacă visezi să slăbești, atunci shake-urile și piureurile cu semințe de chia vor fi foarte utile. Nu numai că te vor satura câteva ore, dar vor da și putere și eficiență.

Dar nu ar trebui să utilizezi semințe de chia în băuturi ca un fel de mâncare cu drepturi depline pentru pierderea în greutate. Acesta nu este cel mai eficient mod de a slăbi.

Semințe de chia în cura de slăbire aduc doar beneficii pentru organism.

Mese pentru slăbire cu semințe de chia

Pentru a obține pierderea în greutate, cel mai bine este să incluzi semințe de chia în micul dejun. De exemplu, le poți adăuga la fulgi de ovăz și le poți lăsa să se umfle. Poți folosi semințele de chia în smoothie-uri la micul dejun și ca gustare. Agitația din semințe de chia va absorbi excesul de lichid și va fi extrem de hrănitoare.

De asemenea, poți mânca omlete, clătite și chiar produse de patiserie împreună cu semințe de chia. Adăugă-le la acele feluri de mâncare cu care vor fi combinate, acest lucru va beneficia pentru pierderea în greutate.

Cel mai adesea, semințele de chia duc la o pierdere în greutate de 10 kilograme în trei luni. În același timp, nu este nevoie să flămânzești, să aranjezi diete și să suferi din cauza asta psihologic.

Dar nu uita că nu numai semințele de chia sunt importante în pierderea în greutate, ci, în general, o dietă echilibrată și adecvată. Glucidele, grăsimile și proteinele trebuie să fie în proporțiile corespunzătoare, ceea ce îți va oferi pierderea în greutate dorită.

O slăbire cu semințe de chia este posibilă doar dacă faci sport regulat și ai o alimentație sănătoasă.

Acestea fiind spuse, este important să mănânci mai puțin decât arzi. Mergi mai des, urcă scările, renunță la transportul public și privat și fă mișcare. În general, aceste sfaturi vor fi utile pentru a pierde în greutate.

Semințe de chia: contraindicații

Cu toate acestea, unii oameni ar trebui să evite consumul de semințe de chia. Cel mai adesea, contraindicațiile sunt asociate cu o serie de boli:

  • Boli ale tractului gastrointestinal – balonare, constipație, colită, ulcere și altele.
  • Diaree – cu simptome acute și cronice ale diareei, semințele de chia vor agrava starea, deoarece acestea conduc la un efect laxativ.
  • Reacție alergică – semințele de chia pot provoca alergii precum diaree sau erupții cutanate.
  • Hipotensiune – presiunea scade din cauza semințelor de chia.
  • Boală de rinichi – Acțiunea semințelor de chia are ca scop îndepărtarea toxinelor din organism, iar acest lucru afectează rinichii. Din cauza cantităților excesive, pot exista greață, slăbiciune, stare de rău, ritm cardiac rapid.
  • Recepția medicamentelor antipiretice și subțierea sângelui.

În plus, semințele de chia sunt cel mai bine evitate de femeile însărcinate și care alăptează, precum și de copiii cu vârsta sub trei ani. Mai mult, o cură de slăbire chia nu este recomandată acestor persoane.

Citește și articolul: Supă cremă de legume calorii

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!