Blog Fitnessmama.ro

Alimente slab calorice – care sunt ele?

Toată lumea știe care sunt acele alimente bogate în calorii. Dar deserturile cu mult zahăr, mâncărurile grase precum cartofii prăjiți și băuturile alcoolice cu siguranță nu sunt pe lista alimentelor cu alimente slab calorice. Pentru a pierde în greutate, ar trebui să eviți aceste alimente și să mănânci mai ales alimente cu conținut scăzut de calorii. Dar ce sunt alimentele cu conținut scăzut de calorii? Află răspunsurile la întrebările tale în acest articol.

Ce sunt caloriile?

Înainte de a enumera alimentele slab calorice și de a căuta să vedem dacă există și alimente fără calorii, dorim să clarificăm pe scurt ce sunt caloriile de fapt.

Rădăcina termenului „calorie” este cuvântul latin „calor”, care înseamnă „căldură”. Prin urmare, caloriile sunt prescurtate ca „cal”. Unitatea de calorii descrie valoarea calorică fiziologică a alimentelor. Adică cantitatea de energie pe care organismul o poate obține din alimente. Iată o definiție populară:

O calorie este cantitatea de căldură necesară pentru a încălzi un gram de apă de la 14,5 ° C la 15,5 ° C.

Când vorbim despre calorii în viața de zi cu zi, folosim un termen incorect și vorbim de fapt despre kilocalorii. Adică această cantitate de energie înmulțită cu o mie: 1 kcal, prin urmare, nu încălzește 1 gram, ci 1 kilogram la un grad. apă. Acesta este motivul pentru care abrevierea „kcal” apare întotdeauna pe ambalaj sau în informațiile nutriționale.

Pentru o dietă săracă în calorii? Reduce zahărul!

Observăm că carbohidrații – și zahărul – conțin tot atâtea calorii cât și proteine. Așadar, de ce spunem că alimentele care conțin zahăr îngrașă. Și, dimpotrivă, că alimentele bogate în proteine ​​sunt perfecte pentru a însoți o dietă de slăbire?

Unul dintre răspunsurile la această întrebare este că totul depinde de cantitate. Există o cantitate enormă de zahăr în multe produse, deoarece zahărul, precum grăsimea, este un potențiator excelent de aromă. Proteinele, dimpotrivă, sunt mai neutre sau chiar fade ca gust. Așa că nu sunt folosite pentru a face un fel de mâncare mai „gustos”.

Din păcate dulciuri slab calorice nu există! 😀

Alimente slab calorice

Dacă presupunem că alimentele bogate în calorii sunt și bogate în nutrienți, putem ghici care sunt caracteristicile alimentelor cu conținut scăzut de calorii. Nu au o abundență de nutrienți, ci sunt în mare parte apă, fără calorii, și fibre, care nu pot fi digerate complet. Au o valoare energetică imbatabilă de 0-2 kcal pe gram.

  • Paste Konjac – 7 kcal
  • Ciuperci proaspete – 11 kcal
  • Castraveți – 12 kcal
  • Salata iceberg – 13 kcal
  • Rubarbă – 14 kcal
  • Varza chinezeasca – 16 kcal
  • Sparanghel alb, radiccio – 17 kcal
  • Roșii, fenicul – 18 kcal

Fructe cu conținut scăzut de calorii

Aici vorbim despre fructe slab calorice. În afară de legume, fructele se numără și printre alimentele cu cele mai scăzute calorii. Dacă te uiți însă la lista fructelor care conțin mai puțin de 50 kcal la 100g, vei observa că în afară de rubarbă, care este destul de amară. Niciun fruct nu poate concura cu legumele cu conținut scăzut de calorii.

Fructele cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi pepenele galben sau lime, conțin deja de două ori mai multe calorii decât castravetele, pak choi sau salata iceberg. Motivul: Majoritatea fructelor sunt în general mai dulci decât legumele, deci conțin mai mult zahăr și mai mulți nutrienți. În comparație cu cerealele sau produsele lactate, fructele sunt desigur mult mai puțin calorice.

Remarcăm că, în lista fructelor cu conținut scăzut de calorii, marile clasice pe care le găsim cu ușurință în fructiera noastră sunt destul de prost clasificate: mere, pere, banane, mandarine, kiwi, struguri, cireșe, mango și ananas prezintă peste 50 de fructe. kcal la 100 g.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Vreau să slăbesc 10 Kg dar nu știu cum

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!