Blog Fitnessmama.ro

Câte calorii arzi la 1000 de pași? Află care sunt beneficiile mersului pe jos pentru organism

Câte calorii poți să arzi dacă mergi 1000 de pași pe zi? Este practic o întrebare extrem de întâlnită în ultima perioadă și asta pentru că, multe femei aleg să facă plimbări lungi, în schimbul unor antrenamente obositoare la sală. Mersul pe jos este un exercițiu de intensitate moderată, care poate fi ușor introdus în rutina zilnică. Pur și simplu, mersul pe jos vă poate ajuta să pierdeți în greutate și chiar duce la arderea grăsimii de pe burtă. Mai mult, acesta vă oferă și alte beneficii mari pentru sănătate, inclusiv un risc mai redus de îmbolnăvire și vă oferă o stare de spirit minunată. Citește articolul și vezi toate beneficiile acestui exercițiu simplu și foarte bun pentru organism.

Câte calorii trebuie să mănânc ca să slăbesc calculator

Câte calorii arzi la 1000 de pași

Majoritatea oamenilor ard 30-40 de calorii la 1.000 de pași, ceea ce înseamnă că vor arde aproximativ 300-400 de calorii mergând 10.000 de pași. Un studiu a constatat că, exercițiile aerobice regulate, cum ar fi mersul pe jos, reduc grăsimea de pe burtă și ajută oamenii să lupte împotriva obezității. Mersul pe jos și alergatul ajută la arderea caloriilor.

Beneficiile mersului pe jos

Poate că nu știai, dar în timpul mersului sunt implicate principalele grupe de mușchi. Astfel, acest proces are un efect pozitiv asupra sănătății, ceea ce ajută și la menținerea unei forme de invidiat. Cu cât mișcările sunt mai rapide, cu atât energia cheltuită este mai multă, iar fluxul sanguin este mai activ.

Drumețiile sunt cele mai recomandate, atunci când doriți să scăpați de gândurile care vă copleșesc. Dacă mergeți în mod regulat, deveniți mai rezistenți, întăriți sistemul imunitar și îmbunătățiți somnul.

Top 10 exerciții pentru abdomen

Trebuie de remarcat că mersul pe jos este unul dintre cele mai comune tipuri de antrenamente sportive și are beneficii deosebite pentru organism, deoarece ajută la antrenarea acelorași grupe de mușchi care sunt antrenate și atunci când alergați.

Astfel, nu trebuie ignorat mersul pe jos, deși uneori vă este poate lene sau sunteți obosiți. Încercați să înlocuiți 2-3 stații de mers cu autobuzul cu mersul pe jos. La final de zi, organismul o să vă spună un mare mulțumesc și o să vă simțiți mult mai bine.

Ce beneficii are mersul rapid

Dacă doriți să mergeți și să scădeți în greutate, atunci trebuie să știți că mersul rapid este soluția cea mai bună. Mersul cu viteză normalizează presiunea arterială, reduce posibilitatea de osteoporoză și stabilizează sistemul nervos. În plus, îmbunătățește eliberarea de insulină necesară pacienților cu diabet zaharat.

Exerciții de slăbit pentru începători

Mersul cu bastoanele

Dacă vă doriți să ardeți cât mai multe calorii, atunci mersul cu bastoanele este soluția ideală. Este un tip de mers specific țărilor scandinave și este extrem de benefic. Circa 90% din mușchii corpului participă în acest proces. Se ard cu peste 46% la sută mai multe calorii decât mersul simplu. 

Mersul pe banda de alergat

În cazul în care nu vă doriți să mergeți în parc sau pe stradă, atunci mersul pe banda de alergat vă poate veni în ajutor. În medie, o persoană merge cu o viteză de 4-5 km pe oră. Pentru a pierde în greutate și a intra în formă, trebuie să creșteți ritmul și să mergeți de la 5,5 la 6,5 ​​km pe oră. Creșterea ritmului, arde cu aproximativ o treime mai multe calorii.