Blog Fitnessmama.ro

Cura de slăbire care ți se potrivește

Elementele de bază ale unei cure de slăbire te poate ajuta să faci alegeri mai sănătoase. Cheia unei cure de slăbire sănătoase este să mănânci cantitatea potrivită de calorii pentru cât de activă ești, astfel încât să echilibrezi energia pe care o consumi cu energia pe care o folosești.

Dacă mănânci sau bei mai mult decât are nevoie corpul tău, te vei îngrășa, deoarece energia pe care nu o folosești este stocată ca grăsime. Dacă mănânci și bei prea puțin, vei slăbi. De asemenea, ar trebui să mănânci o gamă largă de alimente pentru a te asigura că primești o dietă echilibrată și că corpul tău primește toți nutrienții de care are nevoie.

Orice femeie își dorește să fie frumoasă, să fie admirată, însă asta vine la pachet și cu un șir de sacrificii. Pentru unele femei cura de slăbire ar fi un sacrificiu enorm, însă cura de slăbire nu înseamnă să te înfometezi. În acest articol am punctat câteva elemente dintr-o cură de slăbire care s-ar putea să te ajute în planurile tale de slăbire.

La început nutriționistul tău poate să îți propună cura de slăbire diversificată. Asta înseamnă că trebuie să adăugi proteine în dieta ta. Când vine vorba de pierderea în greutate, proteinele sunt regele nutrienților. Corpul tău arde calorii atunci când digeră și metabolizează proteinele pe care le consumi, astfel încât o dietă bogată în proteine poate crește metabolismul cu până la 80-100 de calorii pe zi.

De asemenea, în cura de slăbire diversificată este necesar să eviți alimentele procesate. Alimentele procesate sunt de obicei bogate în zaharuri adăugate, grăsimi adăugate și calorii. Mai mult, alimentele procesate sunt concepute pentru a te face să mănânci cât mai mult posibil. Sunt mult mai susceptibile de a provoca o alimentație asemănătoare dependenței decât alimentele neprelucrate.

Bea apă

Există afirmația conform căreia apa potabilă poate ajuta la pierderea în greutate. Consumul de apă înainte de mese poate duce la un aport redus de calorii, în special pentru persoanele de vârstă mijlocie și persoanele în vârstă. Apa este deosebit de bună pentru pierderea în greutate atunci când înlocuiește alte băuturi care au un conținut ridicat de calorii și zahăr.

Cura de slăbire South Beach

Cura de slăbire South Beach este o dietă comercială populară pentru slăbit, purtând numele unei zone pline de farmec din Miami, este uneori numită dietă modificată cu conținut scăzut de carbohidrați. Dieta South Beach este mai scăzută în carbohidrați și mai bogată în proteine și grăsimi sănătoase decât un plan alimentar tipic. Dar nu este o dietă strictă cu conținut scăzut de carbohidrați.

Scopul dietei South Beach este de a schimba echilibrul general al alimentelor pe care le consumi pentru a încuraja pierderea în greutate și un stil de viață sănătos.

S-ar putea să alegi dieta South Beach deoarece:

-te bucuri de tipurile și cantitățile de alimente prezentate în dietă

-vrei o dietă care să restricționeze anumiți carbohidrați și grăsimi pentru a te ajuta să slăbești

-dorești să schimbi obiceiurile alimentare generale

-vrei o dietă pe care să o adopți pe viață.

O altă metodă utilizată în cura de slăbire rapidă sunt merele.

Merele sunt sărace în calorii și bogate în fibre, cu 116 calorii și 5,4 grame de fibre pe fructe mari (223 grame).

Într-un studiu, femeilor li s-au dat trei mere, trei pere sau trei prăjituri de ovăz – cu aceeași valoare calorică – pe zi timp de 10 săptămâni. Grupul de mere a pierdut 2 kg (0,91 kg), iar cel de pere 1,6 kilograme (0,84 kg), în timp ce greutatea grupului care a folosit ovăz nu s-a modificat.

Merele în cura de slăbire sunt utilizate deoarece au un conținut scăzut de calorii, sunt mai sățioase și este posibil să consumați mai puține alte alimente pe parcursul zilei.

De asemenea, nutriționistul tău îți poate recomanda și prunele în cura de slăbire. Acestea conțin mulți nutrienți – peste 15 vitamine și minerale diferite, pe lângă fibre și antioxidanți.

Prunele și sucul de prune sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora constipația. Acest lucru se datorează parțial cantității mari de fibre din prune uscate. Fibrele din prune uscate sunt în mare parte insolubile, ceea ce înseamnă că nu se amestecă cu apă. Acesta joacă un rol în prevenirea constipației prin adăugarea de volum în scaun și poate accelera rata de mișcare a deșeurilor prin tractul digestiv.

Când oamenilor le este greu să scape de excesul de grăsime corporală prin adoptarea unui regim alimentar și exerciții fizice, li se recomandă procedura tradițională de liposucție. Este un tratament cosmetic chirurgical care reduce excesul de grăsime din diferite zone ale corpului într-un mod sigur.

Cura de slăbire prin liposucție ajută la reducerea excesului de grăsime corporală din zone precum șolduri, burtă, coapse, fese pentru a le îmbunătăți forma și contururile.

Liposucția îndepărtează permanent celulele adipoase, modificând forma corpului. Cu toate acestea, dacă pacientul nu duce un stil de viață sănătos după operație, există riscul ca celulele adipoase rămase să crească. Cantitatea de grăsime care poate fi îndepărtată în siguranță este limitată.

Liposucția este utilizată în cura de slăbire urgentă, dar cu mare precauție, după mai multe discuții cu medicul tău.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribue să-l vadă și prietenii tăi.