Blog Fitnessmama.ro

Alimente cu conținut redus de calorii

Unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale pierderii în greutate este reducerea caloriilor, asta înseamnă să introduci în meniu alimentele slab calorice. Din fericire, există o mulțime de alimente sănătoase, care sunt atât sățioase, cât și sărace în calorii.

Cum să slăbești repede, este o întrebare la care te gândești de ceva vreme, spunându-ți că ar fi bine să slăbești câteva kilograme și niciodată nu găsești timp pentru sport sau mișcare. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să cauți cele mai slabe alimente în calorii, iar, astfel îți va fi ușor să scapi mai repede de acele kilograme în plus.

Multe alimente cu conținut scăzut de calorii te pot face să te simți flămândă și neîmplinită între mese, ceea ce face mult mai tentant să mănânci în exces și să te delectezi cu ce apucă.

Hai să vedem ce alimente slăbesc rapid și te-ar putea ajuta.

Ovăzul poate fi un aliment excelent pentru o dietă sănătoasă de slăbit. Nu numai că au un conținut scăzut de calorii, ci și un conținut ridicat de proteine și fibre, care te ajută să te simți plină.

Un studiu efectuat la 48 de adulți a demonstrat că consumul de fulgi de ovăz a crescut sentimentele de plinătate și a redus foamea și aportul de calorii la următoarea masă.

Un alt aliment permis în cura de slăbire este iaurtul grecesc. Fiind o sursă excelentă de proteine te poate ajuta la reducerea poftei și la promovarea pierderii în greutate. Un studiu efectuat pe 20 de femei a examinat modul în care o gustare cu iaurt bogat în proteine a influențat apetitul în comparație cu gustările nesănătoase cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi ciocolata sau biscuiții. Femeile care au consumat iaurt nu numai că au experimentat mai puțină foame, dar au consumat și 100 de calorii mai puține la cină decât cele care au mâncat biscuiți sau ciocolată.

Fructele de pădure, inclusiv căpșuni, afine, zmeură și mure – sunt încărcate cu vitamine, minerale și antioxidanți care îți pot optimiza sănătatea. Conținutul lor ridicat de fibre mărește, de asemenea, procesul de pierdere în greutate și reduce foamea.

Un alt aliment care slăbește rapid este oul. Ouăle sunt extrem de dense în nutrienți, deoarece sunt sărace în calorii, dar bogate în mulți nutrienți vitali. Un singur ou mare are aproximativ 72 de calorii, 6 grame de proteine și o gamă largă de vitamine și minerale importante.

Studiile sugerează că a-ți începe ziua cu o porție de ouă poate reduce foamea și crește plinătatea.

Peștele este bogat în proteine și grăsimi sănătoase pentru inimă și este un aliment care slăbește abdomenul.

Unele cercetări subliniază că creșterea aportului de proteine poate reduce pofta de mâncare și reduce nivelurile de grelină, hormonul care stimulează foamea. Un studiu care a evaluat efectele proteinelor din carnea de vită, pui și pește a arătat că proteinele din pește au avut cel mai mare impact asupra sentimentelor de plenitudine.

Nu există o formulă magică pentru a slăbi și nu există alimente care slăbesc fără să faci nimic. Oricâte alimente slabe în calorii nu ai mânca, este benefic pentru tine să duci un mod de viață sănătos, care implică, și mișcare și odihnă.

Urmărește-ne și fă sport împreună cu noi.