Blog Fitnessmama.ro

Slăbește rapid cu ghimbir – funcționează sau nu?

Ai auzit sau ai văzut fraza “slăbește rapid cu ghimbir”! Și de atunci te întrebi dacă într-adevăr funcționează. De fapt, utilizarea ghimbirului este foarte frecventă în multe remedii pe bază de plante și în prepararea multor rețete de slăbit. Apreciat pentru aroma și proprietățile sale, unii nutriționiști recomandă utilizarea acestuia în lupta împotriva supraponderalității și obezității.

Virtuțile ghimbirului pentru sănătate – slăbește rapid cu ghimbir

Proprietățile benefice ale rădăcinii de ghimbir sunt imense. Ghimbirul este compus din 90% apă și este foarte bogat în fibre. Este o sursă remarcabilă de vitamina B9, precum și vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, C și E.

Rizomul plantei este, de asemenea, încărcat cu minerale și oligoelemente, cum ar fi magneziu, fosfor, zinc, calciu, fier și iod.

Dar, datorită acțiunii sale de „suprimare a poftei de mâncare”, ghimbirul este cel mai interesant. Fabuloasa plantă asiatică ajută la reducerea foametei prin crearea unei senzații de plinătate după consum. Cu toate acestea nu există nici o magie cum să slăbești rapid cu ghimbir sau alte alimente, pentru că ai nevoie de un regim alimentar echilibrat și mult sport, pentru a simți rezultatele.

Oamenii de știință au descoperit că planta crește eficiența leptinei (hormonul sățietății), care reglează apetitul și depozitele de grăsimi din organism.

Procedând astfel, acest hormon modulează senzația de foame. Calificat ca hormon anorectic, joacă un rol major în pierderea în greutate.

Ghimbirul îmbunătățește termogeneza

slăbește rapid cu ghimbir

Fiind un condiment care promovează o bună digestie a alimentelor, rizomul va stimula metabolismul prin declanșarea procesului de termogeneză.

Pentru înțelegere – termogeneza este capacitatea organismului de a genera căldură corporală datorită reacțiilor metabolice. Aceasta înseamnă că ghimbirul are capacitatea de a crește temperatura corpului, ceea ce, la rândul său, activează metabolismul, care va arde mai multe grăsimi.

Slăbește rapid cu apă cu ghimbir în combinație cu o alimentație sănătoasă și sport.

Slăbește rapid cu ghimbir – cum se folosește ?

Dacă consumi zilnic ceaiuri din plante de ghimbir, de exemplu, vei vedea imediat puterea sa incredibilă de „suprimare a poftei de mâncare”. Drept urmare, ai putea scădea în mod natural aportul de calorii și scăderea grăsimii corporale, în special în zona burții.

Ghimbirul infuzat și amestecat cu miere este o explozie de aromă care are proprietăți de ardere a grăsimilor și facilitează digestia. Oferă o senzație plăcută de căldură, previne constipația și ajută la reducerea grăsimilor situate pe abdomen. Este o bautură ideală pentru cei care vor să slăbească natural, fără o dietă draconiană.

În cele din urmă, reține că virtuțile și efectele de slăbire ale ghimbirului pot fi consolidate datorită adăugării altor plante de slăbire, fructe sau citrice. Dar și cu antrenamente regulate.

De asemenea slăbește rapid cu lichide deoarece corpul are nevoie de acestea.

Ghimbir și suc de lămâie

Amestecul de ghimbir și lămâie este de neegalat ca băutură cu efecte de slăbire. Cele două alimente asociate formează o adevărată sursă naturală anti-grăsime. Bogați în antioxidanți și vitamina C, acizii din lămâie ajută digestia și joacă un rol central în eliminarea colesterolului și protejarea ficatului.

Principalul atu al lămâii, vitamina C, acționează ca un inhibitor al apetitului asupra organismului. Asociat cu rizomul ghimbirului, sentimentul tău de plenitudine se va dubla doar și poți să-ți iei adio de la gustări și grăsimile rele.

Afirmațiile precum „slăbește rapid cu lămâie” sunt adevărate, dar trebuie să fii atentă la consumul acestui aliment. Pentru că o utilizare incorectă îți poate crea alte probleme de sănătate, precum creșterea acidității stomacului.

Între timp descoperă o băutură extraordinară!

Smoothie Tropical pentru toată familia – o explozie de vitamine!

Concluzie: opinia noastră

În concluzie, ghimbirul este cu siguranță un aliment de știut ca parte a unui regim de slăbire. Ușor de consumat, utilizarea ghimbirului pentru scăderea în greutate este adesea mai mult o plăcere decât o constrângere. Cu toate acestea, merită să ne amintim că, din păcate, alimentele magice pentru slăbire nu există. În cazul ghimbirului, pentru a fi eficient, trebuie consumat ca parte a unui regim alimentar variat și echilibrat. Totodată, pentru un mod de viață sănătos sportul este partenerul alimentației corecte.

Citește și articolul: Calorii măr – te îngrașă sau nu?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!