Blog Fitnessmama.ro

Cel mai bun gainer pentru ectomorfi

Fiecare dintre noi are un anumit tip constituțional. Asta înseamnă că toți suntem diferiți, avem o anumită structură corporală, adăugăm masă musculară sau pierdem kilograme în mod diferit. Astăzi vom descoperi persoanele cu tipul constituțional ectomorfi și anume, care este cel mai bun gainer pentru ectomorfi.

Deseori, mai ales, noi, femeile, ne dorim ceea ce nu prea avem, fie picioare mai suple, un fund mai bombat sau 6 pătrățele pe abdomen. Trebuie să știm însă că fiecare dintre noi avem un anumit tip constituțional și de el depinde dacă ne-am născut cu picioare suple sau nu. Totuși, oamenii din industria sportului spun că nu există un tip constituțional complet, ci fiecare tip are anumite trăsături de la alt tip.

De ce este bine să îți cunoști tipul constituțional? Este foarte simplu, așa știi cum și cât să lucrezi ca să ajungi la rezultatul mult dorit.

Ectomorfii se caracterizează prin faptul că sunt slabi, au o masă musculară mai mică și cu o cantitate mai mică de țesut adipos. De asemenea, ectomorfii au oasele mai lungi și mai subțiri. Aceste persoane adaugă mult mai greu masă musculară, grăsime și cu greu câștigă forță.

Cum poate un ectomorf adăuga masă musculară și care este cel mai bun gainer pentru ectomorfi?

Dacă dorești să câștigi masă musculară, dar ești îngrijorată de a îngrășa, poți lua în considerare un gainer care are mai puțin de 1.000 de calorii pe porție.

Iată primele 3 cele mai bune gainere pentru ectomorfi cu mai puțin de 1.000 de calorii pe porție.

Universal Real Gains Weight Gainer

Calorii: 601

Proteine: 52 grame

Sursa de proteine: zer și cazeină (proteine ​​lactate)

Carbohidrați: 87 grame

Grăsime: 5 grame

Cea mai mare dimensiune disponibilă: 4,8 kg

Arome disponibile: vanilie, banană.

Optimum Nutrition Pro Gainer

Calorii: 650

Proteine: 60 grame

Sursa de proteine: zer, cazeină, ou

Carbohidrați: 85 grame

Grăsime: 8 grame

Cea mai mare dimensiune disponibilă: 10 kg (4,5 kg)

Arome disponibile: ciocolată, banană

MuscleMeds Carnivor Mass

Calorii: 720

Proteine: 50 grame

Sursa de proteine: Carne de vită

Carbohidrați: 125 grame

Grăsime: 2 grame

Cea mai mare dimensiune disponibilă: 5,8 kg

Arome disponibile: Vanilie Caramel, Ciocolată, Unt de arahide cu ciocolată, Căpșuni.

De asemenea, ectomorfii ar trebui să mănânce din belșug – carne slabă, nuci crude, mazăre, fasole, linte sau legume bogate în proteine, ton, somon, sardine, păstrăv, biban, cod, crab, fructe de mare, semințe de floarea soarelui, dovleac, ouă, unt de arahide.

Vezi aici și alte tipuri constituționale:

Antrenamente pentru ectomorfi

Deși unii colaboratori din sfera fitnessului spun că cei ectomorfii ar trebui să evite exercițiile cardio, alții sunt de părere că un antrenament aerob/cardio aduce destul de multe beneficii sănătății și din aceste motive ar merita integrat în antrenamentul total pentru ectomorfi. Un ectomorf ar trebui să aibă o inimă sănătoasă, iar corectarea respirației (extrem de necesară pentru antrenamentul de forță) cu siguranță va fi resimțită după un anumit timp de practică a unui exercițiu cardio. Antrenorii recomandă o variantă HIIT (high intensity interval training), care durează puțin și ai șanse mari să îți scazi grăsimea nedorită de pe abdomen.

În ceea ce privește antrenamentul de forță, cele cu greutățile libere sunt calea sigură către creșterea musculară. Exercițiile de bază (împins cu bară/gantere, împins cu priza îngustă, genuflexiuni, îndreptări, presă pentru picioare, ramat etc.). Un antrenament pentru creșterea masei musculare ectomorfii ar trebui să efectueze măcar o dată în săptămână.

De asemenea poți încerca antrenamentul pentru ectomorfi de 3 zile, în care într-o zi vei face antrenament cardio, în alta un antrenament de forță și în a treia zi vei combina.

Nu uita un ectomorf trebui să efectueze antrenamente sistematic, dacă vrea să adauge masă musculară.