Blog Fitnessmama.ro

Cum scapi repede de celulită?

Întrucât vara e din ce în ce mai aproape, întrebarea cum scapi repede de celulită devine din ce în ce mai actuală și acută. 2020 a fost un an mai neobișnuit, iar din cauza pandemiei de coronavirus am cam stat pe acasă. Am cam neglijat multe aspecte și am cam lenevit sau am întâlnit impedimente în a merge la sală și a face sport. Iată-ne însă în primăvara lui 2021, vara bate la ușă iar multora din noi nu ne prea place ce vedem la corpul nostru.

Ca să nu ne mai întoarcem la această nemulțumire și ca să ne începem a iubi pe noi însene, am adunat câteva soluții referitor la acest subiect. Descoperă în articolul de urmează cum să scapi de celulită acasă.

Cele mai utile modalități de a lupta cu celulita

Ca să uiți definitiv de aspectul pielii de portocală, care se întâlnește la majoritatea femeilor – mai ales pe coapse, trebuie de introdus în viața noastră câteva obiceiuri. Acestea nu sunt drastice și nu necesită mari eforturi.

  • O alimentație sănătoasă face minuni.

Primele aspecte vizibile și primele rezultate vor apărea îndată ce vei corecta alimentația ta. Acest lucru nu presupune o schimbare radicală, ci unele ajustări, diminuări sau completări la ceea ce deja există în viața ta. Accentul trebuie pus pe alimentele sănătoase, iar cele dăunătoare trebuiesc evitate complet. Hai să le luăm pe rând. Nutriționiștii zic că trebuie să excluzi din alimentația ta produsele fast-food, mâncărurile care conțin mult zahăr și sare. Respectă cele 3 mese importante pe zi și încearcă să le ai la aceleași ore. Introdu gustări sănătoase între ele. Nu mânca înainte de culcare. Optează pentru bucate preparate la abur sau la cuptor, iar pe cele prăjite diminuează-le la maxim. Optează pentru cât mai multe fructe și legume care, pe lângă zecile de macronutrienți pe care le conțin, vor rezolva și unele probleme de genul: digestie anevoioasă, constipație. Mănâncă suficiente proteine. Nu fuma și nu consuma alcool. Redu considerabil numărul de cești de cafea pe zi. Și nu încerca să te arunci în extreme și să optezi pentru înfometare. Ultima nu te va ajuta să scapi de celulită, din contra o va accentua și agrava.

  • Bea cât mai multă apă.

Despre apă s-a vorbit și se va vorbi încă multe ori. Și noi am abordat nu odată acest subiect și importanța apei din viața noastră. Am vorbit și despre faptul cât de multe probleme dispar odată ce organismul nostru primește cantitatea suficientă de lichide. Iar dacă te tot întrebi cum să scapi de celulită repede, să știi că apa este unul din răspunsurile la această întrebare. Nu ești acomodată cu băutul apei în cantități recomandate zilnic? Nu e o problemă. Începe câte puțin și mărește treptat doza de apă care trebuie băută. Uiți că trebuie să bei apă, din lipsa unei rutine? Apelează la aplicațiile de pe telefonul mobil care îți pot aduce aminte la ore exacte că trebuie să bei un pahar cu apă.

  • Fă cât mai multă mișcare, fă sport.

Chiar dacă stai acasă cu copiii, dacă ai un lucru care presupune sedentarism sau chiar dacă pandemia, bat-o vina, ne-a imobilizat în mare parte pe toți, acest lucru nu presupune că nu trebuie să facem mișcare. Cum se scapă de celulită în acest context? Ieși cât mai des la plimbări în aer liber. Mergi pe jos ori de câte ori ai ocazia. Găsește exerciții online sau optează pentru un abonament cu îndrumări și exerciții cap-coadă de la specialiști calificați. Oferă-ți 20-30 de minute în fiecare zi și… pune-te pe treabă! Poți pune accent pe posterior și să optezi pentru exerciții destinate acestei părți a corpului. Poți face fandări combinate, de exemplu. Însă corect și eficient totuși ar fi să antrenezi toți mușchii câte puțin. Iar pe lângă celulită vor dispărea și alte lucruri cum ar fi: durerile de genunchi, de spate, de gât; vei sculpta tot corpul uniform și vei avea o siluetă tonifiată.:

  • Ai grijă de tine și oferă-ți mici plăceri sănătoase.

Îngrijește-ți pielea corespunzător ca să descoperi cum poți să scapi de celulită. Hidrateaz-o și din exterior. Acest lucru nu presupune că trebuie să cumperi o tonă de produse scumpe. Suficiente ar fi câteva creme sau scruburi bune. Din când în când apelează la profesioniști pentru masaj sau împachetări. Și aceste proceduri grăbesc dispariția celulitei, cu condiția că cele 3 puncte enumerate mai sus sunt respectate cu sfințenie. Masajul anticelulitic, de exemplu, nu va aduce niciun rezultat de unul singur. Așadar, asigură-te că mănânci corect și faci sport. Tot aici, răsfață-te din când în când cu o ieșire la saună. Datorită temperaturilor fierbinți, se mărește circulația sângelui, iar pielea se curăță de toxine și devine fină, recăpătându-și elasticitatea.

  • Odihnește-te.

Pentru ca organismul tău să poată funcționa corespunzător și pentru ca metabolismul să nu încetinească, recomandat este să îți încarci bateriile de fiecare dată când energia ta este epuizată. Aici vorbim și de somn suficient pe durata unei nopți, dar și de odihna bine-meritată după o perioadă încărcată când organismul tău a fost solicitat peste măsură.

Un lucru este important – ca să scapi de celulită repede și cu cele mai mici costuri, chiar și în condiții casnice, nu ai nevoie de multe lucruri. Puțină motivație, încredere în sine și dorință de schimbare. Începe cu pași mici să introduci regulile pe care ți le-am enumerat în acest articol și vei observa cât de sănătoasă și naturală poate fi schimbarea ta.

Ți-a plăcut acest articol? Atunci distribuie-l ca să-l vadă și prietenele tale! Și… spor la treabă în schimbarea pe care vrei să o începi!