Blog Fitnessmama.ro

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi?

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a pierde în greutate și cum să calculezi aportul de calorii?

Pentru pierderea în greutate, este nevoie de activitate fizică regulată și o alimentație echilibrată. Toate alimentele au un anumit conținut caloric. Iar caloriile nu sunt altceva decât cantitatea de energie pe care corpul o poate primi prin procesarea alimentelor. Este destul de logic ca grăsimea să înceapă să fie arsă numai dacă o persoană cheltuie mai multă energie decât primește cu mâncarea.

Concluzie – pentru ca dieta să fie eficientă, trebuie să calculezi câte calorii trebuie să mănânci zilnic la nivelul actual de activitate, greutate, vârstă, înălțime.

Pentru a începe să slăbești, trebuie să creezi un deficit caloric, adică să cheltuiești mai mult decât primești.

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi?

Poți calcula conținutul de calorii al dietei în care organismul va începe să ardă rezervele de grăsime în acest fel: află aportul mediu de calorii care ți se potrivește și redu-l cu 10, 20 sau 30%, ținând cont de cantitatea de exces, greutatea și intensitatea antrenamentului.

Pentru pierderea eficientă în greutate, este important să accelerezi procesele metabolice din organism și să elimini excesul de toxine. Controlul apetitului este o altă sarcină importantă atunci când pierzi în greutate.

Pentru ca greutatea să scadă, trebuie luați în considerare mulți factori. Sex, vârstă, stil de viață, prezența bolilor, greutatea corporală proprie și rata metabolică, climatul la locul de reședință etc. Cu cât o persoană este mai în vârstă, cu cât metabolismul său devine mai lent și consumul de energie este mai redus. În consecință, rata de calorii pe zi de care are nevoie va fi, de asemenea, mai mică. Pentru a răspunde la întrebarea de câte calorii trebuie să mănânci ca să slăbești, au fost obținute mai multe formule pentru calcularea aportului zilnic de calorii, luând în considerare sexul, vârsta, greutatea unei persoane și gradul de activitate al acesteia în timpul zilei.

Cea mai simplă metodă de calculare

Dacă ești puțin supraponderală, merită să numeri caloriile pe greutate țintă. Ce înseamnă? Să presupunem că cântărești 65 kg și dorești să slăbești până la 60 kg. Înmulțește această greutate cu un factor:

27 – Dacă nu practici deloc sport și munca ta nu este legată de munca fizică;

29 – Dacă practici ocazional sport (poate joci tenis sau înoți în piscină în weekend);

34 – Dacă mergi regulat la sport (înoți, alergi sau mergi timp de o jumătate de oră până la o oră de cel puțin 3-4 ori pe săptămână);

37 – Dacă practici sport aproape în fiecare zi și suficient de intens;

42 – Dacă mergi la sport în fiecare zi și foarte intens sau ești angajat într-o muncă fizică grea la locul de muncă.

Să presupunem că nu faci deloc sport. Apoi greutatea de 60 de kilograme pe care o vizezi este înmulțită cu un factor de 27 (obținem 1620 de calorii) și apoi scădem 10%. Primim 1458 de calorii – exact cât trebuie să consumi pentru a slăbi până la 60 de kilograme.

Atunci când știi câte calorii trebuie să mănânci procesul de slăbire devinee mai ușor pentru tine.

5 sfaturi importante pentru pierderea în greutate cu succes

  1. Cu cât mai multă varietate, cu atât mai bine. Greutatea va merge bine dacă ai o dietă variată. Mănâncă o varietate de legume, fructe, cereale, pește, carne și fructe de mare.
  2. Metoda de preparare este de asemenea importantă. Sunt preferate mâncărurile aburite, coapte, fierte.
  3. Mănâncă o pizza la fiecare două săptămâni. Vreau să-ți povestesc despre metoda în zigzag de slăbit. Dacă de cele mai multe ori nu faci abuz de carbohidrați și mănânci multe proteine, atunci rata de ardere a grăsimilor va crește practic. Dar dacă îți permiți o pizza sau un burger o dată pe săptămână sau mai bine în 2 săptămâni, acest lucru nu numai că nu va încetini rata de ardere a grăsimilor, ci, dimpotrivă, o va stimula, deoarece corpul nu va simți stresul . Ascultă-ți corpul, decide ce vrei cel mai mult și răsfață-te. Această abordare va evita întreruperile. Ai grijă câte calorii să mănânci.
  4. Scapă de obiceiul de a mânca excesiv noaptea. Există o modalitate excelentă de a scăpa de mâncarea excesivă de seară: Mănâncă în timpul zilei! În porții mici, cu o pauză de 2-3 ore.
  5. Nu încerca să slăbești prea repede. Pierderea în greutate bună, fără a afecta sănătatea – nu mai mult de 1 kilogram pe săptămână.

Acum că ai aflat câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi citește și articolul: Semințe de chia slăbire

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!