Blog Fitnessmama.ro

Vreau să slăbesc – cu ce să încep?

Vreau să slăbesc, dar nu pot …

Vreau să slăbesc în jurul taliei, dar îmi place să mănânc mult…

Vreau să slăbesc după naștere…

S-ar putea să-ți spui toate acestea în gând în timp ce citești asta.

Și știi că?

Nu ești singura persoană în această situație.

Este posibil să fi avut deja câteva încercări de a slăbi.

Sau poate cauți în continuare cea mai bună modalitate de a o realiza cu adevărat …

Pentru că, după cum probabil știi, unele programe de slăbire nu funcționează.

Sau sunt astfel încât să recâștigi la scurt timp după oprirea programului tot ce ai pierdut.

Și vei fi de acord cu mine că a pierde kilogramele într-o lună și apoi a câștiga înapoi tot ce ai pierdut câteva luni mai târziu este cam aiurea.

Cel mai important este să începi atunci când spui Vreau să slăbesc!

Cât mai repede posibil.

Pentru că odată ce începi și perseverezi câteva zile, ești în acțiune.

Mulți oameni ar dori să înceapă o schimbare sănătoasă și, în cele din urmă, să piardă excesul de grăsime pe care l-au acumulat luni de zile, dacă nu chiar ani. Dar nu este întotdeauna ușor să începi. Din acest motiv, procesul se oprește adesea înainte de a începe chiar, din lipsa de a ști ce să facă.

Iată câteva elemente de luat în considerare pentru a pierde cu succes greutatea dorită și mai ales pentru a recâștiga o formă fizică bună.

Vreau să slăbesc – conștientizează starea ta de sănătate

Dacă vrei să slăbești, trebuie mai întâi să ai o imagine realistă asupra situației tale. Cu toții avem o realitate și un istoric medical diferit. Unii oameni au probleme de sănătate care îi împiedică să aibă o viață activă. Alții au avut o problemă de a fi supraponderali de mulți ani care cauzează probleme de sănătate (dureri musculare și articulare, diabet, colesterol, hipertensiune etc.). În ambele cazuri, problemele legate de sănătate trebuie abordate sau cel puțin controlate pentru a putea apoi stabili obiective de slăbire.

Vreau să slăbesc – consultă medicul și un nutriționist

Dacă ai probleme de sănătate, medicul tău ar trebui să fie informat despre dorința ta de a pierde în greutate. Acesta te poate ajuta să faci un bilanț al stării actuale de sănătate și îți poate oferi recomandări, dacă este necesar. De asemenea, te poate îndruma către persoanele potrivite pentru sfaturile de care ai nevoie.

În plus, consultările cu un nutriționist fac posibilă modificarea obiceiurilor alimentare. Obiceiuri care sunt adesea la baza problemelor supraponderale.

Stabilește obiective realiste

De ce vrei să slăbești? Este într-adevăr numărul de pe cântar care contează sau starea ta? Sau, imaginea pe care o proiectezi în oglindă?

Vreau să slăbesc în talie? Este sănătos ceea ce mănânc?

Ar trebui să fii atentă la orice dietă sau produs care îți solicită pierderea drastică în greutate. Ar putea funcționa, dar corpul tău va recâștiga rapid greutatea pierdută după aceea.

Deschide canalul de Youtube pentru mai multe video gratuite de antrenament.

Mănâncă sănătos și schimbă-ți alimentația dacă este necesar

Mulți oameni fac greșeala de a intra în regimuri de tot felul atunci când vine vorba de a mânca sănătos.

Ar trebui să ți se reducă porțiile? Nu trebuie să treci la alte alimente? Nu ezitaț să faci o întâlnire cu un nutriționist pentru a găsi răspunsuri la întrebările tale.

Mâncarea este combustibilul tău, trebuie să fie de bună calitate pentru a-ți petrece ziua cu energia de care ai nevoie. Nu sări mesele crezând că vei pierde câteva kilograme. Dimpotrivă, este important să mănânci în mod regulat, adică 3 mese pe zi și chiar mai multe gustări. Cu toate acestea, porțiile pot fi reduse, iar gustările ar trebui să conțină fructe și legume, nu alimente procesate.

O alimentație sănătoasă este crucială pentru sănătatea ta, totuși, nu crede că trebuie să lași deoparte toate micile tale plăceri. Dimpotrivă! Permite-ți să mănânci orice îți place ocazional, dar în cantități mici. Tortul cu ciocolată va fi la fel de bun, indiferent dacă felia este gigantică sau mică. Trebuie doar să mănânci încet pentru a te bucura de el!

Bea apă și… apă

Apa este esențială pentru o sănătate bună; ea rehidratează și … nu conține zahăr și nici grăsimi! Prin urmare, ar trebui să te obișnuiești să bei apă, mai degrabă decât orice altă băutură.

În plus, se pare că, uneori, în mod eronat credem că ne este foame, dar mai degrabă trebuie să ne rehidratăm. Deci, înainte de a deschide frigiderul, bea un pahar cu apă.

Găsește o activitate fizică potrivită pentru tine

Vreau să slăbesc

Dieta este o parte importantă a menținerii unei greutăți sănătoase, dar activitatea fizică este la fel de esențială. Suntem din ce în ce mai sedentari: atât la muncă, cât și în activitățile noastre de zi cu zi. Cu toții petrecem prea mult timp lipiți de un scaun, fără a vedea măcar cum timpul trece.

Trebuie să găsești o activitate de care să te bucuri suficient pentru a-ți rupe rutina. Sunt multe programe de antrenamnet pe care le poți face acasă; există cu siguranță unul care îți va plăcea.

Dacă sala de sport te face să te simți inconfortabil, poți să faci mișcare în confortul casei tale. Nu este nimic grav dacă spui că Vreau să slăbesc acasă! Tot ce trebuie să faci este să te înscrii la unul dintre programele care îți oferă un plan de antrenament online. Chat-ul în care vei comunica zi de zi cu alte participante și cu antrenorul tău îți va oferi o motivați enormă.

Ocupă-te în paralel cu hobby-ul tău. Caută pentru a găsi ceea ce te atrage, ceea ce te va face mai ușor să perseverezi în atingerea obiectivelor tale.

Citește și articolul: Exerciții pentru abdomen fese și picioare

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!