Blog Fitnessmama.ro

Cele mai bune exerciții pentru piept acasă

Un piept ca la vedetele celebre este posibil! Dar cel mai bun aliat al tău nu va fi aplicația de editare a fotografiilor sau un sutien cu push-up. Secretul îl găsești în cele mai bune exerciții pentru piept acasă! Iată câteva exemple simple de făcut acasă.

Vine un moment în viața femeilor în care sânii tind să se lase. Sarcina, alăptarea, dieta sau doar vârsta … cauzele sunt multe, dar nimic nu este iremediabil. Pentru a recâștiga un piept tonifiat și ferm – sau pentru a-l menține! – efectuează următoarele șase exerciții.

Misiunea: întărirea pectoralilor. De ce ? Sânii nu sunt mușchi, ci mase grase formate din glande și conducte care transportă laptele. Pentru a le tonifia, trebuie să antrenezi mușchii care îi susțin.

Acasă sau în sala de gimnastică, este crucial să ții ritmul de trei ori pe săptămână. O saltea de gimnastică va fi binevenită, dar nu este necesară. Poți începe fără greutăți sau cu gantere ușoare, care cântăresc un kilogram – în caz contrar, sticlele umplute cu nisip vor face uniform.

Ca și în cazul oricărei activități sportive, va trebui să treci prin cutia de încălzire timp de cinci până la zece minute pentru a evita deteriorarea mușchilor. Rotește umerii înapoi de zece ori, apoi înainte de zece ori. Treci la răsucirea bustului. Picioarele separate, bazinul nu se mișcă, mergi la dreapta și apoi la stânga, de zece ori.

Cele mai bune exerciții pentru piept acasă

În continuare îți oferim o serie din cele mai bune exerciții pentru piept pe care să le faci acasă.

Fluturii

În poziție în picioare, cu picioarele separate la aceeași lățime ca umerii și cu genunchii ușor îndoiți. Ia o ganteră în fiecare mână. Întinde brațele pe fiecare parte la înălțimea umerilor, apoi adu-le în centrul bustului prin îndoire. Brațele trebuie să fie întotdeauna paralele cu podeaua. Apoi extinde-le spre exterior pentru a reveni la poziția inițială. Repetă gestul de opt ori, apoi odihnește-te un minut. Vei face în total trei seturi.

Greutățile înainte

În timp ce stai așezată, ține spatele cât mai drept posibil pe spătarul scaunului. Ia o ganteră în fiecare mână. Apoi întinde brațele înainte, ca și cum ai ține un volan imaginar, la înălțimea pieptului. În timp ce inspiri, ridică brațul stâng până când îți atinge obrazul, apoi întinde-l. Revenă în poziția inițială în timp ce expiri. Repetă exercițiul cu brațul drept. Repetă gestul de cinci ori spre dreapta, de cinci ori spre stânga, apoi odihnește-te un minut. Vei face o a doua serie.

Decalajul – culcat

Întinsă pe spate pe un covor, ține picioarele îndoite, pe pământ. Cu ganterele, extinde brațele pe verticală ca și când ai ținti spre tavan. Efectuează un braț lateral răspândit printr-o coborâre controlată, brațele ușor îndoite în deschidere în timp ce inspiri. Ridică brațele drept în timp ce expiri. Efortul este localizat în principal pe pectorali. Favorizează deschiderea toracică. Repetă gestul de 20 de ori, apoi odihnește-te 45 de secunde. Vei face în total patru seturi.

Pe canalul nostru de Youtube poți descoperi și care sunt cele mai bune exerciții pentru abdomen.

Cele mai bune exerciții pentru piept acasă: presa în poziție culcată

Rămâi întinsă pe spate, încă pe covor. Picioarele pe podea. Cu ganterele, extinde din nou brațele drepte. Palmele se confruntă ca și cum ai putea bate din palme. Pe măsură ce inspiri, coboară ganterele până la nivelul pieptului, îndoind coatele. Pumnii tăi ar trebui, așadar, să atingă picioarele. Apoi, în timp ce expiri, împinge în sus ambele gantere, ambele brațe întinse. Această mișcare acționează mușchii pectorali majori și deltoizii anteriori, acești mușchi din partea din față a umărului. Repetă gestul de 20 de ori, apoi odihnește-te 45 de secunde. Vei face în total patru seturi.

Puloverul

La fel întinsă pe spate, pe covor, ține picioarele îndoite, pe podea. De data aceasta, ia o singură greutate între cele două mâini, degetele mari și degetele arătătoare care înconjoară mânerul, ca și cum ai fi scos un burete. Extinde din nou brațele drepte. În timp ce inspiri, efectuează o coborâre controlată a brațelor din spatele capului. Apoi adu gantera în fața ta vertical în mijlocul pieptului în timp ce expiri. Acest exercițiu dezvoltă pectoralul major și extinderea cutiei toracice. Repetă gestul de 20 de ori, apoi odihnește-te 45 de secunde. Vei face în total patru seturi.

Pompele

Odihnindu-te cu fața la pământ, te vei sprijini pe genunchi pentru a face exercițiul mai ușor. Ține-ți brațele drepte, mâinile puțin mai îndepărtate decât umerii, picioarele îndoite. Ține-ți spatele drept și nu-ți arca spatele. În timp ce inspiri, flexează brațele pentru a apropia pieptul de podea, fără să-l atingi și contracându-ți glutele. Apoi împinge înapoi până când brațele sunt complet extinse în timp ce expiri. Acest exercițiu folosește pectoralii, tricepsul, umerii și spatele. În funcție de abilitățile tale, repetă gestul de la 8 până la 15 ori, apoi odihnește-te 45 de secunde. Vei face în total patru seturi.

Cele mai bune exerciții pentru piept acasă: două reguli de aur

Două reguli de aur, în sfârșit. Orice exces este rău. Preferă întotdeauna regularitatea decât intensitatea. În același timp, asigură-te că pieptul tău este susținut corespunzător cu un sutien adecvat și comod. Dacă ai nevoiee de cele mai bune exerciții pentru abdomen le poți descoperi dacă ne urmărești pe Youtube. Linck-ul este mai jos.

Citește și articolul: Calculator calorii mâncare pentru a slăbi

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!