Blog Fitnessmama.ro

Calorii cafea: ce faci dacă urmezi un regim alimentar?

Ești în plină desfășurare, dar nu te poți descurca fără o ceașcă bună de cafea? Nu știi câte calorii cafea conține? Nu îți face griji! Cafeaua te poate ajuta în programul de slăbire.

Câte calorii are o cafea? De care cafea să alegi pentru a-ți păstra forma? Te poate ajuta să-ți potolești foamea? Iată tot ce trebuie să știi dacă urmezi un regim alimentar și nu dorești să continui fără remedierea zilnică a cofeinei.

Câte calorii sunt într-o cafea?

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, deoarece este prezentă în viața de zi cu zi a multor oameni. Dacă ești unul dintre ei, cu siguranță veți fi interesată să știi care sunt efectele acestei băuturi asupra sănătății tale. Cât de mult este recomandat să consumi pe zi și dacă este bună pentru regimul tău.

Pentru a ști dacă cafeaua te îngrașă, este important să știi câte calorii are o cafea cu zahăr sau fără. Pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegi că există multe tipuri de cafea și modalități de a o bea. Astfel încât aportul de calorii dintr-o ceașcă poate varia în funcție de modul în care o prepari sau de ce ingrediente utilizezi. Adaugi la ea.

Câte calorii are o cafea?

În 200 ml de cafea calorii se conțin doar 2 Kcal. Acest lucru fără a adăuga zahăr sau orice alt tip de umplutură, precum scorțișoară, miere sau ciocolată. Cantitatea de calorii din cafeaua neagră nu va varia prea mult dacă bei o ceașcă de peste 200 ml sau un espresso.

Pe baza acestui fapt, se poate spune că consumul de cafea sigur nu va avea un efect mare asupra greutății tale. Desigur, ar trebui să fii mereu atentă la cantități, pentru că dacă bei prea mult poate fi rău pentru sănătatea ta.

Calorii cafea cu zahăr

Numărul de calorii dintr-o cafea dulce depinde de cât de mult zahăr ai pus în ea. Pentru informarea ta, o linguriță de zahăr cântărește echivalează cu 32 kcal. Aceasta înseamnă că o cafea neagră de 200 ml cu zahăr conține 34 kcal.

Cafea cu miere

Mierea are mai puține calorii decât zahărul și nu este nevoie să o folosești mult pentru a-ți îndulci băutura. Așa că poate fi folosită ca înlocuitor. O ceașcă de cafea cu miere conține 26 de kilocalorii, adică de 6 ori mai puțin decât o cafea cu zahăr.

Calorii cafea cu lapte

Acest tip de băutură conține 50% cafea și 50% lapte. Cantitatea de calorii cafea cu lapte nu este extrem de mare. Caloriile pe care le conține depind de tipul de lapte pe care îl utilizezi. De exemplu, în cafea cu lapte calorii se conțin aproximativ 31 kcal. Și dacă adăugați zahăr, caloriile se dublează.

Cafea cu lapte degresat

Cafeaua cu lapte degresat oferă 16 kcal, cafeaua cu lapte semidegresat 21 kcal. Pe de altă parte, cafeaua cu lapte condensat este probabil cea mai calorică cu 334 kcal. Dacă adaugi zahăr la acest tip de băutură, ceașca ta va conține 34 kcal în plus.

Vezi 5 exerciții pentru a arde caloriile și pentru a mări rezistența

Cafeaua te îngrașă sau nu?

Cafeaua în sine nu te îngrașă, deoarece după cum am menționat calorii cafea fără zahăr conține aproximativ 2 kilocalorii. Problema este legată de ingredientele pe care le adăugăm și care măresc conținutul de calorii din ceașca de cafea.

În plus, atunci când nu este consumată în exces, această băutură are multe beneficii și proprietăți pentru sănătate. Cum ar fi îmbunătățirea performanței fizice sau reducerea riscului de a suferi de boli neurodegenerative.

Există multe soiuri de cafea și fiecare are o doză diferită de calorii în funcție de ingrediente și cantități. Dar dacă dorești să alegi un tip mai sănătos, cel mai bine este bei cafea simplă fără zahăr.

Citește și articolul: Exerciții pentru ridicarea feselor – să facem fundul nucă!

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!